Tropická deprese

Tropická deprese https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280209/mid_tropicka-deprese-Llv-280209.jpg 3 36 14

Billy Knight série

1. díl >

Policista Billy Knight, který při únosu přišel o ženu a malou dceru, se po odchodu od losangeleského sboru odstěhoval na floridský ostrov Key West. Má svůj člun a živí se jako průvodce svátečních rybářů. Zařekl se, že se do Los Angeles ani k policejní práci už nikdy nevrátí, ale jeho bývalý kolega Roscoe ho přinutí názor změnit. Požádá Billyho, aby mu pomohl najít vraha mladého černocha, který zemřel při rasových nepokojích. Vyšetřování jeho smrti prý policejní hlavouni zahrávají do autu a je třeba, aby se vyšetřování ujal někdo zkušený, ale přicházející zvenčí. Billy nejprve odmítá, o pomoci Roscoeovi začne uvažovat, až když se dozví, že mrtvý chlapec byl Roscoeův syn. Když je v hollywoodské uličce brutálně zabit i Roscoe, nasedá Knight do letadla a vydává se do Los Angeles, aby odhalil vraha, který si je tak jistý sám sebou, že se nezastaví před ničím.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Tropical Depression , 1994


více info...

Přidat komentář

MistrCZ
03.05.2022 2 z 5

Plné klišé a rádoby vtipných hlášek, zápletka dost přitažená za vlasy...velká slabota

denča1000
26.05.2021 4 z 5

Takový rychlá, dobře čtivá detektivka, který není zbytečně dlouhá a nudná. V knize nebyly žádné zbytečné pasáže. Občas se vyskytla i vtipná hláška.

Příjemné letní čtení z příjemného místa světa.


Adýsek69
10.03.2021 3 z 5

Už jsem četla lepší knížky, ale neurazí to. Každopádně přečtu i druhý díl.

trudoš
03.06.2019 3 z 5

Vždycky jsem si myslel, že tendence Jeffa Lindsaye rozepisovat se nad zbytečnostmi přišla až s úspěchem drahouška Dextera. Románový debut z roku 1994 však dokazuje, že to v něm bylo už od počátku. Jenže zatímco Dexter Morgan roztržitost osnovy snadno schoval za vtipné komentáře, Billy Knight na mě zapůsobil pouze jako ufňukaný macho, který žije ve vlastním uzavřeném vesmíru, v němž jsou všichni kromě něj kreténi. A jak je to celé na vážno, většina humoru se u mě bohužel zcela minula účinkem. Nemluvě o autorově snaze kráčet ve stopách klasické drsné školy, avšak stylistiku často hrotí do natolik křečovité pózy, že kouzlo bezděčné nadsázky zcela mizí. Ostatně zápletka sama nepřichází s příliš originálním motivem, Lindsay jednoduše spoléhá na to, že staré osvědčené ingredience budou v rámci krátkého rozsahu dobré i po prošlé záruce. Přitom ale kvalitní momenty, nápady a postavy tu jsou, jen jako by si tvůrce nevěděl přesně rady s tím, jak je řemeslně dát do smysluplného románového celku.

CharlesWard
11.05.2019 1 z 5

Hlavní hrdina působí dojmem inteligentního všehoschopného geroje, vedle kterého by snad i Chuck Norris vypadal jako nedochůdče. Autor se bohužel i na poměrně útlém rozsahu stran nedokázal rozepsat natolik chytlavě, aby čtenáře chytil a nepustil. Příjde mi, jako kdyby napsal novelu o 180 stranách, zdálo se mu to málo a proto ještě zbytečně přidal 80 stran, naprosto neopodstatněné romantické vedlejší linky, která v knize působí jako pěst na oko.

mulder
16.08.2018 5 z 5

A mně se tato čtivá oddechovka líbila a celkem i pobavila:-) Jdu na Rudý příliv!

brumla.cz
06.12.2017 2 z 5

Ještě jsem se nedonutil k tomu, abych to dočetl. A to už bude čtvrtý pokus. Začátek vlažný, žádný náznak humoru, který známe z Dextera, celé se to bere strašně vážně a není to zatím o ničem. Uvidíme, jestli se tím prokoušu dál, možná hodnocení změním...

orangerose
29.10.2017 5 z 5

Dobra detektivka

Hakate
12.09.2017 2 z 5

Billy - sympatická postava, zápletka i děj patří mezi slabší. Oproti Dextrovi je vidět, že se jedná o autorovi prvotinu.

bezprezdivky
02.04.2017 1 z 5

Málo uvěřitelná zápletka, málo uvěřitelné pátrání. Vtipné, ale na detektivku málo.

Pjater
21.11.2016 2 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Hlavní postava mi sice byla velice sympatická, ale tak nějak mi nesedla zápletka knihy. Ke konci mi to přišlo už moc přes čáru a taky moc nemusím takové ty vynucené americké "happy endy". Knihu bych spíše nedoporučila, protože v regalech knihkupectví jistě najdete něco čtivějšího :)

Lenka.Vílka
12.11.2016 4 z 5

Já fakt nevím, jestli jsou čtenáři brání za blbce nebo to je pouze přirozený řád. Nejdřív jsem viděla seriál Dexter a teprve potom se pustila do své první knihy od JL. Chvíli mi to trvalo, ale potom si tu jízdu užila. Dexter je za námi a mě se dostane do ruky kniha, na jejímž obalu je napsáno: "Dexter je mrtvý...přichází Billy Knight"
Co?! Toho, kdo dělal obálku, bych propleska. Ale zároveň mu dala metál za super marketing. Je mi prostě záhadou, proč kniha vyšla až teď. Mohla vyjít kdykoliv během série o Dexterovi, protože autor si mezitím udělal jméno. Asi by se něco kvůli jménu prodalo. Nemohu se zbavit dojmu, že kdyby se autor po letech nerozhodl napsat pokračování, nevyšel by u nás ani tenhle prvni díl.

Četlo se mi dobře, ale chyběly mi kudrliny, ke kterým se zřejmě JL dopsal časem. Právě teď se zdržuji dalších komentářů, uvidím až po dočtení Rudého přílivu. Jestli poznám rozdíl. Třeba změním hodnocení, třeba názor celkový. Uvidíme.

alzbeta4340
16.09.2016 3 z 5

Četlo se to dobře a nenudilo. Motivy vraha jsou ale málo propracované a konec málo uvěřitelný. Na rozdíl od s nadsázkou psaného Dextera je Billy daleko reálnější postava, měla jsem pocit, jakoby autor váhal, jak se k příběhu postavit. Další detektivku s Billym ale určitě ještě zkusím.

agnes25
01.08.2016 4 z 5

Kniha je pěkná,čtivá.Hlavní hrdina sympatický a vtipný.Já se u knihy dobře bavila a určitě bych ji doporučovala k přečtení.