Dexter je mrtvý

Dexter je mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248878/bmid_dexter-dexter-je-mrtvy-B6j-248878.jpg 4 101 21

Dexter série

< 8. díl

Pád do nejtemnějších hlubin Dexter mnoho let pokoušel osud a žil dvojím životem – jako policejní analytik krevních stop, manžel a otec, a na druhé straně jako sériový vrah specializující se na jiné sériové vrahy. Ale nic netrvá věčně. Je paradoxně obviněn z vraždy, kterou nespáchal, a skončí ve vězení. Nyní ztratil vše – svou ženu, děti i důvěru sestry Debory. Jeho poslední nadějí je bratr Brian, který jej dostane z vězení a začne uskutečňovat temný plán, aby Dextera očistil a zachránil před fanatickým detektivem Andersonem. Zpočátku vše vypadá slibně a do případu se vloží i agenti FBI. Ale pak se věci zvrtnou a rozpoutají se přímo krvavá jatka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Dexter Is Dead , 2015


více info...

Přidat komentář

Hakate
03.09.2022 5 z 5

Serie Dextera je skvělé a i když jsem mezitím přečetla již mnoho knih, Dexter bude asi vždycky jedním z mých TOP seriových vrahů. Skvělá kniha, skvělá serie.

Adýsek69
04.02.2021 1 z 5

Vůbec nevím co si myslet. Viděla jsem celý seriál a tohle v něm rozhodně nebylo. Když pominu, že Dexter měl v seriálu syna Dextra a ne dceru, tak rozhodně Debora neměla dítě žádné. A jakto, že tady Deb žije a v seriálu zemřela? Jako fakt jsem zmatená.... Ale seriál, ten stál za to!


hastings
09.01.2018 5 z 5

Dexter je opět zábavný, drobet natvrdlejší, pobavila jsem se....

trudoš
22.12.2017 3 z 5

Jak skvělý má tohle poslední dobrodružství začátek, jakmile se hrdina dostane z vězení, vyprávění se promění v regulérní zácpu. Drahoušek Dexter se nudí v restauraci, hotelovém pokoji nebo autě a pak náhle ric pic bum prásk, nějaká akce a... další nudění se v knihovně, hotelu, autě et cetera, et cetera. A i když je to prokládáno vtipnými komentáři, nějak to celé sklouzává k fňukání nad zlovolným osudem.
Přitom koncepci vymyslel Jeff Lindsay opravdu dobře, po tolika dílech dochází k zásadním zvratům, které mění úplně všechno. Jenže si s nosným motivem neporadil příliš originálně, jako by jednoduše nevěděl, kterak se ovládá řemeslo gradace. Takže postavy něco naplánují a následně to provedou. Tolik k překvapení. Sám Dexter je přitom opět v roli naprostého idiota, kterému nedojdou ani ty nejzákladnější souvislosti, přestože čtenáři jsou jasné v okamžiku, kdy se o nich začne mluvit. Nakonec tedy musím se smutkem konstatovat, že Dexter je pro mě už skutečně mrtvý. A možná je tomu tak dobře.

sarekaslukova
25.09.2017 5 z 5

Poslední díl... Jak už mi název řekl konec by měl dopadnout pro Dextera špatně. Tentokrát mě bavila i ta omáčka okolo a závěrečná stránka kde už Dexter mluví zcestně. Trochu mi přišlo že se autor snaží zabít úplně každého.

Tanaka T.
18.07.2017 2 z 5

Tak poslední Dexter je opravdu hodně slabý. Předchozí díl se ještě dal, ale tím závěrečným (snad...) se Lindsay opravdu nevytáhl.

elka.cz
27.02.2017 odpad!

Čteno jen proto, že jsem s obtížemi přečetl předešlých 7 dílů. Těch 296 stran by se bez Lindsayovy ukecanosti vešlo na takových 120. Podtitul by mohl být Děsivě Debilní Dexter... Plochý děj roztažený do nekonečných skoro 300 stran. Pevně věřím, že další pokračování už nebude.

KaiShun
18.02.2017 1 z 5

Děsivě dementní dexter, i poslední série seriálu která měla špatný finiš byla lepší než tohle. Bleeee

ThomasRuhe
28.12.2016 2 z 5

Skočit do série osmým dílem asi není zrovna nejvhodnější. Historii Dextera vůbec neznám, takže na začátku se nechytám a nevím vo co go. Přestože nemůžu srovnávat ostatní díly, tak tahle kniha je 300 stránek keců o ničem.
Četl jsem to na doporučení, prý je to lepší než má oblíbená série s Kellerem od L.Blocka. Ani náhodou, i když soudit nebo spíše odsoudit sérii z jednoho dílu není moc objektivní.

LuthyLaura
27.12.2016 4 z 5

Na Dexterovi jsem závislá. Ať už ve filmové podobě nebo té literární. Bavilo mě sledovat z počátku drobné nuance mezi seriálem a knihou. A pak dvě samostatné dějové linie. Konec obou mě rozčílil. Dexter je mrtvý?!

Seiers
13.12.2016 4 z 5

Trochu jiný Dexter, než v minulých dílech. Trochu ukecané, natahované ale stále vtipné, bez náznaku nudy. Snad jen epizody michelinského trajdání po knajpách mohly být kratší. Že se společník pravděpodobně stáhne do ústraní bylo patrné už z názvu knihy. A že příběh nepojede v zajetých kolejích také. Takže důstojné ukončení série. Na první dva díly ale ztrácí pěkných pár délek.

Lenka.Vílka
10.07.2016 5 z 5

Být tohle první kniha od autora a být Neználek, tak odlozim na straně šedesát. Protože ruku na srdce, co se stalo do té doby, než zmizely děti? Navštívili jsme fakt hodně restaurací, vystřídali hodně hotelů (ale to je v pohodě, já bych taky nezůstala na pokoji s mrtvolama), pokecali s bráchou. V podstatě se začne něco dít, až po dvousté stránce (z třista). Asi jsem citlivka nebo je pro mě Dexter jako staré pohodlné boty. Protože mě nadchla každá stránka. Jinak jako obvykle skvěle napsané (škoda, že jsem neměla čas, jinak bych přečetla za jedno odpoledne) a neskutečně čtivé.

Falquar
14.06.2016 3 z 5

Svatá pravda, Dexter je mrtvý. Umřel zároveň s Ritou na konci předchozího dílu, nebo ho možná udolal pobyt v prťavé cele; tak jako tak z jeho důvtipu, duchaplnosti, děsivosti a dexterovitosti obecně zůstaly jen chatrné zbytky, na něž rezignoval už i Temný společník, který se v knize sotva mihl.
Avšak má-li tohle být skutečné, nefalšované finále, opouští-li Dexter scénu nadobro* - potom smekám. To, že Lindsay dělá ze čtenáře blbce (tím strááášně nenápadným modrým SUV například), to, že mnohé postavy odmítají nadále zůstávat těmi úžasně unikátními osobnostmi, jimiž dosud byly (Masuoka!), to, že Brian v jednom kuse rozdává děsivě falešné úsměvy (či něco v tom smyslu), to všechno bledne vedle skutečnosti, že Dexter odchází a že ten jeho odchod bolí všem autorovým přešlapům navzdory. Protože, ruku na srdce, Dextera vždycky "táhl" jen a pouze Dexter sám, nikdy Lindsay.

*což vůbec není jisté, bohužel - velice mne znejistily příležitostné zmínky o Bibli, nebezpečně to zavání zmrtvýchvstáním

Hella
02.06.2016 3 z 5

Autor potvrzuje, že umí pořád skvěle psát - opět oceňuji břitký humor, nadsázku i Dexterovu vtipnou ironii. Mockrát jsem se nad knihou pousmála při čtení jeho trefných (sebe)ironických postřehů. Jen.... příběh je oproti jiným takový příliš klidný, rozjímavý, hloubavý a závěr? Doufám, že je to jinak, než to je :-) .

glum88
22.05.2016 4 z 5

Na můj vkus měl temný společník příliš málo prostoru, ale konec je geniální.

MayB2
10.05.2016 2 z 5

Málo děje a moc žvanivé samomluvy.

orangerose
12.04.2016 5 z 5

pěkně napínavá, smutný konec, ale bavila mně :)

brumla.cz
08.04.2016 4 z 5

podle mě dobrá knížka. po finále předchozího dílu jsem byl zvědavý, jak to bude pokračovat a bylo to fajn. nepřišlo mi to nudné, jak tu píší ostatní, ale možná je to dané tím, že problémy s právníky atd, co Dexter na začátku řeší, jsou mi blízké :)
osobně si ale myslím, že si autor nechal ještě otevřená vrátka, přestože celá kniha je od začátku stylizovaná a podávaná tak, že tímto to končí, nejsem o tom stoprocentně přesvědčený.
pokud by to byl opravdu konec, Dexterovská série mi bude chybět.
jestli je to konec, tak byla poslední knížka asi tak 42x lepší než poslední série televizního seriálu, byť to ve finále skončí podobně.

kachnch
30.03.2016 3 z 5

Stejně jako předchozí díl, ani tenhle mě bohužel moc nenadchl. První polovina knihy, kdy Dexter stále jen dokola přemýšlí, kam se teď půjde najíst, kde zaparkuje auto a co a proč udělá potom, mi přišla poněkud nenaplňující a poměrně nudná. Když konečně nastoupí nějaká akce, je většinou doprovázena hrozně předvídatelnými zvraty. Vlastně se neobjevilo nic, co by mě v celém tom "mafiánském" příběhu překvapilo. A konec? Upřímně, nevím, co si o tom myslet. Celá ta akce na lodi je trochu jak z akčního filmu a není tam nic moc překvapujícího. Dexterovy závěrečné myšlenky jsou docela povedeně popsané, opravdu jsem se do toho dokázala vžít, ale to konečné utnutí je na můj vkus až moc "teď si domysli, jak to má skončit". Řekla bych, že je toho v závěru dost, co jsme se nedozvěděli, a to mě mrzí.
Plus dávám za Dexterův humor, který ani v tomto díle nechybí. Ten mě většinou opravdu bavil.

3DD!3
31.01.2016 4 z 5

Opravdu je? První půlka je zábavným průvodcem po restauracích v Miami, které po vězeňské stravě vyhládlý Dexter navštěvuje jednu po druhé. Upřímně se trochu vleče, ale jde o pohodovou četbu nenarušenou výraznější akcí. Nástup narkobaronových noshledů rozvíří děj a smutné finále, které na je můj vkus příliš sebemrskačské - tolik nadávek na dementního Dextera - je malinko uspokojivější než to předchozí. Dex má ale svoje nejlepší léta dávno za sebou.

Štítky knihy

bratři restaurace Florida

Autorovy další knížky

Jeff Lindsay (p)
americká, 1952
2010  82%Drasticky děsivý Dexter
2007  85%Drasticky dojemný Dexter
2009  82%Dexter v hlavní roli
2011  86%Delikátní Dexter
2015  71%Dexter je mrtvý

Kniha Dexter je mrtvý je v

Přečtených160x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených5x
Knihotéce165x
Chystám se číst55x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x