Delikátní Dexter

Delikátní Dexter https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83340/delikatni-dexter-83340.jpg 4 218 34

Dexter série

< 5. díl >

Dexter rozšířil svou rodinu o dcerku Lily Anne a uvidíme, jestli se holčička nepotatí. Sestra Debora, která dostane nového partnera, kterého nesnáší, se pustí do vyšetřování případu kanibalismu a to ji a Dextera dovede k milionářské rodině Acostů, kteří v sobě mají podobné démony jako Dexter a spol. a shromáždili kolem sebe tajné společenství. Na scéně se objeví také Dexterův bratr Brian a začne se sbližovat s nic netušící Ritou a dětmi. Nakonec Dexter, Debora a její partner Chutsky padnou do nastražené pasti, a právě když na nich kanibalové chtějí začít hodovat, zasáhne Brian a všechny zachrání. Chutsky odejde od Debory, protože ji nechce svou přítomností dál ohrožovat, aniž by se dozvěděl, že je s ním těhotná. A Dexter opět vyráží do měsíčné noci, pohrát si se zbývajícím členem krvavé sekty. Další Lindsayova dávka akce, černého humoru a slovních gagů. Nezůstaneme ochuzeni ani o seržanta Doakese či Vince Masuoku. Autor je stále ve formě, možná vtipnější než jindy, a opět tradičně nezvládá finále, závěr je jako u předchozích knih přitažený za vlasy (čtenáři si už zvykli), ale to vůbec nevadí, v hlavní roli (kromě Dextera) totiž opět vystupují skvělé hlášky a přesně trefený černý humor. A s malým Dextřátkem (a bratrem-dvojčetem) zjevně ani zdaleka nekončí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Dexter is Delicious , 2009


více info...

Přidat komentář

GeRaltzRiVie01
08.11.2023 2 z 5

Stále horší a horší.. Dexter už je jen parodie sama sebe. Polidštit ho, asi znamená z něj udělat naprostého břídila a tupce, což ještě v kombinaci s tím, jak často zmiňuje svou nadřazenou mysl, vyznívá fakt trapně.

danny_21
05.12.2021 4 z 5

Páté pokračování roztomile zvráceného, samozvaného ukončovatele životů bídných narušených mozků je určitě povedenější něž prodchozí díl. Pokud čtenář čeká krájecí hody v Dexterově podání, má smůlu, dostane pouze jednu malou hubenou ochutnávku, toto pokračování se věnuje hlavně Dexově proměně v krotkého tatíka díky nově narozenému dítku. O koření se stará pátrání s uštěpačnou sestrou po miamské sektě, která holduje gastronomickým hrátkám a typické autorovy / Dexovy prupovídky - knihu jsem rozečetl zrovinka po návratu seriálového New Blood, takže možná i trochu ovlivněný a rozradostněný dávám lehčí nadprůměr - 75 %


Hakate
12.09.2021 5 z 5

Opět skvělé

kannibal28
08.07.2020 4 z 5

serial som videl skor tak že už ten príbeh som poznal tak to trošku stratilo cveng

kofola33
20.05.2020 5 z 5

Tak tatka Dexter se opravdu povedl. Jeho udivujici zjisteni, ze i on ma v sobe kousek cloveciny a dokaze nekoho milovat, me neprestava bavit. A asi to bylo poprve kdy byl opravdu rad, ze ma bratra. Kanibalove byli takova tresnicka na dortu.

maky86
11.04.2017 2 z 5

Tak tohle mě opravdu moc nesedlo... Děj se pořádně rozběhl až na posledních stránkách, bylo to pro mě bohužel dost nudné, chybělo mi tam napětí a něco, co by mě totálně vtáhlo... škoda. Moje první kniha ze série a asi i poslední...

sarekaslukova
22.08.2016 5 z 5

Tak tento díl, ač byl místy opravdu pro silnější žaludky, se mi zatím líbil asi nejvíce. Sice mi lezla Debora opravdu na nervy svým hrubým, většinou ničím nezpůsobeným chováním, ale tak třeba v dalších dílech bude milejší

trudoš
25.07.2016 4 z 5

S drahouškem Dexterem je to těžký - buď ho čtete kvůli atypickému humoru, nebo ho nečtete vůbec. Není tu příliš mnoho jiných možností. A já rovnou přiznávám, že tenhle díl regulérně přeceňuji. Jenže hrdina se stal otcem a jeho chování vůči drobnému uzlíčku bezelstného řevu prostě Jeff Lindsay vystihl naprosto dokonale. Alespoň z mého úhlu pohledu. Takže tolik k zaujatosti.
Příběh samotný je jinak ve stejných mezích, nastavených už ve třetím díle - takřka tři sta stran zmateného bloumání a konec šitej horkou jehlou. Dějová linka se tentokrát točí kolem kanibalského uskupení v Miami (lidé mají různé koníčky) a má i celkem smysluplný vývoj, ovšem autorovy odbočky vše jen zbytečně rozmělňují, občas až na hranici snesitelnosti. Naštěstí to opět plně zachraňuje Dexterovo komentování světa a vůbec veškeré jeho myšlenkové pochody. Ve výsledku tedy spousta ujetého humoru a trochu morbidních nechuťáren, ale bohužel stále málo detektivky. V sérii nic výrazně lepšího, ovšem ani nic výrazně horšího.

Jesse007
04.02.2016 5 z 5

Dexter je prostě Dexter :)

Tomsimas
27.11.2015 3 z 5

Na rozdíl od seriálu, zápletka byla málo napínavá a často předvídatelná, naneštěstí vše zachránil sarkastický Dexter a jeho úhel pohledu na danou situaci.

Dinosaur
16.11.2015 5 z 5

(☆10/10) Takový typický Dexter, opět nechybí skvělý humor, určitá absurdnost a napětí, protože se zde stejně jako ve čtvrtém díle objeví někdo, kdo Dexovi zdatně šlape na paty.

Bohužel nemůžu sehnat další díl, takže se s touto sérií dočasně loučím a musím říct, že mi bude vážně chybět. A díly bych od nejoblíbenějšího seřadil zhruba takto: 2, 5, 1, 6, 4, 3.

(22. 6. 2015)

Misan1993
21.05.2015 4 z 5

Dexter opět školil, ale tentokrát pořádně. Podle mne nejlepší díl ze série.

michimuller
09.02.2015 5 z 5

Upírští kanibalové v Miami a rozněžnělý Dexter si vychutnává svoje první miminko. Hamlet řešil být či nebýt, Dexter zabít či nezabít..no proč ne, je tam patrný charakterový posun, jestli nový Dexter bude pro čtenáře stejně poutavý...nebude! Dexter a pocity, to je slon v porcelánu. Děj byl hodně napínavý a perfektně se to četlo a oblíbenému sociopatovi jako vždycky všechno projde, na můj vkus závěr byl takový ustřižený, chtělo to přidat aspoň 50 stránek, aby byl děj vyváženější. Skvělý doporučuju.

PETERYY
08.02.2015 5 z 5

Dexter, opět nezklamal.Zhltal jsem každý řádek, každou stránku. Žral jsem se, jak to všechno dopadne a bylo to maso!

chevron-man
25.12.2014 2 z 5

Tak tohle byl bezesporu nejhorší Dexter, jakého jsem četl. Z Dextera se stal zavilý uplakánek, který už se ani na vraždu nezmůže a nedocházejí mu zcela evidentní souvislosti. Děj knihy je tak předvídatelný, že jej ani číst nemusíte a k tomu všemu jsou všechny charaktery v knize k zeblití protivné.

glum88
20.12.2014 5 z 5

Tak pokud ste si přečetli obsah , knihu už nemusíte ani otevírat (tedy do doby , než uslyšíte v hlavě známé syčení , které vás k tomu nakonec donutí ;) ) . Podle mě , výrazně lepší než předchozí díl , i přestože se v něm Dexter svému temnému koníčku věnuje podstatně méně , protože otcovství v něm začalo probouzet něco nového , co dosud nepoznal - city !!! Debora se také začíná chovat podivně a pravděpodobně to není jen kvůli upírským kanibalům kteří začali řádit v Miami . Taky se vrátí Dextrův biologický bratr - Brian (vrah s chlad'ákem) ....

Ricmont
08.12.2014 5 z 5

Změna ano to je to co tato kniha přináší do celé série o Dextrovi. A je to změna k lepšímu protože se zatím její starší sestřičky drželi stejně šablony a už to byla trošku nuda. Ano sice byla snaha ozměnu již ve třetím díle ale sami víte že tam Lindsay šlápl vedle. Tak však ne příběh si svámi hraje a vy vůbec nevíte co se tane na další stránce. Delikátní Dexter ser dostává do popředí protože od prvního dílů je to příjemná změna.

Lenka.Vílka
10.10.2014 4 z 5

To zns2014: jedno je klasicke vydani a druhe paperback

Stidave
16.09.2014 5 z 5

Myslím, že to byla nejlepší kniha z celé série, bohužel jsem se s Dexterem seznámil poprvé právě zde, takže jsem nerozuměl pojmům jako Harryho stezka a podobné... Časem si přečtu znova, rozhodně doporučuji :)

Bunburistka
08.07.2014 4 z 5

Opravdu skvělý díl! Zajímavý a hodně napínavý. Všem vřele doporučuji! :)

Štítky knihy

sérioví vrazi kanibalismus Florida

Autorovy další knížky

Jeff Lindsay (p)
americká, 1952
2010  82%Drasticky děsivý Dexter
2007  85%Drasticky dojemný Dexter
2009  82%Dexter v hlavní roli
2011  86%Delikátní Dexter
2015  71%Dexter je mrtvý

Kniha Delikátní Dexter je v

Právě čtených4x
Přečtených353x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených13x
Knihotéce254x
Chystám se číst83x
Chci si koupit18x
dalších seznamech6x