Amanda

Amanda https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459690/bmid_amanda-Zhz-459690.jpg 4 551 110

Legie série

< 2. díl >

Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. To ví i posádka lodi Kraksna. Lidstvo je zotročeno mocnou mimozemskou rasou, a tak za pomoci technologie prastaré vesmírné civilizace hledají cestu, jak svoji planetu osvobodit. Nebo alespoň nakopat zadek těm modrým parchantům, co ji vyplenili. Život je ale otázkou priorit. Na planetě Namathé se údajně nachází lidská žena, kterou je třeba zachránit. Hlavně ze vznešených humanitárních důvodů, to dá přece rozum. Jenže když při tom pracujete pro mimozemského mafiána, co vypadá jako slepice, mají věci tendenci se poněkud komplikovat. Vítejte v sérii Legie – novém světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.... celý text

Přidat komentář

Honey0105
07.04.2024 5 z 5

První díl byl příjemnou předehrou před dalším dobrodružstvím. Dost jsem se bála, protože jsem zjistila, že je díl v režii paní Sněgoňové, s tou ještě nemám zkušenosti. Ale.. Byla jsem jen příjemně překvapená, kotletovské rysy to neztratilo.
Poslouchala jsem v audiu a určitě klobouk dolů před panem Stránským, který se přednesu zhostil opravdu bravurně.
Druhý díl mě bavil o krapet víc, než ten první. Rozhodně se ale těším na další pokračování série.

LordKubas369
09.03.2024 4 z 5

7.5/10. Posloucháno jako audiokniha. Nepoznal jsem rozdíl ve stylu mezi Sněgoňovou a Kotletou. Doporučuji audioknihu, kde se zhostil načtení Martin Stránský, naprosto perfektní hlas, pro podobná dobrodružství. Bohužel mi ale zde chybí rozmáchlost prvního dílu. Děj se odehrává pouze na jedné planetě a hlavní hrdinové jsou poměrně hloupější.


elenai
02.03.2024 4 z 5

Tak druhý díl dočten a musím být malinko kritičtější. Ne tak kvůli pánům, jejichž tužby bych snad ještě pochopila. Ale spíše kvůli jiné osobě vystavené na nemožný piedestal s klišoidním vykreslením charakteru. Těžko uvěřit, že ji napsala žena. Ale děj se mi líbil. Hlavně úžasně kousavá Aga, ta na Františkovi nenechala nit suchou a patří mu to. Gerasim nezklamal, pořád stejný floutek, a jsem moc ráda, že i Vodička dostal svůj díl příběhu. Snad se dostane i na Giuseppeho. Víc myslím ani psát nebudu, nechci spoilerovat, neboť děj se nám rozhodně pěkně rozvinul. Ale pokračování je pro mě jasná tutovka. 83%

martin6849
22.02.2024 3 z 5

Teprve druhý díl a už musím jít s hodnocením dolů... Strašně mě v knihách rozčiluje, když se postavy chovají jako idioti. A tady se tak chovají často a zbytečně. Kdyby jen zbytečně... Oni jdou svými pitomostmi úplně přímo proti veškerým svým cílům. Ještě by se to dalo pochopit u Gerasima, který má být floutek, ale proč se jako totální hňup chová i hlavní hrdina, to mi opravdu hlava nebere.

Dále, všeho moc škodí. A platí to i pro hlášky. Když jich je tak akorát, je to zábavné. Když se to přehání, tak je to otrava. A tady ta míra už asi přesáhla mez...

Ale abych jen nenadával. Chvílemi jsem se docela zasmál. A univerzum Legie mě stále zajímá. I když opět - i tady se to bortí. Třeba kulšešové byli nějak představení v prvním díle a tady jsou prostě jiní. A to mě štve.

soupik2012
10.12.2023 4 z 5

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Zatím co u Kotlety se občas těm hláškám zasměji i když mi pokaždé jejich nadužívání začne vadit, tak ty od Sněgoňové jsou tak průhledné a pubertální, že jsem se občas za ní až zastyděla. Dlouho se prakticky vůbec nic neděje. První výprava na planetu tam vůbec být neměla. Je to jedna velká nuda. Bavit jsem se začala teprve, když přijmou zakázku pro získání digitálního disku. V samotném závěru mi zase vadil velmi nevěrohodný děj a také strašně hloupé nelogické chování. Zapsala bych 3,5, kdyby to tato špatně odstupňovaná databáze umožňovala. Audioknihu velice dobře načetl pan Martin Stránský.

harena
27.11.2023 3 z 5

Poslední kniha, která mi schází do "Výzvy". Kdysi dávno jsem četla, Kulhánka, Kotletu a teď Sněgoňovou a nejvíce mi připomíná psaní pana Kotlety. Akce střídá akci, vnitřnosti plno krve a slizu, ale hlavně mi vadilo dost sprostých slov, která tam ani nemusela být.

Firbl
21.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Bohužel oproti prvnímu dílu sem opravdu trpěl. Hrdinové se oproti prvnímu dílu chovají jak totální idioti takže jim člověk nežere že by prošli nějakým výcvikem natož že jsou to ti samí z první knihy. A kouzelné slovo ŽENA jenž přesvědčí každého muže k čemukoliv to jako fakt ?

Hobitka
03.11.2023 4 z 5

První díl mě bavil o trošku víc. Myslím, že to bylo hlavně tempem vyprávění. A teda tak debilní rozhodnutí hlavních postav mě trochu drásala... :D
Každopádně skvělé pokračování, a já se těším na další!
Na hodnocení, jestli mi víc sedne styl psaní Kotlety nebo Sňegoňové, je po přečtení po jedné knize od každého brzo, takže s tím ještě počkám ;)

Fargotroniac
19.09.2023 5 z 5

Povedené pokračování série Legie. Oba autoři dělají dobrou práci při psaní této knižní série. V knize se sice najde pár překlepů, které při korektuře unikly, ale nic extra hrozného.

Predator3313
24.08.2023 5 z 5

Jak už někdo zmínil, byl jsem zvědavý na jednu sérii, kde knihy píšou dva autoři a musím říct, že jsem vlastně nepoznal rozdíl.
Dle očekávání, pokračoval děj ve stylu naplánujeme akci, která se změní v obrovský masakr, kde se nedají přiřadit utrhané končetiny ke správným mimozemšťanům...
Dokonce kniha dokáže někdy i překvapit, i když většinou je děj docela průhledný, ale to je očekávané. Každopádně knížka se čte dobře a kdo nepotřebuje v knihách hluboké myšlenky, ale zato nepohrdne cizí planetou plnou mimozemské verbeše, přijde si na své, jako já

Deimos
03.08.2023 4 z 5

I druhý díl baví. Je příjemné si zvyknout na styl a formu a jen se nechat unášet dějem. Hodně podobné (kvalitou a obsahem) první knize. Není prakticky poznat, že druhou knihu píše jiný autor. V určitém směru mi to přijde jednoduché (vytvořit),není to totiž nikterak komplikované (vyprávění). Jenže tohle by mohl tvrdit každý, ale proč v tom případě každý nezkusí knihu napsat? Jistě z důvodu, že to tak jednoduché není. Přejme to autorům, pokud se jim to píše dobře a evidentně i rychle. Teď mám chuť si přečíst celou sérii. (82%)

Lokomaster
04.07.2023 3 z 5

První díl mě zaujal více. Zajímavý příběh s velkým potenciálem. Vlastně jsem trochu po prvním díle (naivně) doufal, že tato série bude maličko více o příběhu, protože rozmanitý svět by si to zasloužil, a trochu méně o nekonečné řežbě.
Nicméně tato kniha byl úplný opak toho co jsem očekával a jasně mi vzkázal, že konec série může být taky ve 143tím díle. Příběh zamrzl na jednom místě, zato řežby bylo požehnaně. Za mě škoda. Chování postav občas absurdní, aby nasměrovaly příběh žádaným směrem. To se dá ale asi těmto knihám odpustit.
Kontroverzní humor(obvykle urážlivý, vulgární, černý) v knihách těchto autorů mě nepohoršuje a sedí mi. 3/5

Hanathor
06.06.2023 4 z 5

Měla jsem trochu obavy, aby nebyl styl psaní moc odlišný. Pokud bych nevěděla, že to psala Sněgoňová, nepoznala bych rozdíl. Knihu jsem zhltla téměř najednou a hned jsem si běžela do knihovny pro další díl :)

bekule
29.05.2023 5 z 5

Bez těch naivně trapných Kotletových hlášek je tento díl ještě lepší. Skvěle čtivá série se výborně rozjíždí, posádka Kraksny se rozšiřuje a lidstvu svítá na lepší časy.

Sitth
03.05.2023 2 z 5

Druhým dílem jsem rovnou navázal na díl první a i když se jedná o stejný svět, naskakuje mi hláška z Mrazíka: Sice je to stejný den a stejná vesnice, to už jinde jsme.
Čekal jsem, že když se dají dohromady dva autoři a dokonce opačného pohlaví, budu v každé knize vidět jiný styl psaní Ale tady je cítit jasný pokus o psaní stejným stylem, hlášky lítají sem a tam, ale není to ono. Nevím, zda je to mým přesycením 1.dílem, nebo to prostě nějak nesedí
Příběh není špatný, je to v duchu série, ale možná jsem si měl dát pauzu mezi díly. Dávám 3/6 a to po velkém váhání zda nedat hvězdy 2.

mnohoknih
03.05.2023 5 z 5

Sci-fi (fantasy, romány, postapo, pohádky...) prostě miluju. A tohle je výborná sága s výbornými postavami, s výborným příběhem a s výborným vypravěčem. Kapitán Bouchač hlasem Martina Stránského vás dostane. Tentokrát víc filozofal (prostě pořád žvanil) než v Operaci Thümel. Ale tím pádem planetu Namathé a jejich obyvatele vidíte v živých barvách. Je tu spousta nových emzáků a 2 přímo vražedné úkoly. Tak připnout palsek a jde se na to.

Sklenička
24.04.2023 5 z 5

To je jízda! Jo, tuhle sérii dočtu, tenhle styl mě baví.

molen
10.04.2023 5 z 5

Další pokračování série Legie s jasnou misí: najít buchtu s epesníma dudama. V díle Amanda se rozrůstá posádka Kraksny a rozvíjí se charaktery jednotlivých postav. Opět se seznámíme s novými mimozemskými druhy. Audioknihu poslouchám už podruhé a některé hlášky jsou legendární.

Tomas20042004
20.03.2023 5 z 5

Druhé pokračovanie série Legie bolo dobré. Opis planéty na ktorej sa odohráva celý príbeh bol dosť podrobný. Vedel som si ho živo predstaviť. En - Rukova ZOO bola veľmi zaujímavo opísaná. Príbeh mal veľa akcie a aj nejaký ten sex. ( aj keď neviem či sa to dá nazvať zrovna sexom - Gerasim je prasa). Humorné hlášky nechýbali a pri niektorých som sa ozaj schuti a nahlas zasmial. Knihu odporúčam. Už sa teším na ďalší diel.

Kikimora
27.02.2023 5 z 5

Opět další díl, který se mi lehce četl a opět v metru cestou do práce. 2x už jsem vystoupil málem na konečné stanici - na to pozor!