Poslední oběť diskuze

Poslední oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63277/bmid_posledni-obet-1Oc-63277.jpg 5 1748 175

Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív…

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Domino
Originální název:

Last Sacrifice , 2010


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

BigReader
02.08.2015 5 z 5

Dočetla jsem Vampýrskou akademii a....páni! Je to takový hořkosladký pocit, na jednu stranu jsem ráda, že vím, jak to všechno dopadlo, na jednu jsem strašně smutná, že se s touto sérií musím rozloučit, i když bych se za nějakou dobu určitě ráda pustila do re-readingu. Je to jedna z nejlepších sérií, co jsem kdy četla ♥
Opravdu málokteré knihy ve mně dokázaly probudit takové emoce, jako VA. Každých pár odstavců jsem musela vyprsknout smíchy, nad nějakou poznámkou Rose, nebo ostatních, knihy jsou zároveň nabité akcí, nebezpečím a bojem, to, co se stalo s Dimitrijem a události potom mi opravdu trhaly srdce, skutečně jsem si Rose s Dimitrijem jako pár neskutečně zamilovala, oni prostě patří k sobě! To bylo jasné už od první knihy. Nebyla to ale jen Rose a Dimitrij, které jsem si zamilovala. Byla to naprostá většina postav.
Taky v málokterých knížkách jsem zažila takové šoky! Občas jsem si říkala, jestli mi nechce Richelle Mead přivodit infarkt, ať už smrtí Masona, proměnou Dimitrije a následném pátráním Rose po něm, jeho proměnou, vraždou královny, záležitostí s Jill i vypátráním skutečného vraha.
Taky konec mě dost šokoval. Byla jsem šťastná za Rose a Dimitriho i za další, ale jak řekl Adrian, každý nezažil takový happy end, jako ona. Obvzlášť to s Adrianem mě moc mrzelo, protože jsem si ho fakt oblíbila. Ale zase na druhou stranu měl pravdu Dimitrij, že Rose nemůže všechny spasit. Mělo to tedy takový otevřený konec, což nemám moc ráda, ale Richelle si asi nechává trochu otevřená vrátka na další volně navazující sérii(Pokrevní pouta, myslím). Ty si ráda přečtu, zvlášť protože doufám, že i postavy, které se teď úplně šťastného konce nedočkaly, ho postupem času zažijí.
Takže opravdu moc děkuji Richelle Mead za tuto naprosto fantastickou, emocemi nabitou sérii, která patří mezi mé nejoblíbenější. Teším se na další tvorbu od ní.
A taky děkuji vám, jestli jste se prokousali tímhle dlouhým komentářem.

Karolína18
22.07.2015 5 z 5

Nejlepší na závěr!
Jedna z knih, kterou prostě nemůžete přestat číst, dokud vás nezklame nadpis Poděkování.
Je mi vážně líto, že série nepokračuje, protože se mi vůbec nechce loučit s Rose a Dimitrijem. Nevím proč, ale prostě jsem si nedokázala oblíbit Lissu.
Byla jsem také chvíli v rozporuplné situaci. Vážně jsem zamilovaným dhampýrům držela palce, aby byli spolu, ale nechtěla jsem, aby to ublížilo Adrianovi. Tudíž je mi celkem líto, že to skončilo tak otevřeně.
Ale ty akce, páni, skoro jsem nevycházela z údivu kolik intrik a podrazů, se zde vyskytlo.
Zkrátka mě tato kniha dostala a chystám se v brzké době rozšířit svou knihovnu o další díla této autorky.


little-dream
24.06.2015 5 z 5

Dokonalý závěr celé série! ♥
Zamilovala jsem si všechny postavy - Rose, Lissu, Christiana, Adriana, Dimitrije....
A je mi moc líto, že se s nimi musím rozloučit :)
Adriana mi bylo líto, ale k Rose prostě patří Dimitrij a tak to musí být :)
Třeba jednou spravím svoje zničené nervy z téhle série a pustím se do Pokrevních pout, ale nejsem si jistá, jestli nechci nechat za celým příběhem uzavřenou kapitolu a nechat prostor svojí fantazii, jak to bylo s Lissou, Adrianem a Jill dál... ♥

219katka
15.11.2014 5 z 5

Skvělé zakončení skvělé knižní série! Opět jsem se ani chvíli nenudila, u některých pasáží jsem byla úplně vedle a vůbec jsem nevnímala okolní svět. Velmi obdivuju Richelle, že dokázala vytvořit tak skvělý napínavý příběh plný nadpřirozena, nečekaných zvratů, romantických chvílí a hlavně sympatických postav, mezi kterými si jistě každý dokáže najít svou oblíbenou. Do Rose jsem se naprosto zamilovala a musím přiznat, že se stala jednou z mých nejoblíbenějších knižních hrdinek vůbec. Podobný konec jsem očekávala a dokonce jsem dokázala odhalit i vražedkyni královny, což jsem se teda hodně divila, protože většinou mi nic dopředu nedojde:)) Dimitrijovi jsem od začátku fandila, takže v tomto ohledu si také nemůžu stěžovat. Trochu mě mrzlo to s Adrianem, ale nemůžu to dávat Rose za vinu. Prostě nemůžu a myslím, že to, co jí řekl, nebylo tak docela fér. Samozřejmě je smutné, že mu zlomila srdce, ale on se podle mě nakonec zachoval tak trochu sobecky.