Stínem políbená

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného. Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit! Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36025/big_stinem-polibena-TWv-36025.jpg 4.61853
Série:

Vampýrská akademie / Upírska akadémia 3.

Žánr:

Komentáře (163)

Kniha Stínem políbená

Kate3003
17. února

Je opravdu škoda, že jsem s touto sérií nezačala dřív, ale původní obálky prostě člověka nepřitáhly tak jako nové. Třetí díl byl za mě ještě o fousek lepší než ten předchozí i když i tady narážím na určité věci které mi u hrdinů nebo v příběhu přijdou trošku zvláštní, ale pro YA jsou poměrně typické takže nic co by mi kazilo zážitek ze čtení.
Rose a Christian pořád patří mezi mé nejoblíbenější postavy i když musím říct, že Rose mě tentokrát občas trochu štvala. Líbí se mi její chemie ve scénách s Dimitrijem a její pošťuchování právě s Christianem, který zde dostává o něco více prostoru než v předchozích dílech. Autrčin styl psaní je velmi čtivý a dokáže skvěle udržet pozornost u děje. Nechybí tu akce ani působivé dějové zvraty. Hlavně ten na konci příběhu bych vypíchla, protože to mě dostalo asi úplně nejvíc stejně jako u předchozího dílu. Lisa si udržela svůj status a pořád si o ní myslím, že je poměrně sebestředná a přestože se vlastně snaží lidem pomáhat tím co umí tak její chování je spíš na škodu než k užitku. Nesmím zapomenout na Adriana s kterým jsme se seznámili už v druhém díle a teď se konečně mohl víc projevit. Jeho postava mě taky baví a jsem zvědavá jak se bude dál vyvíjet. Už se těsím na další díl, protože mě zajímá kam povedou další kroky Rose.

Zuzka_Zuu
17.12.2022

Konečně se vztah mezi Dimitrijem a Rose posunul i když jen na malou chvíli. Tajila jsem dech do poslední chvíle a ty chvíle jsem obrečela, chudák Rose! Konečně ji všechno vychází podle plánu a najednou tohle. Kniha byla napínavá od začátku až do konce :)

Ethys
25.12.2021

Nejlepší dil z celé serie. Kniha mě úplně pohltila.

PhoebePollard
10.10.2021

Děj je průhledný, předvídatelný a konec mě docela štval, především tedy Lisa, která se už od počátku nechovala jako moc dobrá kamarádka a tady akorát dokázala, že je to namyšlená sobecká Morojka, která myslí vždycky jenom na sebe.

RoseJP
26.09.2021

(+ SPOILER) Třetí díl byl za mě slabší, než druhý. Z dob, kdy jsem sérii u této knížky dočetla jsem si pamatovala jak končila, tak mě konec nepřekvapil, ale spíš lehce naštval - to opravdu Rose nemohla počkat, až odmaturuje? A co Lisa! Bylo mi jí tak líto. Kdyby počkala, mohla jít s ní.
Neskutečně se těším na pokračování, myslím si, že se Lisy a Rosiny cesty ještě potkají.

ElizPetrova
19.09.2021

Zatím nejnapínavější díl z celé série.. příběh se zajímavě rozvětvuje a vyvíjí. Celou knihu jsem nemohla přijít na kloub věcem, které se děly, i když jsem nějaké tušení měla. Nakonec to dávalo perfektní smysl a vše do sebe zapadlo. Rose jako hlavní hrdinka je prostě skvělá a závěr knihy ani nemusím komentovat.

Tialexa
21.06.2021

Trojka byla napínavá až do konce. Byla skvělá. Stojí za přečtení.

Karoli282
20.02.2021

Pokračování opět nezklamalo a navnadilo mě na další díly. Kniha je velmi čtivá, stejně jako předchozí díly lze přečíst za den. Jedná se o jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Postava Adriana se zajímavě vyvíjí, objevuje se zde hodně nových dějových zvratů. Také vztah Dimitrije a Rose jde dopředu. Konec je napínavý.

1 ...