Anjel v podsvetí diskuze

Anjel v podsvetí https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434422/bmid_anjel-v-podsveti-6jj-434422.jpg 5 413 121

V Prahe vyčíňa mor a cisár Rudolf II. sa aj s celým dvorom presťahoval do Plzne. Povesť tohto mravopočestného, panovníkovi oddaného mesta však ohrozuje séria zločinov. Najprv sa záhadne stratí synovec ruského vyslanca Vlasjeva, ktorý prišiel vyjednávať v mene cára Godunova. Pod hrozbou škandálu radnica poverí hajtmana Leopolda Steina, aby mladíka našiel. Prípad je však zložitejší a stopy vedú k vysokopostaveným osobám, hajtman teda požiada o pomoc svojho brata, chýrneho vyšetrovateľa Joachima Steina. Kapitán prichádza do Plzne so seržantom Jarošom po boku. V meste ich však čakajú hrozné správy a rozbieha sa nebezpečné pátranie, v ktorom nechýbajú umučení anjeli, tajné bratstvo zhýralých kacírov, dvojtvárni alchymisti, vražední špióni a démon, čo loví duše v labyrinte podzemných chodieb pod Plzňou.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Anjel v podsvetí , 2020


více info...

Diskuze o knize (15)

Přidat komentář

cori
22.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Kdo zabil toho alchymistu Frosta? Manželka? Ale proč by tam kamuflovala kopyta? Stačilo použít jed jako v prvním případě, kdy jí to prošlo. A kdo tomu Rusovi přišil křídla?

Naias
09.11.2020

Na neplodné vrece neplodná záplata.


spider74
09.11.2020

Osobně si myslím, že by jste to ,měli dát dohromady. Jste tak naladěni na stejnou vlnu, že bych to nedokázal ani na rádiu. Bude vám to klapat :).....a čekání už jsem si vyplnil to by jste nevěřili kolik lidí se nechá vyprovokovat k neplodné diskusi která pak vpodstatě nemá konce :)

siena
08.11.2020

Naias, hlásím se:-)

Já rozumím, umím si představit, že čtenář netrpělivě očekává další knihu svého oblíbeného autora. Určitě má ale v "zásobě" i jiné knihy, kterými si může čekání vyplnit...

Naias
08.11.2020

Mimochodom, spider74, mali by ste sa rozhodnúť, či to autor robí v prvom rade preto, aby z toho mal čo najviac peňazí, alebo či sa moc tržne nespráva. Oboje naraz nejde.

Ja navrhujem, aby to písal rovno po česky. Kto je za?

siena
08.11.2020

Naias, nejsi sama. Také nechápu, proč by musel slovenský autor nejprve svou knihu vydat v češtině, a až pak ve své mateřštině, nebo alespoň současně. Přemýšlím, kolik našich sousedů má více obyvatel, tedy i čtenářů, zda-li by tedy i čeští spisovatelé neměli nejprve počkat na německý, polský překlad... (?!?).
Už jsme o tom na DK mluvili několikrát. Za dob nedávno minulých, jsme byli velmi rádi, že jsme se mohli, čeští čtenáři, přes slovenské překlady, dostat k nemálo titulům. A i dnes, jsou knihy, které naši (=čeští) nakladatelé ani neplánují k vydání. Jsem ráda, alespoň za tuto možnost. Nenapadlo by mne na to žehrat, či dokonce, se zlobit a mluvit o nějaké nespravedlnosti.

Naias
08.11.2020

Ja tomu stále nerozumiem. Ak je kniha dopísaná, treba najprv počkať, až bude hotový aj český preklad, a až potom je možné ju začať pripravovať na vydanie, aby mohla vyjsť zároveň s prekladom?

spider74
08.11.2020

Pokud by tam byl rozdíl v dnech nebo i pár týdnech tak je to Ok ale pokud je ten rozdíl měsíce tak to se moc tržně nechová a nebo pro něj český trh a jeho čtenářská základnu není důležitá a nepotřebuje je. Na Slovensku je cca 5 mil lidí a v Česku cca 10 mil lidí a navíc je u nás dost oblíbený. Mě to připadá z finančního hlediska dost přehledaná matematika.

Lenka.Vílka
05.11.2020

Spide74:
Že jednou první tady a jednou první tam. V boha ani absurdity nevěřím. Svět si vystačí s reálnýma zvěrstvama ;)

spider74
05.11.2020

Odpovím Vám oběma. Přestože je autor Slovenský tak jednoduchou matematikou je v Česku více čtenářů a autor to dělá v prvé řadě proto aby z toho měl co nejvíce peněz . Říká se tomu tržní ekonomika. Překlad se nedělá až teprve když kniha vyjde . Asi těžko půjde překladatel do obchodu a následně se nevrhne na překlad. A k té druhé připomínce. Jakou přesně spravedlonost myslíte ? Tu boží nebo nějakou jinou imaginární a absurdní :) :) :)

Lenka.Vílka
04.11.2020

Já to beru jako spravedlnost. Pokud se nepletu, tak dost knih autora vyšlo nejdřív v češtině :/

Naias
04.11.2020

Nevyznám sa v tom, ako sa vydávajú knihy, ale preklad chvíľu času zaberie, nie? Prečo by mal vyjsť zároveň s originálom?

spider74
03.11.2020

Myslím že základna Českých čtenářů je dost velká aby kniha vyšla zároveň i v Českém překladu. neskutečný šlendrián že budeme zas bůhvíkolik týdnů čekat na překlad......prostě ostuda a nezájem.

Durancie
14.09.2020 5 z 5

Já taky! Snad to brzy vyjde i česky.

J.P.S.
17.08.2020 5 z 5

Tak na tohle už se brutálně těším!