Konec dětství diskuze

Konec dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506303/bmid_konec-detstvi-yNC-506303.jpg 4 369 53

Na obloze nade všemi městy planety se náhle objevily vesmírné lodě. V nich k nám dorazila intelektuálně, technologicky i vojensky nadřazená mimozemská rasa známá jako Suveréni. Jejich požadavky vůči lidstvu se zprvu zdají být mírné – sjednocení Země, odstranění chudoby, ukončení válek. Avšak za jakou cenu? Co se stane těm, kdo se postaví na odpor? Znamená jejich příchod konec lidstva… nebo začátek? Konec dětství je jedním z vrcholných děl velmistra fantastického žánru Arthura C. Clarka, autora neméně proslulých románů 2001: Vesmírná odysea, Setkání s Rámou a mnoha dalších přelomových knih. Od svého vydání v roce 1953 je tento myšlenkově stále provokativní román o „prvním kontaktu“ považován nejen za klasiku science fiction, ale i za literární dílo nevšedních kvalit.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Childhood's End , 1953


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Garik
19.09.2011

Bol to, myslím, práve A. C. Clarke, ktorému jeho prognózy smerovania technického vývoja vychádzali niekedy až neuveriteľne detailne (napokon, bol to vedec, tak ako aj mnoho iných spisovateľov tohto žánru). To by som ja nenazýval utekaním od reality!
A ešte podotknem, že v literatúre toho obdobia rozhodne nebol problém rozlišovať medzi tzv. vedeckou fantastikou a fantasy!