Totožnost neznámá diskuze

Totožnost neznámá https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309924/bmid_totoznost-neznama-EXJ-309924.jpg 4 113 28

Eva Dallasová série

< 41. díl >

V tmavé uličce je nalezeno tělo muže se stopami po mučení. Na kůži má vyryté srdce s písmeny E a D, podpisem zamilované dvojice, kterou vzrušuje utrpení obětí. Eva Dallasová zjistí, že zavražděných bylo víc, a aby odhalila totožnost vrahů, potřebuje najít první z obětí, která šílené řádění odstartovala.

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Devoted in Death , 2015


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Terry11
09.09.2018 4 z 5

A taky se mi moc líbí (dodávám při četbě Smrtící rozdělení, ale i kdekoli jinde), že počítá s inteligentními čtenáři. Nevysvetluje, prostě ví, že kdo dobře čte, porozumí.

Terry11
06.09.2018 4 z 5

Milé milovnice Dallasky, jsem nadšena, že jste rovněž tak zaujaty těmito psychologickými scifi-detektivkami jako já. Měla jsem to štěstí, že se mi zcela náhodně dostal do ruky zrovna první díl, a tedy jsem měla i tu správnou chronologickou souvislost. Nejdříve jsem četla v knižní podobě, posléze v elektronické, kterou jsem sháněla, kde jsem mohla. Leta mi chyběl díl, kde byla zavražděna dívka patologa Morrise, což mě dost ničilo. Naštěstí pak byla vydána kniha, takže jsem své díly měla konečně zkompletované. Celou sérii jsem četla minimálně 2x, některé díly i častěji (1.,2. 11....)
Myslím, že už bych mohla zfleku napsat diplomovou práci na téma "Smrtící". Mám několik oblíbených pasáží, především to jsou sarkastické rozmluvy mezi Peabody a Evou a hádky mezi Evou a Roarkem. Vůbec vztahy mezi Evou a postavami jí blízkými jsou barvité, různorodé a celou dobu drží charakteristiku, která jim byla dána v průběhu děje, ať už to jsou dříve jmenovaní nebo Feeney, dr. Miraová či Nadine. Celý rok se pak těším na novou knihu.


TaLu
31.08.2018 5 z 5

Jenom mírné doplnění.
V předchozím komentáři, které velmi ráda čtu, je zmíněno, že Roarke chtěl zabít agenty FBI, ale šlo o agenty jiné organizace, takzvané Domácí bezpečnosti, která mi mnohem více připomíná CIA.
Tedy myslím, že to tak bylo.
Jinak souhlasím, Roarke nejen že zabíjel, jako velmi mladý, ale zabil by určitě i pro Evu. To, že to nikdy neudělal, vypovídá o jeho postupné proměně a hlavně o jeho lásce, protože by tím zradil především všechno, v co Eva věří. Ovšem neregistrovanou elektroniku u nich doma používají poměrně často, takže i Eva se naučila posunovat hranice. Líbí se mi, že jsou v jejich životech hranice, které nepřekračují. Například si vychutnávám dialogy o nevěře, co by jeden s druhým udělal. Ta stálost jejich vztahu je v tak dlouhé sérii výjimečná a já jsem za ni velmi ráda. Podobně jsou na tom i další páry kolem nich.
S vykáním souhlasím, také se mi líbí víc.
Autorka podle mě nezapomněla, ale ona každý díl píše i pro ty, jež čtou třeba jen jeden jediný díl, takže rychle shrne vše potřebné a věnuje se konkrétnímu případu, do kterého se tento dialog velmi hodil.

bekule
31.08.2018 5 z 5

Jeden z nejdrsnějších dílů, opět jsem se bála konce knihy s obavami o životy neskutečně krutě týraných obětí. Také jsem si všimla Eviny poznámky na Peabodyovou ohledně tykání, a musím říct že vykání mě v jejich případě mnohem víc sedí. Ještě jsem se pozastavila nad jednou věcí, v jednu chvíli se Eva Roarka ptá jestli by byl schopen pro ni zabít. Tady asi autorka zapomněla že už tato situace nastala v Smrtícím rozdělení, když byl Roarke rozhodnut zabít agenty FBI, poté co zjistil že sledovali byt ve kterém byla Eva jako osmiletá znásilňovaná svým otcem a oni nezasáhli. Tehdy prožívali ve vztahu těžkou krizi, když se Eva hrozila toho že bude kvůli ní vraždit.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Totožnost neznámá je v

Přečtených177x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených7x
Knihotéce137x
Chystám se číst31x
Chci si koupit7x