Jen ty a já

Jen ty a já https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285895/bmid_jen-ty-a-ja-K2B-285895.jpg 4 126 31

Eva Dallasová série

< 40. díl >

Eva vyšetřuje vraždu obhájkyně, která v řadě případů zpochybňovala její důkazy. Motiv vypadá jasný: někdo je Evou posedlý a považuje ji za svou hrdinku. Na místě činu jí nechává vzkazy, že spravedlnosti bylo učiněno zadost. Podepsané jsou jako „opravdový přítel“. Aby Eva dopadla vraha, musí vyhledat všechny, kdo jí kdy zkřížili cestu – každý z nich může být příští obětí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Obsession in Death , 2015


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
31.03.2024 4 z 5

Po přečtení tohoto dílu jsem si uvědomila, jaké to musí být děsivé.
Láska ani pravé přátelství se nedá vynutit, navíc kdo zná dobře poručíka Evu, tak ví, že ona je zastánce spravedlnosti. A chápe, že ne vždy spravedlnost a justice dostanou všechny hříšníky a je jim udělen trest. Někdo projde sítem.
Vrah ale netuší, že Eva i pro mrtvé "padouchy" bude chtít svou spravedlnost.
Skvělá ukázka, jak fungují správné vztahy uvnitř Eviny "rodiny".

Jessybelle
14.03.2023 5 z 5

Skvělé jako vždy. Napínavé, rozuzlení výborné. Mohu jen doporučit. Tak další díl zas za nějaký čásek. Už teď se na něj těším.


bekule
24.02.2023 5 z 5

I při druhém čtení,stejně napínavé ,až do konce jsem opět nevěděla kdo je vrah.Mám pocit že tady je poprvé zmínka o Jenkinsových kravatách.

Laf
21.02.2023 5 z 5

Wau, tohle byla opravdu jízda. Skvělý díl, kdy jsem byla napnutá od začátku do konce. A ten závěr a rozuzlení? U toho jsem jen seděla a hltala stránku za stránkou. Super, vřele doporučuji :)

Marcik7
08.02.2022 5 z 5

Eva tentokrát hledá pachatele, který by se rád stal jejím "opravdovým přítelem" a kvůli tomu zabíjí...opět perfektní kousek, jak jen to ta Robertsová dělá? Nevím, jestli existuje jiný výraz než "počítačáři" nebo "elektronikáři", ale hodně bych se za něj přimlouvala.

milosko_b
11.11.2021

Páči sa mi celá séria,je trochu "strihnutá"s čítaním pre ženy,ale nevadí, nedá sa čítať po sebe,bolo by to trochu nudné,ale vždy po 3-4 knihách si prečítam jednu ako oddych..ani jeden diel nesklamal, jediné čo mi vadí, sú sny.. neverím, že niekto môže mať také sny..ale zbytočne kritizovať, keď diely sú už napísané.. mám všetkých (zatiaľ)50 a viem, že ďalšie 4 už v originále sú..

helenkan
10.06.2020 5 z 5

Napínavé od začátku do konce. Tohle si vždycky vychutnám. Bezva čtení.

georginaa
11.11.2019 5 z 5

Kolik Eva dostala lidí za mříže? Hodně. Kolik lidí ji nenávidí, pronásleduje....hodně. Kdo je jí posedlý???....jeden, a ten zrovna ji předhazuje vzkazy případů, které se již stali a Eva s tím měla co do činění. Teď se musí babrat v minulých případech, aby dopadla vraha. Což je velice zapeklitá věc...těch případů bylo mraky. No jenže Eva by nebyla tak dobrá , kdyby nakonec na to vše nepřišla. Proto je jedinečná a já se vždy těším opět na nový díl.

cherubinka
27.07.2019 5 z 5

Tohle byl masakr. Sice opět zaměření na Evu, ale dalo se to číst a četlo se to jedním dechem. Vzhledem k tomu, že jsem ve fázi "Chci dočíst DALLASOVOU", tak je to od jara už několikátá kniha v řadě. Člověk má celkem přehled co se stalo nedávno, ale 2 roky zpět? A víc? Asi si budu muset přečíst znovu první díly :))
Nicméně tohle mělo děj a celkem rychlý spád. A jako vždy, dopadlo to dobře :D

lifeoptimist
29.04.2019 5 z 5

Opět zajímavé téma, ale pokud by někdo četl samostatně, tak je tam spousta odkazů na minulé díly a i když čtu knihy postupně, tak mi něco buď zcela vypadlo, nebo je to nějak blbě v překladu (každopádně jsem si všimla, že z minulých dílů z vraha udělali vražedkyni apod.) .... nicméně ani toto na příběhu neubírá a vše je dostatečně shrnuto tak, aby to nezdržovalo a i čtenář neznalý minulých dílů si může příběh směle vychutnat :-D ...........a hurá na další díl :-)

Knihomolka97
05.04.2019 4 z 5

Skvělá detektivka. Moje první přečtená kniha této série a už teď vím, že budu číst i další díly.

Opatov
23.03.2019 5 z 5

Tady netřeba komentář. Eva Dallasova a její věrní v boji proti zločinu budoucnosti. Tuhle sérii čtu už několik let a pořád mě strašně baví.

munka
26.10.2018 5 z 5

Príbeh z trochu iného súdka, zameraný na skúmanie počínania vraha. Záverečná scéna je určite naj pôsobivejšia.
TaLu píše "Jen s těmi "elektronikáři", se stále nemohu vyrovnat." Ja tiež, ale mne vadí slovo aj "počítačář" . V slovenčine ekvivalent tohoto slova asi ťažko nájdem. ????

TaLu
25.08.2018 5 z 5

Co bych dodala po druhém přečtení?
Vyšetřování tentokráte obsahuje hodně rozborů psychologie vraha.
Vytrvalá práce vede k odhalování podrobností a ke strhujícímu vyvrcholení, ve kterém si Eva uvědomí, jak velkou rodinu vlastně má.
Ona ta závěrečná scéna je skutečně vrcholem ani ne tak dramatičností ( i když ta tam samozřejmě je), ale spíše emotivním popisem pocitů jednotlivců, kteří se nám tím stávají blízkými natolik, že jsme součástí té scény. I když samozřejmě jen v knize, popravdě si asi nikdo nedovede představit, jak by v podobné situaci jednal.
Perlička s několika větami o Praze byla milým zpestřením.
Překladatel Zdík Dušek překládá teď všechny knihy série a na jeho překlady jsem si zvykla, někteří jiní byli rozhodně horší. Jen s těmi "elektronikáři", se stále nemohu vyrovnat. :o)

bekule
16.08.2018 5 z 5

Jeden z nejdramatičtejších momentů této série.Tentokrát jsem se opravdu bála toho kdo bude další obětí, obzvlášť při závěrečném finále.Výborný díl. Mile mě potěšilo že Dallasová věděla že Praha je v České republice.

Januli
08.05.2018 4 z 5

Nezklamala jako vždy.

Litocha
27.04.2018 4 z 5

Tenhle díl mě potěšil. Knížky o Evě jsou jako dobře rozšlápnuté boty. Člověk ví, co od nich může čekat, cítí se v nich pohodlně, možná jsou trošku ošoupané, ale osvědčily se a ještě dobře slouží, a přestože v nich většinou chodí známými nebo povědomými cestami, občas zabrousí i na méně obvyklou stezku. Knížka se četla dobře, případ byl zajímavý a tentokrát nebyly ani sexuální scény nějak rozsáhlé (ty mě po tolika dílech už moc nebaví). Potěšilo mě setkání s Mavis a Jamiem, jsou to moje oblíbené postavy.
Mám jen pár rýpavých poznámek. Dost se tady řeší tykání/vykání s Peabodyovou. Mě ale zaráží i to, že si vykají Roarke se Summersetem. To jako vážně - po tom, co ho Summerset zná od dětství a prakticky ho vychoval?
A vydávat 38°C za horkou vodu, ze které se zvedají oblaka páry a kde hrozí člověku uvaření?
Prozrazení pohlaví vraha mi tolik nevadilo (přestože jsem si toho taky všimla), protože už o kousek dál se k tomu stejně dopracovali.
I po tolika dílech se na Evu vždycky těším a většinu jejích případů čtu i opakovaně. Tenhle nejspíš nebude výjimkou.

Mergirus
24.12.2017 5 z 5

Autorka opět nezklamala, skvělá knížka, která se četla sama od začátku až do konce.

Erica
05.11.2017 4 z 5

Divím se, že podle této série se dosud nenatáčí nějaký seriál. Já bych se tedy moc přimlouvala. Jen si nejsem jista, zda by našli vhodného Roarka.

evonra
12.12.2016 5 z 5

Eva Dallasová je moje srdcovka a má čestné místo v mojí knihovně. I tady jsem si skvěle početla.

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Jen ty a já je v

Přečtených197x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených10x
Knihotéce148x
Chystám se číst41x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x