Eleonora Akvitánská diskuze

Eleonora Akvitánská https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487330/bmid_eleonora-akvitanska-yDe-487330.jpg 4 23 5

Eleonora Akvitánská patřila k předním a zároveň nejspornějším ženským osobnostem středověku. Byla krásná, inteligentní a svéhlavá a za života se o ní šířily nejrůznější, a zdaleka nikoli nepodložené pikantní zvěsti. Vyrostla na nevázaném okcitánském dvoře, na němž působili slavní trubadúři, a dokonce se tvrdilo, že předsedala soudům lásky. Nejprve se provdala za francouzského krále Ludvíka VII. a poté za anglického Jindřicha II., jemuž porodila syny Richarda Lví srdce a Jana Bezzemka. Dožila se dvaaosmdesáti let, ale protivenství a tragédie z mladších let překonala teprve v pokročilém věku a stala se prakticky suverénní vládkyní Anglie... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Eleanor of Aquitaine: By the Wrath of God, Queen of England , 1999


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

siena
26.10.2020

mala49, za tu mojí formulaci se omlouvám. Ale za ostatním si zase stojím já...

mala49
26.10.2020

Jo, a komentář jsem neupravovala, a za tím si stojím.


mala49
26.10.2020

Ale já jsem se schválně podívala, jak je to s těmi hvězdičkami, a psala jsem, že jsem žádnou nedávala. Proto jsem taky byla udivena reakcí dvou pisatelek. Už se mi podobné hodnocení kdysi objevilo u knihy, kterou jsem vůbec neznala , nečetla ji a nehodnotila.

siena
26.10.2020

mala49, že jste si nyní komentář upravila, hodnocení smazala, nic nemění na tom, co jsme si mohly, tedy minimálně já a paní uživatelka Trisha_CZ., přečíst. Paní uživatelka nic nepřekroutila. Pouze se pozastavila nad tím, že tu knihu špatně hodnotíte, jen proto, že to není beletrie. Na rozdíl od jiných uživatelů, vás nijak neurážela, ani nepočastovala nějakým peprným výrazivem...

Lenka.Vílka
26.10.2020

Mala49: váš komentář jsem četla už po první reakci na něj ve zdejší diskusi, který vaše slova značně překroutil. Přišlo mi zbytečné reagovat, proč si kazit den. Ale teď to uzrálo. Jsem ráda, že jste se ozvala.

Já moc dobře pochopila, jak svůj komentář myslíte a mrzelo mě, že na něj bylo reagováno, jak bylo. Když vám prodejce něco nakecá o knize a vy během čtení zjistíte, že je o něčem jiném, je to nepříjemné, pokud na tu alternativu nemáte náladu (nebo prostě to není četba pro vás).

Je blbé, když to někdo nezvládá pochopit. Asi to nikdy nezažil...

mala49
26.10.2020

Ano, bohužel. Nikdy se Vám nestalo, že byste byla na cosi naladěna a ono to nějak nedopadlo? Kupuji přes internet, tudíž nemám možnost si knihu prolistovat. A v nabídce KK byla původně tato kniha avizováma jako další ze serie tudorovských královen, což na moje upozornění opravili. Vzhledem k tomu, že vydání této knihy předcházela čtveřice románů o ženách Jindřicha VIII, očekávala jsem knihu podobného ladění. Ale já jsem pouze napsala, že kdo čeká román, bude zklamán. Ale rozhodně jsem nemínila tuto knihu klasifikovat jako odpad, nedávala jsem žádnou hvězdičku.

siena
25.10.2020

Trisha_CZ, ano. Není zde první ani poslední. Zrovna jsem tu četla komentář, a není první od paní uživatelky, že kniha přináší zajímavé informace, ale ona by si jí, kdyby nemusela, nepřečetla, takže 2*... Je zbytečné si z toho dělat hlavu. Každý rozumný snadno pochopí, že to hodnocení není hodnocením knihy, či autorky, ale, omlouvám se, spíše čtenářů samých.