Jedovatá houba diskuze

Jedovatá houba https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368501/bmid_jedovata-houba-8F9-368501.jpg 2 65 25

Tato ilustrovaná kniha, dle originálního podtitulu pro mladé i starší, je klasické antisemitské dílo německé nacionálněsocialistické propagandy. V roce 1938 jej ve svém nakladatelství Der Stürmer vydal jeden z nejaktivnějších kritiků Židovstva své doby Julius Streicher. Ležérní formou dětem například radí, jak poznat Žida: podle odporného, nasládlého zápachu, anebo dle pohledu, který je číhavý a bodavý. Už na očích mu člověk okamžitě pozná, že je to špatný a prolhaný člověk. Nesmlouvavě autor zkomponoval taktéž básně, kterými zakončuje každou jednotlivou kapitolu. Kvůli svému břitkému antisemitismu byla Jedovatá houba (v originále Der Giftpilz) i tehdejšími německými elitami přijímána různě: vedením strany vychvalovaná, některými špičkami SS naopak klasifikovaná jako mládež ohrožující.... celý text

Kniha se podle Databáze knih neslučuje s pravidly demokratické společnosti. Ačkoliv její existenci neschvalujeme, vyšla legálně, takže jsme se rozhodli ji zde ponechat.

Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Guidemedia
Originální název:

Der Giftpilz , 1938


více info...

Diskuze o knize (143)

Přidat komentář

Schizz
13.03.2022

Zhouba nakladatelství Guidemedia...

SputnikV
08.07.2021

JulianaH. - jste tedy zastánkyní toho, aby dětem byla předestírána otřesná, nelidská fakta o porážkách halal, košer a nakonec i o běžných jatkách? nechápu proč.

Ano děti by měly vědět, že zabíjení zvířat tak, jak se děje a to nejen v košer a halal jatkách, ale i v našich běžných jatkách je strašné, zvířata trpí, pociťují stejnou hrůzu, jakou bychom na jejich místě pociťovali i my, že dokud to neskončí, nikdy nebudeme lidmi tom vyšším slova smyslu, ale aby si o tom čítaly dopodrobna.... ani já jsem to neunesl ne v této knize, ale ani v těch, které v yšly aby burcov aly proti utrpení zvířat


SputnikV
30.06.2021

můj názor je ten že žvást dostatečně dlouho a dostatečně veřejně opakovaný dokáže mnohé ovlivnit a to tak, že se stanou ostatním nebezpečnými. proto i tato jednoduchá knížka pro rasistická dítka to dokáže a není možné se na ni dívat s úsměvem.

na druhou stranu je pravda, že kdyby se o ní nemluvilo, nido by o ní nevěděl, negativní reklama taky reklama.

freejazz
30.05.2021

hm, neumím si představit „studijní účely“, pro které byl tento žvást „studován“. a srovnávat tuto nechutnost s pohádkami, tak na to musí mít člověk v hlavě opravdu extra guláš. je to tak – čím víc možností studia, tím větší pitomosti lezou na světlo světa. otázka je, k čemu v profesionálním životě opravňuje takovéto „studium“...

SputnikV
30.05.2021

JulianaH. -podle mne je ta kniha jasně odporná, nikoliv jednostranná. Je napsaná proto, aby za jakoukoliv cenu vnesla do mysli malých čtenářů přesvědčení, že jsou národy nebo náboženské skupiny, které jsou prostě nesnesitelné, rozpoznatelné a od miminek po smrt hnusné. V tomto případě to byli Němci židovské víry - ano, tehdy to byli Němci alespoň převážně.

Kritika košer ( a tedy i halal porážek), které jsou rovněž odporné a kritiky hodné nebyla cílena na omezení podobných sadistických praktik, ale na dokreslení celkové nechutnosti vybraného národa či skupiny, který je proto nutno vyhubit, je to prostředek, nikoliv cíl, proto není brutalita vykreselna skrytě. Srovnání s běžnou propagandu opravdu nesnese. leda s propagandou kterou by stvořili sérioví vrazi.

I když snahu nelze popřít, vylíčit rivala jako něhoho bez kultury, tupé plemeno, opilecké a násilné, fanatické ,které žije jen z žebroty a samo nic nedokáže... jako by mi v hlavě cinkala slova Rus, Palestinec....ale zatím tato propaganda podobné otevřené zlotřilosti nedosáhla. neznamená to však, že by dosáhnout nemohla.

freejazz
14.04.2021

pro všechny neochvějné obhájce demokracie: Hitler se také oháněl demokracií a svobodou projevu. sračka z produkce obskurní sešlosti, která je schopna na svém profilu předvádět nechutnosti, které byly zdokumentovány například denníkem n, nemá nárok na existenci. a to, že existuje, je jenom výsledek zhůvěřilosti našeho justičního systému.

nacismus a náckové pro mě nemají právo na šíření svých sraček (skoro jsem napsal myšlenek...). a můžou se u toho tvářit jako zájemci o studium historie, pořád jde o vypatlance, kteří si rádi tu kopnou, tu uplivnou, tu podpálí.
malý český človíček sral magi v kostkách a podlézal náckům v průbehu celého protentokrátu a zcela viditelně se nezbavil svého podlízavého postoje - viz tričko s Heydrichem při příležitosti výročí heydrichiády - to už chce mít opravdu v hlavě vymeteno důkladně a navíc podepřeno titulem doktor honoris causa z ukrajinské university vlastněné ruskými oligarchy.
a člověk milión - Jozef Mak nebo Tono Brtko na Slovensku zase dělal všechno pro to, aby se dostal k majetku po těch nehodných existence.
proto je dodnes téma arizace tabu, proto se všichni upejpají, když mají mluvit o udavačství.
národ, který nezná svou historii, si ji musí zopakovat.
v tom případě ale děkuji a jdu si hledat opuštěný ostrov někde v Tichomoří, tam snad tento zmagořený póvl dosah nemá.

pro toto všechno si myslím, že nacistická propaganda, jakkoliv získala pro své počiny ISBN, nemá na databázi knih co dělat.

Vestička
14.04.2021

Ty taky Sieno.

Lenka.Vílka
14.04.2021

Skeeve: možná mi jenom nejvíc vadí, že tam databáze dala tu větu a proto nechápu signál, který se tim snaží vyslat. To je jako: "Doporučujeme nebrat si zbraně na pískoviště, jsou tam děti. Ale pokud budete mít touhy, po sobě i tak střílet, máte povolení, jenom po sobě ukliďte, ať to vypadá, že si za tím stojíme, že tam žádné zbraně tedy nebyly, a zacpěte dětem uši a zakryjte oči, to je potom v pořádku."

siena
14.04.2021

Vestička, ty vaše žvásty jděte vykládat někomu, kdo Stalina zažil. Já vím, že se spoléháte, že pamětníci pomalu odcházejí, že všechno co se o něm napíše, a není v souladu s vaší doktrínou, označíte za propagandu. Však v samotné RF na to mají zákon... Je to váš boj, vaše zdejší vizitka. U vás mne ty žvásty nepřekvapují, natolik jste jich tu už napsala, za ta léta, dost a dost. Ovšem, až směšné mi přijdou komentáře těch, kteří se tu, na DK, hluboce zamýšlejí, jak ti druzí cosi dezinterpretují, jejich stavění se do jakýchsi arbitrů objektivity, tak tyto žvásty, spolu s těmi, které se konečně staly místním mainstreamem, jaj, to by byla paní uživatelka binysek/bubka, spokojená, jak SputnikV, převzal prapor, zůstávají bez odezvy. Tam se nikdo nepídí po zdrojích, tam se nikdo neptá po objektivitě, kdepak... A tak je to i s touto knihou. Jak jsem napsala, podobně plácat má jen jeden smysl, proto se to nakonec dělá, zrelativizovat všechno, a pak i sebevětší nesmysl je braný za fakt!

Skallarix
14.04.2021

Je to propagandistické dílo poplatné době. Době, která je skoro sto let za námi. Nelze k ní přistupovat jinak, než jako k historickému materiálu doby. Obávám se, že neustále řešíte otázku morální. Ano, tak se můžete svobodně vyjádřit ke knize se vší nelibostí. Ale mluvíme zde o legalitě zákonů. O této "hraně" rozhodl soud. Takže kniha vyšla a není ilegální. Databáze knih se rozhodla ji zde ponechat z tohoto důvodu, ačkoliv .. viz. výše.

Vestička
14.04.2021

Deník N je mnohem horší, než tato kniha. Protože té N propagandĕ mnoho pomatených lidí vĕří. Slepému pochlebování západu Tomu štvaní proti Rusku, které nás taky možná zavede do války. Jedovatou houbu nebere vážnĕ témĕř nikdo. To tvrzením o kulích majitelů databáze je ještĕ optimistické. Já bych řekla, že je možná mají, ale neví kde. Semelová si může kafrat cokoliv. Vždyť byla kvůli tomu proboha dokonce zvolená. Takže pokud já tvrdím že Havel byl v podstatĕ vĕtší zlo než Stalin, můžete s tím nesouhlasit, diskutovat o tom, ale to je asi tak .... znáte to.

siena
14.04.2021

Lenka.Vílka, kdepak... však demokracie je od toho, aby nechala k moci přijít ty, kteří s ní poté zakročí, vždyť přeci Voltaire:-( A, že tu některé příspěvky mohou být a některé ne? Ono je to celkem pochopitelné, když zjistíte, kdo si co představuje pod čím. A to už nemluvím o tom, že do střetu s někým, jak to jen říci, pro které slovo asertivita je slovo neznámé, se mnoho nechce a nehrne...

siena
14.04.2021

Sociologická encyklopedie, Sociologický ústav AV ČR, hlavní editor Z. R. Nešpor:
"...propaganda – pojem používaný primárně ve smyslu záměrného, institucionalizovaného šíření polit. zaměřených idejí, postupů, celých ideologií, polit. doktrín a teorií v širší nebo užší veřejnosti, jejich tendenční vysvětlování a modifikace do podoby přizpůsobené aktuální situaci. ..."

Skeeve, to, že srovnáváte Denník N s tímto knižním odpadem, to už není ani chucpe.
V zemích, které mají zachovanou novinářskou tradici, je zcela normální, že se určité noviny vyprofilovaly, že píší pro určitou skupinu svých čtenářů. Že jsou noviny, novináři s kterými vy nesouzníte, ještě neznamená, že oni dělají nějakou propagandu, ještě srovnávanou s tímto antisemitským škvárem. Nevím, nepochopení, záměrné nepochopení, co to slovo znamená...
Ani levicový mi na slovenský Denník N nepasuje. To je jako pravicová Penta, pravicový Ficův SMER, snad pak Kočner, či Kotleba? Tehdejší rozhodnutí redaktorů odejít z redakce SME, poté, co ho koupila finanční skupina Penta, a vstoupit do velkého neznáma a nejistoty, zaslouží respekt. I díky němu, dle mého, bylo jednodušší, o něco později, podobné vykročení i našich redaktorů z holdingu Agrofert.

Lenka.Vílka
14.04.2021

To je jako tehdy ty keci ze strany český televize, když to v u nich rozjela semelová. "My s tím nesouhlasíme, ale svoboda projevu.", když každej věděl, že to je za hranou. Měli jí vypnout mikrofon. Teda, nazvat jí vůbec. S touhle knihou to vidím stejně. "Jelikož vyšla legálně." Je to dokonalá klička, jak nikoho nenaštval, teda blázny nenaštvat, protože blázni křičí hlasitěji....
Takže sice něco databáze neschvaluje, přestože o svém obsahu sama rozhoduje, viz tolik smazaných komentářů, smazaných profilů a když asi hodně poprosíte, jenom blokace psaní komentářů. Ale...
Ono to totiž působí, jako kdyby databáze sice věděla, kde má svoje k&#e (sice geometrie, ale nikdy nevíte, kdo poslouchá, nechci, aby mě smazali), ale noční stolek je strašně dááleko, tak co by se pro mě natahovala...
Takže pokud si legálně vydáte cokoliv, protože si založíte třeba svoje vydavatelství, aby jste mohli vydávat vaše oblíbená zvěrstva, je to zde fajn. A to je fajn, ne?

Skallarix
13.04.2021

O nakladateli a spolumajiteli - jakožto osobě, Pavlu Kamasovi, si můžeme myslet (a každý si jistě myslí své) cokoliv. Stejně tak o tom, jakým způsobem propaguje a vydává tyto historické knihy a materiály (o kterých si každý také myslí jistě své). Což... bych tato slova vlastně mohl použít i na propagandistický, levicový politický Deník N/Denník N. Ale proč by toto, jako kniha, nemělo být na Databázi knih nechápu. Pokud se chceme řídit danými pravidly ((nejen DK, ale i zákonem demokratické ČR)).

Navíc, DK se vyjádřila jasně s tvrzením - "Kniha se podle nás neslučuje s pravidly demokratické společnosti a Databáze knih její existenci neschvaluje. Jelikož vyšla legálně, rozhodli jsme se ji zde ponechat." Tečka.

Ale asi je tu taková argumentace mlácením prázdné slámy. (Nějak se vždy najde někdo, kdo by chtěl něco zakazovat a cenzurovat nad rámce stávajících omezení, cenzur a zákona a přitom volat slova o demokracii a svobodě...)

freejazz
13.04.2021

k tomuto vydavateľovi – producentovi sračiek stačí len jeden odkaz:

https://dennikn.sk/blog/648360/guidemedia-nacisticka-zombie-masina-znovu-povstala/

toto nemá čo hľadať na databázi, pretože to nemá nič spoločné s literatúrou.

siena
05.07.2020

Prosím, Dane, tyto příspěvky a i ty profily tu nechte. To, že příspěvky smažete, že zablokujete profily (evidentně není nic těžkého si pořídit nový během chvilky, vzhledem k tomu, že to je už opravdu xxxxx-tý za poslední dva měsíce) není řešení. Řešením, dle mého, by bylo, jasně, veřejně, říct, že o podobné přispěvatele tu není zájem. Rozumím, že může dojít i k nepříjemné konfrontaci, řekla bych, že o tom vím své, ale když už to je zcela běžné na ostatních serverech, i těch komerčních, nevidím důvod, proč by to toto veřejné distancování a vysvětlení, nemohlo jít i zde. Jestli to ale zdejší prioritou není, ať je alespoň tedy vidět, kdo tu také je a kdo nemá problém s podobnými diskutovat.

siena
05.07.2020

Vestička, jak jsem napsala, je to neúcta k těm, o kterých se v této knize píše. Ale vhledem k tomu, že tu knihu považuji za odpad, a věřím, že i další zdejší uživatelé, tak nejspíš nebude vadit, či spíše zapadne... Gratuluji k vašemu smyslu pro humor. Ano, nač nechat mazat příspěvky, ostatně i ty vaše, ať se tu naopak nechají a ti dotyční nesou za ně odpovědnost. Ať je i vidět, kdo s těmi příspěvky souzní. Není potom lepšího filtru, pro koho je kdo tím správným partnerem v diskuzích... Už jsem tu několikrát psala, nakonec je vždy tím nejlepším vodítkem komentář toho dotyčného, ne ty reakce na ně. To tzv. kouzlo nechtěného na 100% funguje.

A jen tak na okraj... to, že vámi zmiňované profily byly zablokovány, že byla blokována jejich možnost diskuze, není zásluhou sieny. To mne celkem přeceňujete. Blokace si způsobili/ly dotyční/dotyčné sami/samy. Ale někteří si vyrobili účet nový, že, Vestička?

siena
04.07.2020

Normálně, bych nahlásila, ale tentokrát to neudělám. Karlos80, můžete tu o sobě psát co chcete, ale s tímto hnojem, co jste tu napsal teď, a není to první podobný váš výlev, jste popsal své "já"... Napsala bych, že, tak před osmi lety, by vás s tím poslala někam většina zdejších uživatelů. Bohužel, teď už si s tím nejsem jistá. A opravdu, poslední, co bych chtěla, mít cokoliv společného jak s vámi, tak s tím xxx-tým profilem. Je to všechno od vás vlastně kompliment. Žumpa bez dna není to pravé místo pro život!

A naopak, všechny ty projekty jsou více než potřebné. Obzvláště dnes, kdy se dostávají ke slovu podobní, co vy. Přesně, jak říká paní doktorka Weinbergerová, v životě je důležitá ostražitost. Také se tehdy říkalo, "U nás se to stát nemůže", stejně jako teď čtu i ve zdejších komentářích... Právě konkrétní příběhy lidí, kteří se stali obětmi obou zrůdných ideologií, ne chladná čísla statistik, jsou důležité pro pochopení, v čem ta zrůdnost spočívala. Takže velké díky panu Kroupovi a jeho spolupracovníkům z Post Bellum a všem jejich dárcům, že tyto příběhy nezůstanou zapomenuty. Velmi se mýlíte, kdo těmi dárci jsou. I když rozumím, že pro vás a vám podobné, to je dost těžko pochopitelné! Díky, že díky jejich podpoře, existují projekty, jako např. Příběhy našich sousedů, na kterých spolupracují s mladými lidmi na školách.

siena
04.07.2020

"nazdar bábo, pořád ještě moralizuješ? nechceš se na to vysrat a jít do penálu? starej bolševickej ksindl jako ty obzvlášť smrdí..."

Tak to je projev toho už xxx-tého zdejšího profilu - zrovna teď https://www.databazeknih.cz/uzivatele/staryprasak-319017

Ač se mi nejprve nechtělo, neb toto není místo pro osobní vyřizování si účtů, je to neúcta k těm, o kterých tu někteří píšeme, rozhodla jsem se nakonec zveřejnit zprávu, kterou jsem dnes dostala. Myslím si, že by bylo dobré vědět s kým se tu také potkáváme, koho komentáře tu druzí palcují...

siena
04.07.2020

„Moje zkušenost s holocaustem mi dala do života ostražitost. Že se nemá žádné nebezpečí podceňovat. To bylo to hlavní, že se říkalo: ‚U nás se to stát nemůže.‘ Nikdo se na nic nepřipravil.“

V Terezíně zachraňovala nemocné, v Osvětimi se starala o děti. Příběh dvacetileté dívky, která přežila čtyři koncentráky.
Její příběh patří mezi unikátní nejen tím, že přežila a může podat svědectví, ale i tím, co v táborech dělala. V Terezíně zachraňovala životy vězňů jako zdravotní sestra na marodce, v Osvětimi-Birkenau v takzvaném rodinném táboře se starala jako vychovatelka o malé děti.
Příběhy 20. století - ČRo Plus, 28.6.2020

Jarmila Weinbergerová letos 17. listopadu 2020 v Národním divadle v přímém přenosu České televize a Českého rozhlasu převezeme Cenu Paměti národa.

https://plus.rozhlas.cz/v-terezine-zachranovala-nemocne-v-osvetimi-se-starala-o-deti-pribeh-dvacetilete-8237355

Cusco
18.06.2020 odpad!

"Karlos80": "Já si naopak myslím, že to byla veleslavná doba,
kdy si národ ještě uvědomoval, odkud mu hrozí nebezpečí."

--------------- "Karlos80", Vy jste vážně popleta a ještě k tomu strašpytel...
Hrozící nebezpečí od Židů? Moje babička by Vám na Vaše názory řekla:
"Možná, že jsou vejce mnohem chytřejší než slepice, ale rychle zatuchnou."

Karlos80
17.06.2020 5 z 5

A co je na tom zvláštního? Ze tam jeli uctit památku ritualne zavražděne Anezky? A ze nasi předkové byli inteligentnější, proziravejsi, ze meli lepsi pamet a ze vedeli vic nez my, nejen prosti lide ale i iteligence treba z rad narodnich obrozencu apod. Prý ostudná kapitola našich dějin? Co na tom proboha bylo ostudného? Já si naopak myslím že to byla veleslavná doba, kdy si národ ještě uvědomoval, odkud mu hrozí nebezpečí. Dokázal se proti tomu jednotně postavit. Nenajdete lepší symbol, než hilsneriádu, která sjednotila národ. Proti byl jen osviceny zednar Masaryk a hilsneriádu taky prohrál a nepomohli mu k tomu ani pamflety, které absolutně neunesly rozcupování odborníky lékaři a kriminalisty, jeho poněkud komická návštěva Polné "v přestrojení", kdy jel ve sněhu hledat stopy vraždy a výsměch vlastních studentů, kteři jej vypiskali. Ono vite k pochopení těhlech věcí, okolnosti a historických souvislostí musíte mít kritické myšlení a nebýt koncepčně slepá. Při bádání zcela vynechat mainstreamovy tisk a media tedy vše co nam o tomto případě a době tvrdí oni, to vše je tendenční a účelové, jednostranně zaměřené. Rešení židovské otázky nemusí byt řešením které se odehrává v mysli vaší a nebo většiny neznalých lidí, kteří zatím vidí hnedle nějaké "konečně řešení" a pod blbosti kterýma nás věcně krmí..

siena
17.06.2020

„Na tomto místě byla o Velikonocích 1899 brutálně zavražděna nevinná dívka Anežka Hrůzová. Její smrt český národ semkla a s naléhavostí mu ukázala nutnost řešení židovské otázky. Židovská otázka nebyla dosud uspokojivě vyřešena.“
Cedulka na hrobě Anežky Hrůzové, kterou tam umístil pan Bartoš, odsouzený antisemita, při konání "poutě" Národních demokratů, v roce 2015. O této "pouti" jste se tu vyjádřil jako o něčem, co byla prospěšná věc. Takže takhle se to má s tím vaším revolučním činem a tím podsouváním.

Karlos80
17.06.2020 5 z 5

"V době všeobecného klamu říkat pravdu znamená revoluční čin". Orwell

Karlos80
17.06.2020 5 z 5

To já přeci vubec netvrdím, ale myslím si že k nemu po zkušenostech a po tom co vím, mam rozhodně bliz nez vy, a jaký vrazdy proboha, psal jsem tu akorat ze ritualni vrazda je stara jako lidstvo samo, a dále o sionismu, kdyby jste nemazali moje příspěvky vsici si tady mohli přečíst co tu pisi a udělat si svuj vlasti nazor, ale to není přípustné že. Vy tu vlastně umlcujete jakoukoliv věcnou a pozitivní kritiku a pak pisete a odpovídáte si sama sobě. Jaky to ma smysl? Tohle co tu predvadite a podsunujete mi je cira manipualce a demagogie. Takže palce vam vadi a kdyz jich je hodně, to je dobře.

siena
17.06.2020

Karlos80, jediný správný názor tu stále předvádíte vy sám! Vy sám tu stále dokola strašíte, jak jakési židovské spiknutí chce rozvrátit svět, co všechno ovládá, dokonce jste vytáhl, jak hrozí, že my, či naši blízcí, naši blízcí se stanou obětmi rituálních vražd! Vy sám tu plivete slovo Žid jako nadávku, vaše příspěvky jsou plny předsudků!

Karlos80
17.06.2020 5 z 5

A po odmlce se vrátila sama velka cenzorka jednoho jedineho spravneho nazoru, uvedte mi jediný příklad nenavisti v mých posledních prispevcich, které jste ze strachu radeji vymazali aby si je lidi neměli možnost precist a zsreagovat na ne. Ze o zadne nevím. Tak to vnimate jen vy protože máte predsudky a chybi vam konceptuálni mysleni, kdybyste se ve skutečnosti asi hodně moc vecem divila, ktera byste nestačila pobrat. Nedivim ze ze se tu nepohodlné nazory (pravda) mažou, nejste v tom ostatne sami. Člověk aby se v dnešní době pomalu bal vyslovit slovo zid, aby to náhodou nebyl antisemitismus, achjo. Ps: A nestraste lidi nikdo a nic se nevrátí. Není potřeba, teď se jede na jiné politicko-ideologicke vlně..

siena
17.06.2020

Karlos80, svoboda projevu? To, co tu neustále předvádíte, není žádnou svobodou projevu, svobodou slova, ale pustou nenávistí k jednomu etniku. Je opravdu zajímavé, že nejvíce řvou o cenzuře a svobodě slova lidé, kteří se hlásají k ideologiím, které ji nejen "neznají", ale které, když se dostanou k moci, první co udělají, že s ní tzv. zatočí!
A jen bych chtěla podotknout, pro ty, kteří si myslí, že každý má právo na dojem, že přeci stačí filtrovat, že cosi podobného si zajisté mysleli i lidé ve dvacátých, třicátých letech...

XbookwormX
15.06.2020

karlos80:
ad jeho kerky: psal jsem, ze neni nikde detailne videt co tam ma a porad ted nosi dlouhej rukav, kdyz je v kontaktu s mediama. Takze ano, jsou to domnenky, ale rict, ze by to byl hrich z mladi a zaroven dnes vydavat knizky z dilny NSDAP? Tak tomu by neveril snad ani ten nejvetsi naivka.

ad Gal: je nepisu o Galovi, toho jste si z toho vypichnul Vy, ja psal o tom, co rekl Kamas v rozhovoru s nim o holocastu. Nic o tom, jak reagoval Gal a uz vubec ne, ze je moralni ikonou (tohle uz z Vasi strany zavani zaujatosti. Gal je nenavistnej manipulator, ale Kamas je fer chlap, co rika pravdu).
Revizionismus je pro soucasny nacky jenom jiny slovo pro popirani.

ad rozhovor: NSfronta je dobry medium, ne?
http://www.nsfronta.cz/clanky/pavel-kamas_-zanik-zapadniho-systemu-je-neodvratitelny

ad vylet do Polny: pokud objevit v sobe nenavist k zidum je pro Vas prozreni, nemam asi dal co rict... a to mam k oficialni politice statu Izrael milion a jednu vyhrad.