Whitney Gracia Williams

Whitney G. · pseudonym

americká, 1988

Diskuze (10)

Přidat příspěvek

evineckY
10.06.2023

Chybí mi knihy od W.G..
Ví někdo prosím, kdy bude vydána další ???

GothicGirl
07.02.2023

Autorka zatim nezklamala, je to neotrele, napadite a vyborne dokaze vtahnout do deje, z toho co jsem cetla (a nebylo toho malo), se mi zda snad opravdu nejlepsi (v tomto zanru)


katerina8398
13.02.2022

Já teda jako čtu primárně fantasy a potrpím si na propracované světy a složité zápletky, ale tahle autorka, ta má prostě šmrnc a člověk si u ní skvěle odpočine.
A výborně popisuje sex, co si budem.

DUNIKO
03.10.2021

Skvělá spisovatelka

TerezaMondeková
17.07.2021

Líbí se mi autorčiny nápady na příběhy. Má docela originální zápletky, umí čtenáře šokovat, umí skvěle popsat jiskření a touhu mezi hlavními hrdiny. I slza u jejích knih ukápne. Líbí se mi, že píše příběhy, které... životy hlavních hrdinů jsou skutečné. Nejsou to jenom dokonalé postavičky, které nemají žádné problémy a všude skáče růžový jednorožec, který zvrací duhu.
Ale když si přečtu nějakou její knihu, tak nejsem na 100% spokojená. Vždycky mi v její knize něco chybí. Prostě... to něco. Taky jsem si nemohla nevšimnout jistých společných věcí, které se v jejích knihách opakují. Její ostatní knihy si určitě přečtu, ale moc se do nich nehrnu.

Myška43
24.04.2021

Tato autorka mě zaujala knihou Turbulence. Teď jsem dočetla Důvodné pochybnosti a jsem nadšená. Miluju její styl. To jak umí výborně vyvážit hrubost s jemností, lásku s nenávistí, romantiku s pouhým sexem.
Její příběhy mají prostě vše. Nápad, děj, zajímavé postavy a jsou plné emocí. Nemůžu se dočkat dalších knih. A také oceňuji její přiznání, ne každý na to má. Myslím, že je to skvělá spisovatelka a přeju jí úspěch, protože si ho zaslouží.

kureceske
09.01.2021

Přečetla jsem všechny její knihy a je pro mě velmi čtitelnou autorkou s dobrým vykreslováním postav i situací. Oboje uvěřitelné, reálné. Píše bez klišé, hezkým čtivým jazykem. Jemná erotika, nenudné dialogy.

CiaKawlone
14.06.2020

Přečetla jsem zatím jen Výpověď, ale už tím si mě získala. Vykresila prvotřídního parchanta a holku po škole, co se snaží prosadit. Prostě parádní. Těším se až si přečtu další knihy.

Katie88
22.04.2020

Nedávno mě zaujala anotace nové knihy Výpověď, tak jsem začala lovit v jejích dalších knihách v originále, které jsou běžně dostupné. Přečetla jsem zatím dvě. Začnu tou druhou, horší, Reasonable Doubt. Kniha je rozdělena do tří částí, které jsou však velmi útlé. Říkám si jestli rozdělení bylo z důvodu nahonění peněz a očekávání věrných čtenářek... Bohužel má i tato autorka tendenci stavět hlavní hrdinky do podřadného postavení (jako asistentky / zaměstnankyně mocného šéfa nebo "má mě v hrsti, dlužím mu"). I přestože nejsem žádná feministka, ale spíš naopak, byla jsem dost znechucená vývojem. Hrdina je arogantní blbec, který ženy využívá jak na běžícím páse a má naprosto stejný přístup k hrdince. Jeho postavení a citové vydírání tomu moc nepřispívá (vyhrožování vyhazovem je přímo odporné!) a kdyby nebyl tak příšerně sexy, ale nějaký úlisný, otylý 50ti letý šéf, asi by to okamžitě skončilo na personálním oddělení. K mé nelibosti ale tyto zápletky oslovují spoustu žen, takže knihy mají spoustu věrných fanynek na Goodreads a věřím, že to nebude jinak i zde, jakmile bude kniha přeložena (jestli vůbec). Na oproti tomu její kniha Forget You Ethan (a pokračování Forget You Rachel) je moc pěkná, sympatická zápletka. Hlavní hrdinové se "údajně" nenávidí od dětství, ale člověk při čtení zjišťuje, že tomu tak zdaleka není. Nechybí i chemie mezi hrdiny, žhavé scény a hlavně je hrdina normální, fajn kluk. Tento příběh mě předsvědčil, že autorka psát umí a proto doufám, že i další její knihy nebudou jen o "všemocných šéfech". Váhám jestli dát tu stovku a koupit si Výpověď (orig. Two Weeks notice) a riskovat, že se z knihy vyklube další arogantní blb anebo do toho jít a třeba být příjemně překvapená... :)

Majuš333
18.12.2019

Jedna z mojich najobľúbenejších autoriek :) Dúfam, že sa dočkáme viacerých kníh od Whitney :)