Dej šanci mně

Dej šanci mně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496464/bmid_dej-sanci-mne-Y2Y-496464.jpg 4 356 70

Penelopo, vím, že jsou tři ráno, ale potřebuju to ze sebe dostat. Už ti nemůžu dát žádnou další radu, jak sbalit toho druhého týpka, neřekni ti žádnou další „sexy věc“, kterou bys měla udělat, ani ti nenavrhnu novou sérii lechtivých slovíček, která bys mu měla posílat uprostřed noci. Jako tvůj nejlepší kámoš jsem narazil na svůj limit a můžu ti upřímně říct, že si tě nezaslouží. To všechno ti neříkám proto, že bych kurva žárlil nebo snad proto, že měl tu drzost tvrdit, že vydělává víc peněz než já. (Pořád marně hledám jeho jméno v TOP 500 ve Forbesu a moc dobře vím, že to Ferrari si jenom pronajímá, ale to je na dlouhé vyprávění.) Prostě není tím, za koho ho považuješ a přitom máš někoho lepšího přímo před nosem. Máš všechny důvody pro to, abys mi nedala šanci, protože mě znáš líp než kdokoli jiný a souhlasíš se všemi těmi bulvárními plátky, které mě nazývají Nafoukaným králem New Yorku a Nezkrotným playboyem Manhattanu. Jsem si ale naprosto jistý tím, že by ti bylo líp s někým jiným, a chci, abys to věděla. Není toho moc, co od tebe žádám... Jen chci, aby ses s ním rozešla, kvůli mně.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Break Up With Him, For Me , 2021


více info...

Přidat komentář

Rapeh
10.11.2023 3 z 5

Mám rozpačitý pocit. Účel odpočinek a relax kniha splnila, ale určitě nepatří do kategorie jedním dechem. Bohužel umí autorka napsat lepší dílo.

pollyn
07.09.2023 1 z 5

(SPOILER) Spoiler
Tahle knížka mě tak rozčílila! Ááááá dlouho jsem nečetla nic horšího. Četla jsem všechny autorčiny knihy a s touhle hrůzou se nedají srovnat.
Tak zaprvé, celou dobu jsem si říkala, že je to snad druhý díl nějaké série, protože mi chybělo několik esenciálních informací. Kam se poděli rodiče? Proč umřeli? Proč musel Travis odcestovat? Co to furt bylo s tím počtem medailí? Totálně tam chyběl background.
Penelope je opravdu blbka. Krasobruslení tam je úplně zbytečné. To má být inspirace Zapatou? Nejvíc vtipný mi přišlo, že se prostě jen tak rozhodla, že nakonec bude trénovat pro olympioniky a oni ji okamžitě vzali.
"Ráda bych vzala zpátky svůj odmítací dopis. Chtěla bych trénovat ... a mít nárok na mediali"
Jinak je to nesympatická rozmazlená fiflena, která teda tvrdí, že před rozchodem 15 děsně miluje potají Haydena, ale chodí si s Timem a trilionem dalších. Hahaha.
Travis. Ježíši proč to MMA? Proč je tam popsanej ten jeden zápas? To je zase inspirace sérií V ringu? Chová se celou dobu jako idiot, Penelope si konečně dupne, ale pak když vidí kolik jí nechal na kontě tak zase celá roztaje :)))))))
Hayden, díkybohu aspoň za něj a za hezkou zápletku Cinderu s Tinderem. Proto ta jedna hvězda. Jinak evidentně měl jako postava potenciál (jednou větou zmíněné dětství, cesta ke slávě apod), ale autorka to úplně zazdila.


Ála1968
25.08.2023 3 z 5

Bylo to romantické,ale tak nějak zvláštně napsané a nakonec jsem se do čtení nutila,jen abych to dočetla.Ne,že by to bylo špatné,ale mě to moc neoslnilo

wielka
23.06.2023 5 z 5

Zo zaciatku pre mna jemne chaoticke, ale po par stranach ma tato knizka pohltila. Ano, bolo to miestami obohrate, ale velmi ludsky, prijemne a vtipne opisany vztah medzi postavami sposobil, ze sa kniha nedala odlozit. Mne sa to velmi pacilo.

Ren95
23.06.2023 2 z 5

Od této autorky zatím nejhorší kniha. Prolínání minulosti a současnosti mi místy přišlo nesmyslné a děsně mě rozčilovalo, celkově se kniha vlekla.

werunka488
18.06.2023 5 z 5

Od t0to spisovatelky je to první kniha kterou jsem přečetla. Musím říct že mě příběh vtáhnul a moc dobře se četl. Jediné co mi trochu vadilo byly přestupy z přítomnosti do minulosti. ale jinak super. Určitě vyzkouším další knihy ;)

Silvisek
22.05.2023 5 z 5

Knizka se mi moc libila.

Mishaacka
18.02.2023 3 z 5

Trochu slabší, od Whitney se už tak nějak čeká kvalita. S Penelopou jsem měla trochu problém, ale bylo jí 25, takže se pubertální chování tak nějak musí odpustit. Co mě fakt štvalo, byl český překlad nadpisu kapitol a to DNEŠEK - protože DNEŠEK tam trval několik týdnů. O slově současnost nebo přítomnost asi neslyšela ani překladatelka, ani korektorka

Lofda
29.01.2023 3 z 5

Autorku řadím mezi své oblíbené, každou její knížku si užívám. Tady oceňuji snahu přijít zase s něčím jiným, příběh se v retrospektivě vrací k úvodní kapitole. Ale tak nějak nevím, úplně mi to nesedlo. Měla jsem občas pocit, že když nebudu dávat pozor, uteče mi něco důležitého pro další vývoj a trochu jsem se v těch Penelopiných "vztazích" ztrácela. Na konci to všechno vlastně dávalo smysl, mám ráda příběhy, kdy na závěr zapadne na místo poslední dílek skládačky, ale tady se ten efekt jakoby vytratil někde cestou. Takže za mě max. 3,5*, ale příště si určitě spravím chuť ;-)

Klára16
26.01.2023 1 z 5

(SPOILER) Tahle kniha byla asi tak uvěřitelná, jako že já znám Toma Feltona a jsme nejlepší kamarádi. Hlavní hrdinka, která řeší neustále jen sebe a své kluky. Bohatý hlavní hrdina, aby si to autorka dostatečně usnadnila. Zvrat na konci příběhu byl úplně nesmyslný a těhotenství na konec bylo jen potvrzení toho, že vydavatelství v poslední době vydávají jen samé sračky. :)

Nermal
20.01.2023 3 z 5

Sice se to dobře četlo, ale žádná bomba to nebyla. Myslím, že ty lepší knížky autorky jsem si už přečetl a tahle už byla takový standard v rámci žánru. Těžko uvěřit, že by se Penelope s některými věcmi takhle detailně chlapovi svěřovala.

johana3160
16.01.2023 3 z 5

To bylo taaaaaak pruhledne… o techto knih toho vetsinou moc necekam, ale tohle neprekvapilo snad nicim. Jo vlastně jen tim proc vznikla ta jejich “studena válka”. Jinak to bylo dost trapne. Aby holka v 27 letech zjistovala od “kamarada” jak postupovat ve vztahu a jestli ma spat se svym pritelem? To jako fakt? A posledni epilog byl uplne nejtrapnejsi. Tentokrat me to moc nepobavilo…

petraLI
26.12.2022 3 z 5

Začátek byl vtipný, ale místy bylo přehnaně naivní Penelope moc. Bez názoru Haydena si skoro nedošla ani na toaletu. Také konec byl poněkud uspěchaný. Nicméně pohodová četba.

LenRan
13.12.2022 2 z 5

Autorku mám ráda, zatím všechny knihy super, ale toto jsem měla problém dočíst. Strašně jsem se nudila a dokonce se raději dívala večer na telku!!!!! Hrůza :)))
Prostě hlavní postavy, hlavně Penelopa mi nesedla, vůbec s ničím si nedokázala poradit, nepochopila jsem z čeho žije, když nic vcelku nedělala a jen randila, užívala si a otravovala s každou blbostí Haydna. No tentokrát se to nějak nepovedlo, příště to snad zase bude dobrý....

MAU256
11.12.2022 5 z 5

"Miluji tě od rozchodu číslo patnáct." Vjel mi prsty do vlasů. "Už tehdy jsem chtěl, abys byla moje, ale miloval jsem tě natolik, že jsem si přál, aby ses soustředila na svou vlastní kariéru..."

Další krásně čtivá romantická knížka této autorky. Ona byla mladší sestra jeho kamarád. Ač o to nestál, začal se o ni starat a stala se z ní jeho nejlepší kamarádka, do které zamiloval. A co myslíte, jak to dopadlo? Romantickým dušičkám můžu jenom doporučit.

JanickaP
08.12.2022 5 z 5

Skvěla knizka, super konec :D čekám na omluvny dopis. Rada si ji prectu nekdy znovu. Bylo to vtipne, napinave a romantické.

kureceske
02.12.2022 5 z 5

Penelopa a Hayden, sestra jeho přítele. Ona krasobrulařka, on její celoživotní přítel, kamarád.... nachází jí muže do vztahu, neboť to je činnost, která jí bytostně nejde... zatímco oba popírají, že patří k sobě. Ona po neopětované náklonnosti, on si náklonnost teprve uvědomuje... Tak jak to Garcia umí, hezký jazyk, dobře se čte.

luzajickova
27.11.2022 5 z 5

Ach... ta Whitney, mě snad nepřestane bavit, každý její příběh zbožňuji, i když si někdo muže myslet že je to slabší příběh, pro mě není a to jsem celkem naročná na to co čtu a to jsem přečetla všechny knihy od autorky co u nás vyšli, což mě mrzí, ale máme spousty příběhu ještě před sebou! Teď jen počkat až se přeloží samozřejmě. I když menší zmatek byl, jelikož sem se ze začátku do toho tak zamotala a slova TEHDY A DNES přehlédla, ale potom mi to došlo, a nakonec sem si všimla že tam tyto slova již napsaná jsou a já sem jen slepá a nevšimla si jich. Jinak se mi upřímně příběh líbil, hltala jsem každý kousíček příběhu a zamilovala se do Haydena, i když to byl zmetek, moje srdce si získal skoro hned, i když upřímně nechtěla bych být Haydena poradce, jako byl Lawrence, kterého mi bylo chvílemi opravdu líto, za to co Hayden dělá za průsery, no bylo by mi trapně a fakt bych to nechtěla řešit. Penelopa a ty její vztahy nevztahy, ach jaj, nevím no, byla mladá a naivní, trochu víc, hlavně mě nejvíc iritovala s těmi omluvami když byla se Simonem a na Haydena kašlala, což mi ho bylo líto a skřípala jsem nad tím zubami, ale jinak ty popichovačky a smsky s Haydenem (přečteno nepřečteno) mě bavili. Nevím co si myslet o bratrovi Pen, nepřišel mi moc jako pravý bratr, když jí nechal Haydenovi ¨Na krku¨ se slovy "seznam co je potřeba a starej se", no nevím toto se mi uplně nelíbilo, ani se moc nestaral, jen sem tam nějaký krátký hovor nebo sms, nic víc, sobec, tedy nakonec sem trochu změnila názor.

musivila
27.11.2022 4 z 5

Knížce se určitě nedá upřít čtivost.
Téma není nijak originální, ale zas pojaté trochu jinak.
Vyprávěno z pohledu obou hrdinů, to je vždy plus. Navíc zpestřeno vsuvky z minulosti v podobě Penelopiných rozchodů. Jako oddechovka, proč ne ;-)

Michelleee
23.11.2022 4 z 5

Moje první kniha od autorky. Penelopa, která miluje krasobruslení, její bratr Travis ( zápasník, který se o ní stará vzdáleně ) a nejlepší kamarád Hayden, který se staral mnohem víc než vlastní bratr. Může z velkého přátelství být láska ? Přechody z přítomnosti do minulosti.. akorát to neustále přepisování jména v mobilu mi přišlo dětinské.

Autorovy další knížky

Whitney G. (p)
americká, 1988
2017  87%Turbulence
2020  86%Výpověď
2021  83%Důvodné pochybnosti
2020  82%S pozdravem Carter
2021  82%Trhni si, Ethane

Kniha Dej šanci mně je v

Právě čtených6x
Přečtených453x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených16x
Knihotéce229x
Chystám se číst144x
Chci si koupit22x
dalších seznamech9x