Martin Goffa

Alex Walló · pseudonym

česká, 1973

Diskuze (22)

Přidat příspěvek

JAnlauf
24.05.2022

Po dlouhé době tuzemský autor, který mě oslovil. Příběhy, které jsem zatím četl (Sekta a Muž z chatrče) jsou zajímavé, ale přitom se drží "nohama na zemi", což jim dodává na uvěřitelnosti. Ve světě ultrabrutálních vrahů a neprůstřelných hrdinů z per zahraničních autorů je to celkem osvěžující.

kopeceli
05.05.2022

Tenhle chlap je jako pervitin. Stačí jedna kniha, závislost vzniká okamžitě a na celý zbytek života.


EvikU.
03.09.2020

Jsem pyšná, že máme dalšího takhle skvělého českého spisovatele. Jeho knihu mám vždy přečtenou hned, jak moc mě baví. Děsně čtivý, lidský, napínavý, ale i humorný. Skvělý, skvělý. Moc ho všem doporučuju.

ladislav9220
16.07.2020

Martine, Vy uličníku přestaňte psát. Sedím u toho, nic neudělám a žena mně vydědí.

janina66
08.06.2020

Teď jsem koukala, jak mají po sobě vycházet knihy s Markem Vrázem. Je s podivem, že nejdříve má vyjít Děvčátko(3.8.20) vedená jako 4.tá v řadě a ta co uvádějí jako 3tí v řadě Sekta až 2.11.20. Tak babo raď.

intelektuálka
06.06.2020

Jak tak koukám do edičního programu - tak Martin Goffa má nového hrdinu ....

Novinář Marek Vráz se objevuje už v Muži z chatrče /zatím ke mně nedoputovala/ ....
A pokračuje v knize SEKTA /r. 2020/ a v Muži na odstřel /r. 2021/.

No to jsem zvědavá !

TaLu
23.04.2020

To je ta potíž se sériemi. Když sáhneme po dalším díle, těšíme se na setkání s oblíbenými hrdiny, které jsme si "pustili" do života. A prásk. Zasáhne Vás vlna emocí, protože autor je natolik dobrý, že Vás nechá skrze slova přistoupit téměř až na dotek bolesti. Navíc máte v životě, pokud ho již nějakou dobu žijete, už určitě nějaké ty ztráty, které vám čtená slova připomenou. Ano, je to vyprávěný příběh, přesto vylíčený způsobem, že autorovi věříte každé slovo. Díky tomu je Štvanice zřejmě nejhlubší a nejlepší díl série.
".....rozbředlé bezčasí....ostnaté ticho.." Nádhera ! Autorovi děkuji.

TaLu
30.03.2020

Zjistila jsem, že jsem autora opomněla přidat mezi oblíbené. Musím to tedy urychleně napravit po dočtení jeho páté knihy v sérii, s názvem Plaváček. Autor prostě ví o čem píše. Každodenní život policisty Mika je složen ze střípků, které se hlavnímu hrdinovi zarývají do očí, někdy do srdce a mnohdy ho uprostřed nocí v podobě obrazů zbavují spánku. Podobně nám čtenářům odvyprávěný svěží příběh zůstává dlouho v paměti. Nic není černobílé. Musím se přiznat, že díky autorovi jsem se konečně zbavila pokřiveného pohledu na policisty, který v určitých stínech podvědomí přetrvával z doby totality. Nyní vnímám jinak jejich práci. Děkuji.

Majii
10.02.2020

Děkuji pane Goffo, během pár týdnů jsem přečetla všechny vaše knihy, vlastně před pár minutami jsem dočetla tu poslední a moc se těším na Muže z chatrče. Jste kvalitní spisovatel, který umí zaujmout (i bez krve po kolena). Když čtu vaší knihu o víkendu, většinou se manžel ani neptá :"Miláčku, dnes se u nás nevaří?" Jen, když jde okolo s pochopením a něčím v ruce podotkne:"Máš to napínavý?" Bravo Martine!!

jprst
01.12.2019

Nějakou dobu jsem četbu detektivek současných českých autorů docela zanedbával. A když jsem se rozhodl to napravit, hned jsem svým výběrem autora trefil současnou špičku. Zatím mám za sebou první tři kousky ze série Miko Syrový a mohu jen chválit.

Lotka
06.09.2019

Kde jsem žila? Na jiné planetě? To jsou pořád samé severské detektivky, Amerika, Anglie...k tomu slovenský Dominik Dán, ale českého autora detektivek Martina Goffu přede mnou schovávali. Ano, zamilovala jsem se! Zatím od něj čtu třetí knihu a nemůžu se odtrhnout. Klobou dolů a díky za něj. Na víc slov chvály nemám čas, jdu číst.

bionta
12.07.2019

skvěle napsané české detektivky

Violetka100
06.07.2019

I já jsem strašně ráda, že se objevil v českém prostředí takový spisovatel detektivních příběhů. Zkusila jsem číst tzv. severské detektivky a po pár stránkách jsem toho musela nechat, jak mi bylo fyzicky i psychicky špatně. S nadšením jsem před lety shlédla seriál Případy 1. oddělení, kde byla popsána práce policistů civilním způsobem a zároveň seriál rozhodně nepostrádal spád a zajímavost. Českých detektivkářů je samozřejmě víc, ale hledala jsem cíleně někoho, kdo má policejní praxi, tudíž byla jistota, že bude bez příkras policejní práci popisovat a zároveň jsem si přála, aby to byl i dobrý spisovatel. A našla jsem úžasného Martina Goffu. Doufám, že má ještě spoustu věcí tzv. v šuplíku a ze své vysoko nasazené laťky nesleví. Piště prosím dál. Měla bych jen malinkatou připomínku nebo spíše prosbu. Mám velmi ráda i slovenského autora detektivek, Dominika Dána, což je také bývalý policista. U něho se navíc velmi bavím líčením dialogů mezi policisty. Občas si některý čtenář postěžuje, že dialog mezi dvěma policisty je třeba na pět stránek. Já osobně se však velmi bavím, protože je mi jasné, že takto nekorektně mezi sebou policisté hovoří, aby se nezbláznili. A já rovněž vítám tuto tyto vtipné "pauzy". Tento humor mi jediný schází v knížkách pana Goffa, ale je možné, že nechce své tajemné příběhy ničím zlehčovat a i to je nakonec v pořádku. Hlavně piště prosím dál. Vím, že komenty čtete, přeji proto i krásné léto Vám i vašim čtenářům.

Dopi70
27.06.2019

Jsem rád, že jsem knihy Martina Goffy objevil, protože jeho knihy nedoprovází žádná masivní reklama, jako je tomu u knih jiných autorů, kteří mu kvalitou své tvorby nejsou ani zdaleka rovnoceni. (Toto hodnocení je čistě subjektivní - aniž bych se chtěl někoho dotknout, tak mě napadá např. Bryndza, od kterého mám vše také přečteno, ale rozhodně ne s takovým nadšením, a mám k němu spoustu drobných výhrad). Goffa se v mém žebříčku oblíbených autorů zařadil na sdílené první místo vedle Harlana Cobena, což si myslím není špatná společnost :-) U Goffy mi vyhovuje lokalizace příběhů do českého prostředí, a když člověk pozorně čte, dá se hodně i přiučit z policejní praxe, což se v životě může hodit. Opravdu by mě zajímal jeho skutečný životopis, a čím vším si ve svém osobním i profesním životem prošel. Spousta z toho je určitě obsažena v jeho knihách, ale je potřeba odhalit co je napsáno na základě osobní zkušenosti, a co je fikce, podobně jako v pořadu Věřte, nevěřte...

magoff
26.05.2019

Greenfingers, to mě těší, díky za chválu. Jsem rád, že se našli čtenáři, kteří ocení autora "střízlivých" detektivek, tedy detektivek bez výbuchů a rituálních vražd na devět různých způsobů :) Ještě jednou díky a snad Vas budou moje knihy bavit i nadále.

Greenfingers
15.05.2019

Konečně se v našich končinách objevil autor detektivek, které jsou takříkajíc "ze života". Líbí se mi, že Martin Goffa se nedal strhnout záplavou krváků zahraniční provenience a píše naprosto uvěřitelné příběhy, které nepostrádají napětí a spád. Další předností autora je, že dokáže své příběhy rozehrát na malé ploše a není potřeba se prokousávat pětisty stránkami textu. Bonusem navíc je také odlehčený způsob psaní. U mne jste, pane Goffo, česká jednička.

magoff
15.12.2018

Dobrý den.
Díky, díky, díky za chválu.
Jen ke komentáři Atanone... Na profilové fotce to skutečně nejsem já.. :) Jde o manžela recenzentky, která psala na jednu z mých knih hodnocení... A aby prý kniha neležela při focení jen tak na stole, nechala ji podržet manžela... Takže ten už je několik let Goffou proti své vůli :)
Každopádně, chcete-li vědět co připravuji atd, rad vás uvítám v přátelích na Facebooku Martin Goffa.
MG

Atanone
15.12.2018

Muela jsem se jít podívat, jak vypadá člověk, který tak hezky chlapsky a přitom lidsky a vtipně myslí ☺

jehanys
28.11.2018

Chtěl jsem napsat něco, čím bych popsal své pocity při četní autorových knih. Nemusím, begoni to napsala moc hezky. Já bych to jen umocnil na druhou.
Moc děkuji za Mika, je to sympaťák.

petra1394
17.10.2018

Díky Bohu za tyhle knihy! Miluju to, jak nic není vycucano z prstu, žádný "geniální" detektiv, co na vše přijde sám. Tohle mi sedlo!