Liou Cch'-sin

čínská, 1963

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Racek213
02.03.2023

No, jestli někdo může být označen jako A.C. Clarke 21 století, je to právě Liou. Trilogie je úžasná, náměty velmi originální a technika či reálie docela uvěřitelné v dnešním stavu vědy ... neberte mě za slovo, je to scifi. Tvrdé a nejtvrdší, spojené s asijskou poetikou a současně tvrdostí a osudy a chování lidí vystavených obrovským zkouškám a nutnosti se rozhodnout. Nicméně, ne vždy se jim to podaří, že. A taky nás občas naštvou.
Celkově, měl jsem velké očekávání a skutečnost byla ještě lepší. Ach jo.
Ale jistě, určitý přehled o vědě a technice pochopení knih prospívá. V tom autor čtenáře nešetří. A třeba popis lidského počítače je kouzelný (i když v reálu těžko uskutečnitelný, že)-
Jeho knihy čtu s krátkým odstupem znovu a znovu, a pořád objevuji ... no, zkuste to sami. Někdy se trochu nadřete. Ale stojí to zato.

White Haven
08.12.2021

Problém tří těles, jedna z nejhorších knih obecně, co jsem za poslední roky četl. Absolutně nezáživně napsaná (nebo přeložená, což ale vyjde nastejno u českého čtenáře), v knize se prakticky nic neděje, autor vůbec nepracuje s napětím, jen něco neustále nezáživně popisuje a nezáživně popisuje a nezáživně popisuje... Sem tam se objeví zajímavý nápad – třeba s tím záhadným odpočtem na jeho fotografich – a pak pokračujete ve čtení, přečtete dalších 30 % knihy a už nic k tomu... hlavní hrdina furt leze do nějaké stupidní virtuální hry, řeší v ní pičoviny, s prominutím, a neřeší tuhle mega záhadu, ze které byl na smrt vyděšený. Zvládl jsem polovinu knihy. Je samozřejmě možné, že další knihy má lepší, ale po zkušenosti s tímhle brakem nehrozí, že bych si od něj koupil něco dalšího. Ani zadarmo to nechci, protože číst to vás stojí čas, který vám už nikdo nevrátí.


ALLO_ALIgirl
05.02.2021

Série Vzpomínka na Zemi je prostě top!!!

vysokapani
21.07.2020

Nejlepší sci-fi.