Jitka Prokšová

česká, 1962

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

Aleh
20.07.2016

Už dávno jsem si v knihovně půjčila knihu od pro mě tehdy neznámé autorky - Jitky Prokšové. Byly to Zbytky iluzí. Byla jsem překvapena, že paní Prokšová působí jako odborná asistentka na katedře matematiky, fyziky a technické výchovy a věnuje se zároveň psaní. A když jsem dočetla Zbytky iluzí, tak mě v dobrém šokovala podruhé. Nádherný příběh, který mě velmi dojal. Četla jsem také Cestou ven se neohlížej a Láska po kapkách. I tyto knihy mě zaujaly. A tak se těším i na další knihy této autorky.

Aneleh
15.11.2013

Jitka Prokšová žije v Plzni, ve stejném městě jako já a nejen proto ji mám ráda. Její knihy mi doporučila naše knihovnice a přečetla jsem dosud všechny, které napsala. Její příběhy skvěle vystihují psychologii všech postav, mají děj, který upoutá. Je to přesně ten druh čtení, který mám ráda, který mě obohacuje a který opravdu je o něčem - o reálných lidech a jejich osudech.


1alena1
29.03.2013

První knihu Jitky Prokšové jsem poprvé přečetla náhodou při rychlém výběru knihy v malé knihovně, byly to Zbytky iluzí a byla jsem nadšena. Žádná zbytečná slova navíc a to mám ráda. Příběhy všech knih (ostatní jsem si pak dočetla) mají nevšední děj a spád, který nutí číst dál a dál. Výborné čtení, od kterého se člověk špatně odtrhne k povinnostem.