Anthony Ryan

skotská, 1970

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

pepa3rd
28.07.2020

Jeden z mála autorů, u kterého bych všechny dosavadní knihy hodnotil maximálním hodnocením. Série Stín krkavce přináší plnohodnotné klasické fantasy a i když mě závěr lehce zklamal (zůstala spousta neuzavřených otázek, ačkoliv se zdá, že by odpovědi mohly přijít v nové sérii Čepel krkavce), určitě stojí za přečtení.
U Draconis Memoria jsem byl nemile překvapen naopak hned u prvního dílu zvoleným žánrem, který se posouvá směrem ke steampunku, ale po pár kapitolách jsem změnil názor a celou sérií doslova proletěl a závěr si skvěle užil. Autora určitě budu sledovat dál a doporučuju ke čtení.

neveralone
08.07.2020

Anthony Ryan umí rozhodně zaujmout. První knihu Píseň krve jsem přečetl za 3 dny - byla skvělá i další knihy této série. Co se týká série s draky, tak jsou knihy stále skvělé, jen se člověk musí více orientovat v autorově světě, což mi místy příjde nepřehledné. Začátky knih jsou dost pozvolné, ale zhruba od poloviny už nestíháte obracet stránky.


Ookmalej
29.01.2018

Můj další oblíbený autor v řadě. Už se těším na další ságu. A atky už mám v rukou Slab City Blues, které doufám také někdy vyjde v češtině.

Tumbik
21.07.2016

Styl autorova psaní mě zcela uchvátil. Jsem rád, že mám tu čest číst tak skvělé knihy.