Aghatte Aghatte diskuze u knih

☰ menu

Purpurová síť Purpurová síť Carmen Mola

Děkuji za komentáře, hlavně Mi--Ladě, knihu jsem si chtěla půjčit v knihovně, ale vyhnu se jí veeelikým obloukem.
Tři úchylové se předhánějí, kdo napíše větší hnus? A žádna přidaná hodnota,- smysl, podtext, myšlenka, emoce...? Prostě nic, jen brutalita? To si tedy karmu zasvinit nenechám.

30.01.2024


Počátek Počátek Dan Brown

Já jsem byla příjemně překvapena. Četla jsem pouze Šifru, jinak nic od tohoto autora. Připadám si totiž velmi omezená, když čtu o všech těch vědcích a badatelích, kt. mají vědomosti a schopnosti, jsou uznávaní po celém světě..., a člověk si pak připadá jako totální analfabet.
Příběh rychle ubíhal, strhlo mě to. Našla jsem si všechna ta místa, o kt. se píše, budovy, parky, muzea..., na internetu, jsou to vskutku skvostná díla, což umocnilo zážitek z četby. Hrozba technologií, kt. jsou dobrý sluha ale špatný pán, je zde velmi plasticky vylíčena, až z toho mrazí. Otázky víry a Boha též velmi vkusně podané. Já jsem to přečetla téměř jedním dechem, a smekám před autorem, kt. je určitě taky génius, a nebojí se velmi ožehavých témat.
Winston byl takové sympatické Číslo 5 žije, ovšem pouze do poněkud nečekaně šokujícího závěru. A i ženská hlavní hrdinka si mě získala.
500 stran fascinujícího čtení. Určitě by byl krásný film (pokud není, to nevím)

13.01.2020 5 z 5


Stále nezvěstná Stále nezvěstná Chevy Stevens (p)

Spoiler.
Velmi povedená detektivka s nevšedním podáním zpovědi u psychiatričky.

Byla to hrůza, ale on aspoň byl "regulérní" úchyl, kdežto matka, to byla cynická sebestředná hyena!
Je šílené, jak škody, které páchají rodiče na dětech, se nesmazatelně zapíší do jejich životů. Úchyla měla na svědomí jeho adoptivní matka, evidentně totálně ujetá, zneužívala ho a vyrostl z něj citově plochý chudák a sadista.
Vztahy v rodině měly za následek i pokřivený celý život matky hl.hrdinky, ale že to vygraduje v takový hnus, že prodá vlastní dceru...Bez náhledu na své chování. A jakou ještě hrála celé roky komedii, doslova tyjátr!... Fuj, ani jsem to nemohla číst. A vše kolem toho miminka.... Strašné!
Vyloženě mi vadilo "spojení" s detektivem, to tam být nemělo, nenašla jsem proto vysvětlení ani pochopení, byl fajn, ale měl si zachovat profesionální odstup, a ani ze strany hl.hrdinky jsem neviděla souvislost, proč to dělat. Ovšem, po tom, čím ona prošla, nemusí nikomu své reakce vysvětlovat, většina obětí by už do smrti neopustila blázinec, nebo by viseli na první jedli hned vedle srubu.

29.08.2019 4 z 5


Tvé překrásné já Tvé překrásné já Chuck Palahniuk

Komentáře uživatelů (všem dávám plný počet hvězdiček) mě bavily víc než celý počin, kde je nejlepší obálka...

19.04.2019 1 z 5