Stále nezvěstná

Stále nezvěstná https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64218/bmid_stale-nezvestna-Mrp-64218.jpg 4 345 110

Annie rekapituluje při terapeutických sezeních u psychiatričky svůj pohnutý životní příběh: příběh ženy unesené neznámým mužem, měsíce uvězněné v horské chatě, znásilňované, ponižované a podrobované nejnesmyslnějším pravidlům. A vystavené i nejhorší ztrátě, která ji mohla potkat… Přesto se dokázala svému vězniteli vzepřít a utéct. Jenže návrat do normálního života není vůbec jednoduchý: Annie se snaží znovu navázat vztah se svou matkou, s kamarádkou Christinou, s přítelem Lukem. Za pomoci psychiatričky se pokouší překonat strach z venkovního světa – a za pomoci policejního vyšetřovatele Garyho vypátrat, kdo její únos zosnoval a proč. Odhalená pravda je však až nečekaně krutá…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Still Missing , 2010


více info...

KerliDepp
KerliDepp
13.01.2024 4 z 5

Relativně pěkně napsaný příběh o zmizení mladé ženy. Do první poloviny se děj odehrává na místě únosu v žánru thrilleru, později se děj stáčí do detektivního pátrání a reality hlavní hrdinky. Konec mě vůbec nepřekvapil kupodivu jsem to tušila už od začátku, takže žádné překvapení to pro mě nebylo. Každopádně kniha se četla dobře. Čtenářům kterým nevadí násilí si přijdou na své.
SPOILER! Jediné co mi už potom dost vadilo bylo to, jak se Annie věčně schovávala do skříně anebo neustále něco počítala. Chápu, že si z chaty přivezla určité trauma ale autorka to nemusela tak často interpretovat.

Terka1975
Terka1975
16.08.2023 5 z 5

To, co prožila unesená Annie, by si nepřál nikdo. Je neuvěřitelně, co vše musí Annie prožít a vytrpět, než si tuto kapitolu svého života může uzavřít. Ale upřímně, to asi nejde uzavřít po celý život. Skvěle napsaný psychothriller, plný emocí a napětí.


Pavlína2019
Pavlína2019
05.08.2023 5 z 5

Jednoznačně plný počet bodů!
Moje druhá kniha od této autorky a opět úspěch, nedalo se přestat číst.

Výborně napsané!

Neotřele se střídáním monologu k psycholožce a vyprávěním vlastního příběhu z minulosti.

Pro mě zase nová možnost popisu na téma únosu, a stálo to za to!
Budu pevně věřit, že se tohle nikomu nestane, protože Uf!

Rozhodně doporučuji.

irva
irva
01.07.2023 3 z 5

a
Za mě ne, nebylo to co jsem čekala od recenzí, dlouhé ne. Závěr ok, ale asi je to život.

Artep25
Artep25
26.03.2023 4 z 5

Vůbec to nebylo špatný .Překvapivý konec .To jsem nečekala.Super.

hana1039
hana1039
08.03.2023 5 z 5

To bylo...ufff... nevím co napsat,snad jen tolik, že mi bylo z toho úzko, že je někdo takového něco schopen udělat...

Janaves
Janaves
27.01.2023 5 z 5

Tak to bylo super čtení! Doporučuji.

Amitiel76
Amitiel76
13.09.2022 5 z 5

Wau! Tak to byla tedy síla. Dlouho jsem nenarazila na tak syrový thriller, který ve mě vyvolal takovou reakci a zanechal tak silný dojem. Až mi běhal mráz po zádech. Hrůzy které zažívala Annie ve srubu, byly popsány s takovou reálností, že je budu mít ještě dlouho před očima. Brr. Copak je vůbec v lidských silách, se potom s takovým zážitkem vyrovnat, postavit znovu na nohy, a kráčet životem dál? S tímhle vám snad nemůže pomoci ani ten nejlepší terapeut na světě. Je to běh na dlouhou trať, a nikdy není jisté že prorazíte cílovou pásku... Rozuzlení knihy, bylo pro mě opět šokující, jako pro samotnou Annie. Neuvěřitelné a naprosto nepochopitelné. Kdo tohle dokáže udělat...
Moje druhá kniha od této autorky, a opět naprostá pecka. Určitě se musím poohlédnout po dalších jejích dílech. Za mě plný počet hvězd a určitě doporučuji k přečtení.

Heliandílci
Heliandílci
03.08.2022 5 z 5

No tak to bylo něco!!!
Kniha od které se nedá odtrhnout. Skvěle napsaná, že se čte sama.... Za mně stavím tuto knihu na první misto z knih co jsem doposud přečetla.
Autorka zbytečně nerozmazává nepodstatné detaily.
U čtení jsem byla napnutá jak struna a přiznám se, že jsem i ronila slzy
Nepředstavitelné šílenství s ještě šílenějším koncem.
Za mě tuhle knihu určitě doporučuji. Bylo to parádní čtení

SimonaP
SimonaP
07.07.2022 4 z 5

Knížka mě bavila, i když byl příběh hrozný, autorka ho dokázala dobře zpracovat. Ale teda ten konec, kdo a proč, ten mi moc nesedl.

Allys
Allys
31.05.2022 5 z 5

Veľmi pútavo napísaný príbeh, síce väčšia časť námetu nebola úplne originálna, niektoré kapitoly však skutočne prekvapili. V knihe nebolo miesto, kde by viazol dej. Páčilo sa mi rozprávanie príbehu s odstupom času prostredníctvom sedení u psychiatričky. Vďaka tomu síce vieme, že hlavnej hrdinke sa podarilo prežiť, avšak cesta k slobode je aj tak napínavá. Napriek ťažkým posttraumatickým stavom v mysli Annie je príbeh písaný s ľahkosťou a číta sa dobre. Zaujímavé bolo sledovať rozdiely v jej charaktere a osobnosti predtým a potom. Konanie niektorých postáv mi prišlo vysoko nepravdepodobné, ale možno vďaka tomu rozuzleniu sa z knihy stal príbeh, na ktorý nezabudnem za týždeň:-) Celkovo 90% :-)

janadibelkova
janadibelkova
29.11.2021 5 z 5

Skvěle napsaný hrozivý příběh, ale vystavěný tak akorát.. musím říct, že mě mile překvapil, jen není dobré ho číst, když máte špatné dny..

anája
anája
20.11.2021 4 z 5

Kniha byla napinava, četla se dobre,konec překvapil,.Doporucuji

JitkaHambi
JitkaHambi
02.11.2021 3 z 5

Od knihy jsem nic nečekala, o to víc jsem byla překvapená.Kniha se četla dobře, ale bylo mi u ní dost úzko teda :-( Konec jsem nečekala, pro mně velké překvapení.

Jája92
Jája92
02.08.2021 4 z 5

Asi do poloviny knihy mě kniha až tak úplně nebrala a trvalo mi, než jsem si zvykla na popisy terapeutických sezení Annie. Avšak záhy jsem byla nesmírně zvědavá, kdo stál za únosem hlavní hrdinky a závěr knihy mě dost překvapil.
Musím ubrat na hodnocení, neboť občas mi to už přišlo až moc nakombinované, přesto kniha stojí za přečtení.

Pavlina50
Pavlina50
07.05.2021 5 z 5

Výborné psycho. Od této knihy jsem nic výjimečného nečekala, o to překvapivější tak pro mě byla.
Příběh je koncipovaný jako monolog hlavní hrdiny Annie, která po neskutečně traumatizujícím zážitku absolvuje pravidelná sezení u své „cvokařky“. Samotný děj přímo v jednotlivých kapitolách tak přechází plynule a nenásilnou formou ze současnosti do její nedávné minulosti, kdy se stala obětí a teroru neznámého únosce. Celý příběh je psaný víceméně hovorovou mluvou, což mi vůbec nevadilo, naopak … vyprávění mi tak připadalo daleko reálnější a uvěřitelnější. Hodně sympaticky na mě působila i sama hlavní hrdinka. Nebyla to žádná křehká květinka, která by jen uplakaně čekala na statečného zachránce a po vysvobození se nechala okolím hýčkat a utápět v sebelítosti, byla to naopak hodně silná žena, která si i v té naprosto šílené situaci a v nejtěžších chvílích dokázala téměř vždycky zachovat aspoň určitou míru rozumu a zdravého uvažování. Vzpomínky na únos, které Annie líčí při svých terapeutických sezeních, jsou popisovány věcně, realisticky a hlavně bez prvoplánovitého sentimentu, čímž příběh nesklouzává do násilně dojímavého kýče. Kniha není moc obsáhlá, myslím, že přesně tak akorát, aby příběh nenudil, měl neustálý spád a téměř až do samotného závěru drží čtenáře pořád v napětí, protože velice dlouho zůstávají nezodpovězené hlavní otázky: kdo a proč. Pointa celého příběhu je opravdu šokující, mě osobně ale naprosto rozsekal ten úplně poslední rozhovor mezi Annie a „strůjcem únosu“. Při čtení těchto stránek jsem strašně zuřila. Stejně tak – ale s obrácenými emocemi - mě absolutně dostala poslední i věta knihy – jednoduchá, obyčejná, krátká, ale nádherně výstižná. Za mě pět hvězdiček plným právem – jedna z nejlépe zpracovaných knih v tomto žánru.

RADOST
RADOST
27.02.2021 4 z 5

Kniha o tom, jak je téměř nemožné vyrovnat se s těžkými a navždy zraňujícími životními prožitky. O hlubokém zásahu do psychiky, kterého se nelze zbavit. O úniku, který však nepřinesl svobodu. O zklamání. A týká se to stejnou měrou oběti i pachatele.

L.D.
L.D.
28.12.2020 5 z 5

Přečteno za dva dny, chytla mě a nepustila. Doporučuji

Allla9
Allla9
11.09.2020 5 z 5

Chvílemi mi přišlo, že to je hodně náhod, ale nakonec jsem byla v šoku. Závěr knihy mě překvapil.

Nepri
Nepri
17.08.2020 5 z 5

Kniha se mi četla hodně dobře, je to napínavé. Největší šok přijde na závěr.

Štítky knihy

kanadská literatura znásilnění pravda a lež únosy

Autorovy další knížky

Chevy Stevens (p)
kanadská, 1973
2019  86%Nenechám tě odejít
2011  89%Stále nezvěstná
2012  81%Nikdy nevíš
2014  76%Pořád se dívá
2021  66%Temné cesty

Kniha Stále nezvěstná je v

Právě čtených2x
Přečtených447x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených33x
Knihotéce256x
Chystám se číst219x
Chci si koupit42x
dalších seznamech2x