Miroslav Macek citáty

česká, 1944

Citáty (14)

... mužský mozek je neuvěřitelný orgán: pracuje 24 hodin denně po 365 dnů v roce, od narození až do chvíle, kdy se zamilujete. (Saturnin se vrací, s. 69)


... zklamání je vždy nezbytnou součástí mánie konati dobro, pokud dotyčná oběť pachatele dobra odmítne. (Saturnin se vrací, s. 78)


...kočky jsou v mnohém chytřejší než psi, neboť jsem doposud nikdy neviděl osm koček táhnout saně... (Saturnin se vrací, s. 221)


"Pracujeme tak dokonale, že každé zlepšení je pro nás krokem zpět." (3x Na horké stopě)


Čeština je jazyk vtipný: Ministerstvo pro místní rozvoj + digitalizaci sice zní pěkně, ale domyslel někdo, jakou bude mít zkratku? (z článku: Miroslav Macek: Vláda bude mít o tři členy víc. To bude úspor! Čtvrteční glosy Miroslava Macka 04.11.2021 11:10 | Glosa)


Čeština je jazyk vtipný: Prosím Vás, těm lidem, kteří přichází z válečných oblastí a kterým je potřeba poskytnout pomoc, nepouštějte Českou televizi. Už jim bylo ubližováno dost! Miroslav Macek: První obětí je vždy pravda 06.03.2022 12:10 | Glosa - Víkendové glosy Miroslava Macka https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Miroslav-Macek-Prvni-obeti-je-vzdy-pravda-694973


Dědeček se pochlubil, že v poslední době upřednostňuje příběhy travičské a vždy se náramně baví představou autorů, že někdo vypije v čaji či nějakém jiném nápoji smrtící odvar, aniž by si všiml změněné chuti. Dodal, že v jednom příběhu dokonce vypila oběť pohár vína s odvarem z konvalinek bez stínu podezření stran přidaných ingrediencí. Člověk s takovým vztahem k vínu si ovšem smrt zaslouží, pravil dále dědeček, a je přesvědčen, že každá alespoň trochu rozumná porota by vraha osvobodila. (Saturnin se vrací)


Doktor Vlach na to pravil, že (...) má nejlepší možné zkušenosti s jinou léčebnou metodou: kdykoliv si některá z jeho pacientek na něco ztěžuje, řekne jí, že jde o typické příznaky stárnutí, a většina z nich se ihned zázračně uzdraví. (Saturnin se vrací, s. 216)


Doktor Vlach vždycky říká, že nejtrestuhodnější formou roztržitosti je, když se lidé zapomínají radovat ze života. Když přijímají královské dary osudu s přesvědčením, že je to samozřejmé. Probudí-li se člověk ráno zdráv a svěží v čisté posteli s vědomím, že za chvíli dostane teplou snídani, je to pádný důvod k tomu, aby vstal a zazpíval píseň díků nebo napsal oslavnou báseň na krásu života. (Saturnin se vrací, s. 151)


Jaký je rozdíl mezi fake news a pravdou? Půl roku… (v článku Ne a ne si vzpomenout, jak se slušně řekne nakopat do prdele Pondělní glosy Miroslava Macka)


Mladé dívky, jsou-li skutečně zamilované, mají i troubu za prince z pohádky. (Saturnin se vrací, s.116


Na komunikaci s lidmi nemám rád tu komunikaci. No a pak ty lidi, samozřejmě. (3x Na horké stopě)


Senátoři smetli návrh vlády na zmrazení platů politiků. Urychleně by též měli silně zdražit vidle… *** Vladimír T. Gottwald na facebooku: A Piráti by mohli dostat Ministerstvo kolonií. Kolonie sice žádné nemáme, ale když už máme i Ministerstvo financí… To vše z článku: Miroslav Macek: Pokrok se zastavit nedá Pondělní glosy Miroslava Macka 01.11.2021 10:02 | Glosa


Život je někdy velmi skoupý, uplynou dny, týdny, měsíce a roky, aniž člověk zažije něco nového. Pak ale se otevřou dveře a dovnitř se vřítí lavina. V jednu chvíli nemáte nic, a najednou máte víc, než málem dokážete přijmout. To je můj dojem ze Saturnina. (Saturnin se vrací, s. 143)