Vladimír Kott

česká, 1910

Populární knihy

/ všech 5 knih

Nové komentáře u autorových knih

Ovocné a zeleninové nápoje Ovocné a zeleninové nápoje

Kniha ve které se dozvíte opravu mnoho a nabízí plno aktuáolních moderních receptů , jen terminologie je zastaralá ale profík jistě rád přečte a něco přidá na jídelní a nápojový lístek ..... celý text
JancaMia


Ovocné a zeleninové nápoje Ovocné a zeleninové nápoje

Nápoje slouží především k odstranění pocitu žízně neboli k vyrovnání ztrátové bilance vody v našem organismu, ale také k celkovému osvěžení. Někteří to řeší pivem, ale i pivo je dobré zapít vodou, aby nedocházelo k dehydrataci celého těla. Také musíte koukat na obsah bublin v koupených limonádách. Čím větší bublinky, tím více vás nafukuji, čím menší bubliny, tím více vám dráždí žaludek a ten má pocit ještě větší žízně. Nejlepší jsou tak koktejly vyrobené z neperlivé vody. Vladimír Kott vám zde přináší nepřebernou škálu nápojů. Vybírat tak můžete jak z ovoce nebo zeleniny a jako bonus jsou tu nápoje se zajímavých a mnohdy mě neznámých bylin. Nápoje jsou tak plné chutí, barev, vůní, vitamínů nebo minerálů. Malá ochutnávka: Torino vermut: k 10 litrům dezertního jablečného vína přidáme macerát z 1,5 g hřebíčku, 1 g kardamomu, 3 g listů máty peprné, 4 g meduňky lékařské, 1 g skořice, 3 g pelyňku černobýlu, 12 g kořene hořce žlutého, 5 g pelyňku pravého, 3 g fenyklu a 4 g kořene děliky lékařské. Drogy macerujeme asi 6 dnů v 0,3 litru lihu s obsahem 60 objemových % alkoholu. Pravda, není to zrovna nápoj, který se dá pít hned a pokud nebudete těch šest dnů pít, kdoví, jak by to s vámi dopadlo. A proto si zalistujte dále touto knihou a připravte si mezi tím něco rychlejšího. Ať pak nemáte žízeň až bude vermut hotový. Citát: Základní charakter a účel nápoje musí zůstat nedotčen.... celý text
Terva