ovoce
štítky
250 knih


Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více


Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou více


Kompletní návod k používání čerstvých syrových džusů k léčení specifických nemocí V této praktické knize jsou popsány účinky a důležité látky čerstvých ovocných i zeleninových šťáv. Dnes se šťávy sice pijí téměř v kaž... více


ANTHONY WILLIAM coby Mystický léčitel pomohl tisícům lidí uzdravit se z nemocí, které byly buď chybně diagnostikovány, neúčinně léčeny nebo považovány za nevyléčitelné. Božský hlas mu přímo sděluje, co je pravou příčinou... více


Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na far... více


Zajímavá publikace, seznamující s potravinovými zdroji zelené kuchyně. Součástí jsou i recepty na přípravu jídel. Obsah: Puvodem jsme vegetariáni, Zelený zdroj života, Živá chemická továrna, Z přírody do zahrad a polí... více


Skoro vše o domácím konzervování ovoce a zeleniny. více


Nejnovější poznatky biochemie jsou jednoznačné: v ovoci a zelenině se ukrývá spousta účinných látek léčících nejrůznější neduhy. Jejich kombinace mají blahodárný vliv i na naše zdraví. Čtenář na stránkách této knihy najd... více


V kuchařce najdete jako vždy nevšední a nové nápady, úžasné fotky a vtipné názvy receptů. Vyprahlé saharské koláčky, Pečené jaguáří banány nebo Masíčko se žhavou lávou a Kuře s banánovou náloží by mohly vyprávět… Najdete... více


Domácí výroba nápojů z ovoce a zeleniny. Šťávy, mošty, sirupy, džusy, mixované a míchané nápoje, čaje, vína, likéry, octy, aj. Třetí vydání. více


Bylinky, naťové koření a jejich použití v kuchyni, vitamíny, výživa, světové kuchyně, zelenina a ovoce. více


Volné pokračování oblíbených POHÁDEK Z KOUZELNÉ ZAHRADY zavádí malé čtenáře opět do zahrady, ve které rostliny prožívají se svými kamarády Juráškem a Kačenkou jedno dobrodružství za druhým. Rostlinky tentokrát pořádají v... více


Kromě všeobecných zásad konzervování, zpracování a ukládání ovoce a zeleniny a informací o vhodnosti jednotlivých druhů ke konzervaci přináší příručka návody ke kompotování různých druhů ovoce, k výrobě džemů, marmelád, ... více


Ovoce a zelenina dodávají tělu důležité vitamíny, zlepšují imunitní systém. Můžete je jíst pochopitelně syrové. Chroupat jen tak kus celeru či petržele však není zrovna žádná lahůdka. Ale v kombinaci s ovocem rozmixované... více


2. upravené a doplněné vydání (1. vydání roku 1989). Vazbu navrhl Robin Brichta. Autor pérovek Pavel Valíček. Autoři map, grafů a černobílých fotografií: Miroslav Bechyně, Ján Borota, Josef Brinke, Jaroslav Dobrý, Jaromí... více


Padesát předpisů na hlavní jídla, moučníky a především ovocné směsi pečené i nepečené, slané i sladké s čerstvými, sušenými či zavařovanými švestkami. Jednoduché recepty s dostupnými ingrediencemi, přehled surovin, doba ... více


Více ovoce do naší stravy. Kniha obsahuje nepřeberné množství receptů s ovocem. více


Zužitkujte zbytky zeleniny, pecky, semínka a spoustu dalšího . Už nemusíte vyhazovat vršky mrkví, snítky koriandru, spodní část salátu a zelí a pecky z avokáda. V této knize se totiž dozvíte, jak se dají znovu zužitkova... více


Kniha důrazně apeluje na vhodnost přijímání syrové stravy, což dokumentuje množstvím příkladů a příslibem pevného zdraví. více


V naší době má zdraví větší význam než kdykoliv předtím! Je tím jediným kapitálem, který máte! Co však děláte pro to, abyste si zdraví zachovali? více


Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, kt... více


Málokterý ovocný druh je mezi zahrádkáři tak oblíben jako právě jahodník, neboť krása jeho plodů se u něho spojila s jemností vůně i chuťovými kvalitami. Vedle všeobecné upotřebitelnosti v čerstvém i zpracovaném stavu i ... více


Krásná kniha, ze které můžete čerpat po celý rok. Najdete v ní 365 receptů na barevné, syté a chutné smoothies z ovoce i zeleniny. Smoothies ke snídani Smoothies na hubnutí Smoothies nejen pro sportovce Čisticí ... více


Podtitul: Biologie, využití, pěstování a sklizeň Spolehlivý a obsáhlý kapesní atlas pro milovníky přírody. Více než 160 druhů rostlin v podrobných popisech a ilustracích, dalších 100 alespoň ve stručných zmínkách. Cha... více


Atlas - peckoviny, skořápkoviny, réva vinná, okrajové druhy Publikace uvádí botanické a pomologické třídění, nároky, podnože, hlavně však podrobné popisy a hodnocení vybraných odrůd slivoně švestky, třešně ptačí, višn... více


Dodržovat pitný režim už nemůže být jednodušší a chutnější. Vytvořte si podle receptů z této knihy zdravé a osvěžující nápoje z vody, ovoce a bylinek, které vám vrátí vitalitu i chuť do života. více


Jak správně konzervovat ovoce a zeleninu? Jak si vyrobit domácí víno či ovocný sirup? Tohle a mnohem více naleznete v této knize. více


Téměř každý člověk v dnešní moderní době trpí zdravotními obtížemi. Tato kniha může posloužit jako návod, jak se zbavit mnoha těchto obtíží ne pomocí léků, které nabízí farmaceutický průmysl, ale pomocí darů přírody jako... více


Chorým sa dá pomôcť aj vhodnou potravinovou skladbou. K tomuto poznatku autor dospel po dlhom štúdiu, klinických výskumoch a laboratornými rozbormi krvi a moču. Boli situácie, kedy aj autor musel použiť určité lieky, ale... více


Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více


Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících receptů na sladké marmelády, ohnivé hořčice, peprné nakládané směsi, uzené ryby, ochucené ole... více


Nauč se poznávat jednotlivé druhy ovoce. Pestrobarevné ilustrace a posuvné prvky v tomto leporelu zábavnou formou seznamuje děti s ovocem a barvami. Pohyblivé elementy v této knize rozvíjejí jemnou motoriku dítěte a přis... více


Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více


Publikace je impulsem k úvahám o tom, jakými ovocnými výpěstky je možno si obohatit jídelníček. Odborně populární formou je uvedeno 12 nejdůležitějších ovocných druhů a 11 méně známých druhů (jeřabiny, dřín, mišpule, mor... více


Urodila se vám letos na zahrádce hromada ovoce, zeleniny a bylinek či jste si přinesli z lesa velký košík hub a potřebujete celou sklizeň rychle zpracovat? Tento praktický průvodce domácí konzervací vám poskytne nejen př... více


Kokosové ořechy představují ryzí superpotravinu. Kokosová voda, cukr, dužina, kokosová mouka, mléko a v neposlední řadě kokosový olej jsou absolutně všestranné poklady. Kniha přináší více než 100 receptů a tipů pro krásu... více


Jablko je pro nás Středoevropany asi to nejběžnější ovoce. Tato jedinečná kuchařka nabízí 365 vynikajících jablečných receptů, pečlivě vybraných tak, aby odpovídaly svátkům, ročním obdobím a měsícům v roce. Prostě aby ja... více


Je to tak jednoduché a nemusíte své tělo trápit drastickými dietami. Stačí jednou týdně držet půst s omezením na vybrané pokrmy. Půst je tradiční a osvědčený prostředek k očištění těla a odstranění nahromaděných škodliv... více


Názorná a praktická příručka pro začínající ovocnáře i pro zkušené pěstitele. Kniha obsahuje popisy a vyobrazení vybraných odrůd jednotlivých druhů ovocných rostlin. více

Možností konzervování ovoce a zeleniny je mnoho a liší se od sebe způsobem, změnami,které jsou při konzervaci nevyhnutelné a dobou trvanlivosti. Přitom je důležité, aby konzervování bylo laciné, rychlé, nenáročné a aby ... více