ovoce
štítky
259 knih
Kuchařka kačera Donalda 1991, Walt Disney
Recepty pro dětské kuchaře, doplněno obrázky s kačerem Donaldem. Naučíme se: předkrmy, teplá jídla, sendvič a koláč na rodinný piknik, saláty, dezerty, pamlsky, narozeninové pochoutky, nápoje a zúčastníme se "hodiny" peč... více
OpRAWme se 2017, Stanislav Skřička
Kniha je napsána podle scénáře dokumentu točeného s předními odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. Je v ní srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokážou vlastní ozdrav... více
Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů
Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou - Je syrová mrkev zdravější než vařená? Většina lidi si myslí, že ANO – v této knize můžete zjistit, proč to není pravda. Mimo jiné se dozvíte, čím po jídle ochráníte své zub... více
Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy 2008, Norman W. Walker
Kompletní návod k používání čerstvých syrových džusů k léčení specifických nemocí V této praktické knize jsou popsány účinky a důležité látky čerstvých ovocných i zeleninových šťáv. Dnes se šťávy sice pijí téměř v kaž... více
Mystický léčitel - Léčivá síla ovoce a zeleniny 2017, Anthony William
ANTHONY WILLIAM coby Mystický léčitel pomohl tisícům lidí uzdravit se z nemocí, které byly buď chybně diagnostikovány, neúčinně léčeny nebo považovány za nevyléčitelné. Božský hlas mu přímo sděluje, co je pravou příčinou... více
Domácí konzervování ovoce a zeleniny 1987, Libuše Vlachová
Skoro vše o domácím konzervování ovoce a zeleniny. více
Recepty z farmářského trhu. II. díl, Jaro-léto 2013, Hana Michopulu
Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na far... více
Zelená kuchyně 1991, Seergej Michajlovič Skorňakov
Zajímavá publikace, seznamující s potravinovými zdroji zelené kuchyně. Součástí jsou i recepty na přípravu jídel. Obsah: Puvodem jsme vegetariáni, Zelený zdroj života, Živá chemická továrna, Z přírody do zahrad a polí... více
Ovoce a zelenina jako lék - strava, která léčí 2001, Klaus Oberbeil
Nejnovější poznatky biochemie jsou jednoznačné: v ovoci a zelenině se ukrývá spousta účinných látek léčících nejrůznější neduhy. Jejich kombinace mají blahodárný vliv i na naše zdraví. Čtenář na stránkách této knihy najd... více
Konzervace a ukládání potravin v domácnosti 1976, Karel Půhoný
Kromě všeobecných zásad konzervování, zpracování a ukládání ovoce a zeleniny a informací o vhodnosti jednotlivých druhů ke konzervaci přináší příručka návody ke kompotování různých druhů ovoce, k výrobě džemů, marmelád, ... více
Banán 2007, Lenka Požárová
V kuchařce najdete jako vždy nevšední a nové nápady, úžasné fotky a vtipné názvy receptů. Vyprahlé saharské koláčky, Pečené jaguáří banány nebo Masíčko se žhavou lávou a Kuře s banánovou náloží by mohly vyprávět… Najdete... více
Vitamíny z domova i zdaleka 1982, Dagmar Lánská
Bylinky, naťové koření a jejich použití v kuchyni, vitamíny, výživa, světové kuchyně, zelenina a ovoce. více
Ovocné a zeleninové nápoje 1988, Vladimír Kott
Domácí výroba nápojů z ovoce a zeleniny. Šťávy, mošty, sirupy, džusy, mixované a míchané nápoje, čaje, vína, likéry, octy, aj. Třetí vydání. více
Co vyprávěla houpací síť 2014, Jiří Šandera
Volné pokračování oblíbených POHÁDEK Z KOUZELNÉ ZAHRADY zavádí malé čtenáře opět do zahrady, ve které rostliny prožívají se svými kamarády Juráškem a Kačenkou jedno dobrodružství za druhým. Rostlinky tentokrát pořádají v... více
Smoothies a ovocné šťávy 2016, Anna Brenn Horová
Ovoce a zelenina dodávají tělu důležité vitamíny, zlepšují imunitní systém. Můžete je jíst pochopitelně syrové. Chroupat jen tak kus celeru či petržele však není zrovna žádná lahůdka. Ale v kombinaci s ovocem rozmixované... více
Detoxikační nápoje s ovocem, bylinkami a dalšími přísadami 2017, kolektiv autorů
Dodržovat pitný režim už nemůže být jednodušší a chutnější. Vytvořte si podle receptů z této knihy zdravé a osvěžující nápoje z vody, ovoce a bylinek, které vám vrátí vitalitu i chuť do života. více
Léto - Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zeleniny 2017, kolektiv autorů
Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, kt... více
Jahody 1986, Miloš Harant
Málokterý ovocný druh je mezi zahrádkáři tak oblíben jako právě jahodník, neboť krása jeho plodů se u něho spojila s jemností vůně i chuťovými kvalitami. Vedle všeobecné upotřebitelnosti v čerstvém i zpracovaném stavu i ... více
Smoothies na každý den 2017, kolektiv autorů
Krásná kniha, ze které můžete čerpat po celý rok. Najdete v ní 365 receptů na barevné, syté a chutné smoothies z ovoce i zeleniny. Smoothies ke snídani Smoothies na hubnutí Smoothies nejen pro sportovce Čisticí ... více
Ovocné moučníky a dezerty 1984, Libuše Vlachová
Více ovoce do naší stravy. Kniha obsahuje nepřeberné množství receptů s ovocem. více