Ovocné a zeleninové nápoje

kniha od:


KoupitKoupit eknihu

Domácí výroba nápojů z ovoce a zeleniny.
Šťávy, mošty, sirupy, džusy, mixované a míchané nápoje, čaje, vína, likéry, octy, aj.

Třetí vydání.

https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53697/ovocne-a-zeleninove-napoje-53697.jpg 46
Žánr
Literatura česká, Literatura naučná, Kuchařky
Vydáno, SZN - Státní zemědělské nakladatelství
více informací...
Nahrávám...

Komentáře (2)

Kniha Ovocné a zeleninové nápoje

Přidat komentář
JancaMia
26.03.2019

Kniha ve které se dozvíte opravu mnoho a nabízí plno aktuáolních moderních receptů , jen terminologie je zastaralá ale profík jistě rád přečte a něco přidá na jídelní a nápojový lístek ..

Terva
21.04.2018

Nápoje slouží především k odstranění pocitu žízně neboli k vyrovnání ztrátové bilance vody v našem organismu, ale také k celkovému osvěžení. Někteří to řeší pivem, ale i pivo je dobré zapít vodou, aby nedocházelo k dehydrataci celého těla. Také musíte koukat na obsah bublin v koupených limonádách. Čím větší bublinky, tím více vás nafukuji, čím menší bubliny, tím více vám dráždí žaludek a ten má pocit ještě větší žízně. Nejlepší jsou tak koktejly vyrobené z neperlivé vody. Vladimír Kott vám zde přináší nepřebernou škálu nápojů. Vybírat tak můžete jak z ovoce nebo zeleniny a jako bonus jsou tu nápoje se zajímavých a mnohdy mě neznámých bylin. Nápoje jsou tak plné chutí, barev, vůní, vitamínů nebo minerálů.

Malá ochutnávka:
Torino vermut:
k 10 litrům dezertního jablečného vína přidáme macerát z 1,5 g hřebíčku, 1 g kardamomu, 3 g listů máty peprné, 4 g meduňky lékařské, 1 g skořice, 3 g pelyňku černobýlu, 12 g kořene hořce žlutého, 5 g pelyňku pravého, 3 g fenyklu a 4 g kořene děliky lékařské.
Drogy macerujeme asi 6 dnů v 0,3 litru lihu s obsahem 60 objemových % alkoholu.

Pravda, není to zrovna nápoj, který se dá pít hned a pokud nebudete těch šest dnů pít, kdoví, jak by to s vámi dopadlo. A proto si zalistujte dále touto knihou a připravte si mezi tím něco rychlejšího. Ať pak nemáte žízeň až bude vermut hotový.

Citát: Základní charakter a účel nápoje musí zůstat nedotčen.