Thilo Bode

německá, 1947

Nové komentáře u autorových knih

Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny

Po přečtení této knihy by mě tedy zajímalo co jíme v Česku my, když Němci mají mnohem kvalitnější potraviny a stěžují si, že i bio je podvod. Jelikož se mi nechtělo vařit a normálně polotovary nekupuji, přesto jsem koupil v Tescu Moravkého vrabce sous vide a bramborový knedlík, maso asi nebylo maso, ale nějaká hnusná hmota a knedlík byl asi taky umělý. Bio není bio, označení Klasa je podvod atd. Doba jedová a podvodnická. Když v době vzniku k nám do kin přišla komedie Křídylko nebo stehýnko brali jsme to tehdy jako sci-fi, nevěřícně jsme kroutili hlavou, že je to jen komedie a přitom už tehdy byla skutečnost daleko horší. A co teprve dnes, když žijeme v době podvodů a jak koho okrást byť na úkor jeho zdraví. Ukrajinské a polské kuřecí se salmonelou nebo rovnou z Černobylu, polská posypová sůl v jídle a lidi ještě rádi jezdí do Polska nakupovat. Z kontrol si řetězce, hospodští, stánkaři , vietnamci nic nedělají, buď je podplatí nebo dávají nízké pokuty a vždy to odnese zákazník. Stačí, když vidím jak lidi bez rozmyslu házejí vše do košíku, co bych nedal ani psovi, tak jako jsem se spálil s vrabcem z Tesca. Kapitulace kontrolorů před mocí průmyslu.... celý text
Jack Bauer


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny

Niet sa čo diviť. Farmaceutická lobby, p(otravinársky) priemysel z toho nič dobrého nemožno očakávať. Pripomeňme si Ernesta Guntera, doktora, ktorý sa nebál napísať pravdu v knihe Prirodzená strava, život bez chorôb. Dáva to zmysel, že enzýmy, ktoré varením ničíme, nám po čase začnú chýbať a my postupne nenápadne strácame svoje zdravie. Iste, varenie má svoj význam, pôvodne v minulosti nám ako ľudstvu skôr pomáhalo - varením sa ničia pásomnice, baktérie... Ale teraz je čas uvedomiť si, že spracovávanie potravy, čoraz rafinovanejšie, nám už prestáva byť na osoh. Na Slovensku sa ako jeden z prvých odhodlal na výlučne surovú stravu MUDr. Ferdinand Bárta. Dnes už je jeho názor, že človek je výhradne bylinožravec, neakceptovateľný. V tomto sa mýlil. Každý biológ vie, že podľa stavby chrupu vieme zistiť, čím sa konkrétny cicavec prirodzene živí. A tiež podľa stavby žalúdka. Ale aj tak to bol priekopník niečoho, čo je práve dnes, v čase pandémie rakoviny, veľmi, veľmi aktuálne.... celý text
Helena0405


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny

Pro lidi, kteří se o problematiku zajímají, vcelku zbytečná kniha. Dost věcí se tam opakuje, některé věci jsou podány dost tendenčně.
vemrazik



Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny

Přínosný vhled do praktik potravinářských koncernů. Některé věci už vešly obecně ve známost, jiné jsou pro čtenáře nové. Je ale poznat, že je to překlad z anglického prostředí. Pro mě mnoho detailů, které jsem přeskakovala, protože pro mě nejsou zajímavé takto podrobně. Překladatel se snažil doplnit tuzemskou realitu, což hodnotím jako přínos. Celkově bych knihu viděla jako dobrý úvod do problematiky.... celý text
knih.sasa


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny

Kniha obsahuje zajímavé informace, ale na druhou stranu až příliš mnoho vaty. Myslím si, že celých 204 stran by se dalo shrnout i v delším článku.
Anodyne