potravinářský průmysl

štítky

34 knih


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 72% Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny 2014, Thilo Bode

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více


Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 71% Jak funguje jídlo - Co jíme, když jíme 2018, kolektiv autorů

Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to ... více


Ostravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišla 100% Ostravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišla 2007, Boleslav Navrátil

Kniha o vzniku a vývoji pivovarnictví v Ostravě a okolí od 16. století do první poloviny století dvacátého. Rovněž vznik a obsah pivního řádu a popis vaření a druhy a chuti piva v minulosti. Doplněno dobovými vyobrazením... více




Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology 60% Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology 1995, Ludmila Šilhánková

Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výž... více


Kniha o čokoládě 90% Kniha o čokoládě 2008, Dagmar Broncová-Klicperová

Bohatě obrazově vybavená kniha sleduje historii výroby čokolády a cukrovinek v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Obsahuje i kapitolu o situaci po roce 1989, o kakaovníku, o čokoládě a zdraví apod. více


Zmrazené potraviny - v průmyslu a domácnosti 50% Zmrazené potraviny - v průmyslu a domácnosti 1988, Miroslav Smotlacha

Způsoby manipulace se zmrazenými potravinami a předpisy na přípravu pokrmů z těchto potravin. více


Suroviny na výrobu pečiva 100% Suroviny na výrobu pečiva 1994, Jan Skoupil

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Potravinářské zbožíznalství 80% Potravinářské zbožíznalství 2014, Jana Dostálová

Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těc... více


Pivovarnictví v českých královských městech v 16. století 80% Pivovarnictví v českých královských městech v 16. století 1959, Josef Janáček

Historická studie jedná o výrobě a odbytu piva v českých městech v 16. století a ukazuje, jak městské pivovarnictví, které v předchozím století vzkvétalo, postupně upadalo, hlavně následkem rozšiřování výroby piva na vel... více


Pekařská příručka 80% Pekařská příručka 1958, Karel Dufek

Kniha vydaná ÚSSD, která měla odstranit nedostatky ve znalostech pekařských pracovníků vyrábějících v družstevních pekárnách obsahuje Katalog pekařských výrobků : obrázkový více


František Egerle a české cukrovarnictví 80% František Egerle a české cukrovarnictví 2003, Radim Dušek

Monografie věnovaná Františkovi Egerlemu představuje život a literární dílo básníka, muzejníka a cukrovarníka, působícího na konci 19. stol. v Ústí nad Orlicí. více


První severočeský akcijní pivovar v Bohušovicích 100% První severočeský akcijní pivovar v Bohušovicích 2020, Jan Grisa

Předkládaná kniha mapuje historii pivovaru, který svou velikostí jistě nenáležel k nejvýznamnějším podnikům v mocnářství. Nepatřil ani k největším ve sledovaném regionu. Přesto je jeho historie výjimečná a zasluhuje pozo... více


Barón Karl Kuffner de Dioszegh a diószegský cukrovar 80% Barón Karl Kuffner de Dioszegh a diószegský cukrovar 2009, kolektiv autorů

Základem prezentované publikace jsou příspěvky, které zazněly na konferenci konané v roce 2007 u příležitosti 140. výročí založení sládkovičovského cukrovaru. Autoři v širokých souvislostech přibližují rodinu Kuffnerů, z... více


Aktivní látky mikrořas ve výživě 0% Aktivní látky mikrořas ve výživě 2017, Jiří Kopecký

Mikroskopické řasy a sinice nacházejí stále větší uplatnění ve výživě, ale i v krmivářství. Tato publikace přináší ucelený přehled o účinných látkách mikrořas i o působení řasové biomasy jako celku. Autoři se věnují jedn... více


Řepný pektin 0% Řepný pektin 1952, Petr Pavlas

Sborník pojednává nejprve o chemickém složení a chemii řepného pektinu, jehož výroba má značný význam pro celý potravinářský průmysl, pro kosmetiku, mydlářství, farmaceutický průmysl, lékařství a dokonce i pro obory těžk... více


Pivandr Jihomoravským krajem 0% Pivandr Jihomoravským krajem 2023, Kryštof Materna

Průvodce po vybraných pivovarech Jihomoravského kraje. Současně album na upomínkové samolepky, které jsou v pivovarech k dostání. Co je to Pivandr? Je to nasnadě, je to pouť, dobrodružství, vandr, cesta probouzející ž... více


Průmyslová výroba pokrmů 0% Průmyslová výroba pokrmů 1983, Jaroslav Balaštík

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Obecná potravinářská technologie 0% Obecná potravinářská technologie 1995, Jaroslav Čepička

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Život je sladký 0% Život je sladký 2021, Jitka Janečková

Z historie cukrářského řemesla na Plzeňsku. Hlavní autorka - archivářka PhDr. Jitka Janečková spolu s kolegy archiváři a muzejníky plzeňského regionu v ní popisují počátky a vývoj sladkého řemesla - perníkářství i pozděj... více


Technologie čokolády a cukrovinek 0% Technologie čokolády a cukrovinek 1999, Jana Čopíková

Popis knihy není zatím k dispozici. více