potravinářský průmysl

štítky

24 knih


Podvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncernyPodvody na talíři. Jak nás obelhávají potravinářské koncerny2014, Thilo Bode

Thilo Bode, který patří k nejcitovanějším a zároveň nejobávanějším kritikům kvality potravin a potra­vinářského průmyslu, ve své kni­ze, které se v Německu prodalo přes 150 000 výtisků a která měla mimořádný ohlas napřík... více


Jak funguje jídlo - Co jíme, když jímeJak funguje jídlo - Co jíme, když jíme2018, kolektiv autorů

Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to ... více


Mikrobiologie pro potravináře a biotechnologyMikrobiologie pro potravináře a biotechnology1995, Ludmila Šilhánková

Kniha seznamuje čtenáře se základy obecné mikrobiologie s důrazem na partie důležité z hlediska potravinářského průmyslu a biotechnologií. Zabývá se funkční cytologií mikroorganismů, mechanismem jejich rozmnožování a výž... více




Ostravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišlaOstravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišla2007, Boleslav Navrátil

Kniha o vzniku a vývoji pivovarnictví v Ostravě a okolí od 16. století do první poloviny století dvacátého. Rovněž vznik a obsah pivního řádu a popis vaření a druhy a chuti piva v minulosti. Doplněno dobovými vyobrazením... více


Zmrazené potraviny - v průmyslu a domácnostiZmrazené potraviny - v průmyslu a domácnosti1988, Miroslav Smotlacha

Způsoby manipulace se zmrazenými potravinami a předpisy na přípravu pokrmů z těchto potravin. více


Kniha o čokoláděKniha o čokoládě2008, Dagmar Broncová-Klicperová

Bohatě obrazově vybavená kniha sleduje historii výroby čokolády a cukrovinek v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Obsahuje i kapitolu o situaci po roce 1989, o kakaovníku, o čokoládě a zdraví apod. více


Suroviny na výrobu pečivaSuroviny na výrobu pečiva1994, Jan Skoupil

Popis knihy není zatím k dispozici. více


František Egerle a české cukrovarnictvíFrantišek Egerle a české cukrovarnictví2003, Radim Dušek

Monografie věnovaná Františkovi Egerlemu představuje život a literární dílo básníka, muzejníka a cukrovarníka, působícího na konci 19. stol. v Ústí nad Orlicí. více


Barón Karl Kuffner de Dioszegh a diószegský cukrovarBarón Karl Kuffner de Dioszegh a diószegský cukrovar2009, kolektiv autorů

Základem prezentované publikace jsou příspěvky, které zazněly na konferenci konané v roce 2007 u příležitosti 140. výročí založení sládkovičovského cukrovaru. Autoři v širokých souvislostech přibližují rodinu Kuffnerů, z... více


Potravinářské zbožíznalstvíPotravinářské zbožíznalství2014, Jana Dostálová

Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těc... více


První severočeský akcijní pivovar v BohušovicíchPrvní severočeský akcijní pivovar v Bohušovicích2020, Jan Grisa

Předkládaná kniha mapuje historii pivovaru, který svou velikostí jistě nenáležel k nejvýznamnějším podnikům v mocnářství. Nepatřil ani k největším ve sledovaném regionu. Přesto je jeho historie výjimečná a zasluhuje pozo... více


Průmyslová výroba pokrmůPrůmyslová výroba pokrmů1983, Jaroslav Balaštík

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Cukrovarnictví, cukrovary a cukrovarníciCukrovarnictví, cukrovary a cukrovarníci2011, Hynek Stříteský

Podnázev: Fenomén českého hospodářství v 19. a 20. století více


Praktické cukrovarstvíPraktické cukrovarství1902, Hanuš Karlík

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Sborník hospodářský. Novoročenka Matice rolnickéSborník hospodářský. Novoročenka Matice rolnické1873, František Špatný

2. ročník sborníku Matice rolnické – Pěstování křenu v Malíně (P. Ignác Paták) – O významu kyseliny fosforečné pro výživu rostlin (prof. F. Štolba) – O nemocech rostlin hospodářských (Jan Švorc) – Králíkářství čili c... více


1