pivovary, pivovarnictví

štítky

81 knih


Městečko, kde se zastavil časMěstečko, kde se zastavil čas2007, Bohumil Hrabal

Městečko, kde se zastavil čas je jedna z nejpůvabnějších a nejhodnotnějších Hrabalových próz, žánrově zařaditelná nejspíš jako novela. Poprvé vyšla v roce 1978 pod názvem Městečko, ve kterém se zastavil čas v exilovém na... více


Pivo na LoiřePivo na Loiře2020, Tommy Barnes

Pivo na Loiře - aneb Jak se jedna rodina usadila na francouzském venkově a začala tam vařit britské pivo Tommy je muž na prahu středního věku, frustrovaný nenáviděnou kancelářskou prací, kterou bez většího úspěchu spí... více


Pivařka - Tajemství domácího pivovarstvíPivařka - Tajemství domácího pivovarství2017, Petr Novotný

Jak už název napovídá, jedná se v českých poměrech o zcela unikátní projekt. Tři nadšenci do domácího vaření piva se jednoho dne rozhodli, že osloví ostatní domavarníky, vyberou od nich ty nejlepší a nejověřenější recept... více




Josefův pivovarJosefův pivovar2015, Zlata Svozilová

Rukopis románu nalezli potomci Zlaty Svozilové až po její smrti, zhruba padesát let poté, co jej napsala. Vznikal v padesátých letech minulého století a manželka někdejšího majitele litovelského pivovaru zřejmě ve vzpomí... více


Pivní království BelgiePivní království Belgie2019, Filip Nerad

Belgie se v žádném případě nerovná jen Brusel. Království u Severního moře toho nabízí mnohem víc, a to i pro milovníky chuťových zážitků. Belgie je vyhlášená svojí čokoládou a hranolky s nepřeberným množství omáček. Pro... více


Blahoslavený sládek - kapitoly z dějin pivaBlahoslavený sládek - kapitoly z dějin piva1984, Josef Staněk

Stručné dějiny vaření piva v českých zemích jsou doplněny kuchařskými předpisy pokrmů, jejichž složení tvoří pivo významnou složku. více


Alkohol jako lékAlkohol jako lék1998, Filip Jenč

Vlastnosti alkoholu, jeho účinky a možnosti použití ve farmacii, kosmetice a léčitelství, receptář na výrobu piva, vína a různých druhů domácích lihovin. více


Kvašan a Chmelík zasahují - Tajemství skřítků z Únětického pivovaruKvašan a Chmelík zasahují - Tajemství skřítků z Únětického pivovaru2018, Josef Rosen

Pohádka o vzkříšení Únětického pivovaru vychází z příběhu, který se opravdu stal. Na podzim v roce 2010 jsme společně s mojí paní Lucií poprvé navštívili bývalý pivovar v Úněticích. Přestože pivovar byl opuštěn byla zde ... více


Ostravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišlaOstravské pivovarnictví aneb Jak Ostrava k pivu přišla2007, Boleslav Navrátil

Kniha o vzniku a vývoji pivovarnictví v Ostravě a okolí od 16. století do první poloviny století dvacátého. Rovněž vznik a obsah pivního řádu a popis vaření a druhy a chuti piva v minulosti. Doplněno dobovými vyobrazením... více


České Budějovice město piva a hostincůČeské Budějovice město piva a hostinců2015, Milan Binder

Plnobarevná obrazová publikace vychází u příležitosti 750 let Českých Budějovic. Najdete v ní téměř 300 obrázků nejen z minulosti, ale i současnosti. více


Orosené dějinyOrosené dějiny2019, Radek Diestler

Pivo patří k Česku a jeho obyvatelům od nepaměti. Tvoří nedělitelnou součást jeho historie, kultury a identity, čemuž však úplně neodpovídá stav bádání a znalosti, které o tomto fenoménu máme. A to navzdory rostoucímu po... více


Pivní putováníPivní putování2020, Zdeněk Susa

Pojďte s námi za nápojem, od pradávna drahým Čechům, Moravanům i Slezanům. Za mokem zlaté barvy, řízné chuti a sametové pěny. Pedagog a lékař Zdeněk Susa putuje spolu se zpěvákem Matějem Ruppertem českou krajinou po piv... více


Ledování v Brně: příběh zaniklého oboru na podkladě historie jundrovských ledárenLedování v Brně: příběh zaniklého oboru na podkladě historie jundrovských ledáren2015, Filip Vrána

Příběh zaniklého oboru na podkladě historie jundrovských ledáren. více


PivoPivo2001, Michael Jackson

Průvodce světem piva pro laiky i odborníky : více než 500 klasických piv. Autor nás prostřednictvím svého průvodce světem piva pro laiky i odborníky seznamuje s více než pěti sty nejvýznamnějšími značkami piva, které ... více


Pivovarství: teorie a praxe výroby pivaPivovarství: teorie a praxe výroby piva2010, Gabriela Basařová

Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a pomocné materiály), další kapitoly pojednávají... více


1