Alena Doležalová
česká, 1958
Populární knihy
/ všech 40 knihNové komentáře u autorových knih
Domácí krabičková dieta
„Nevím jak hodnotit kuchařku. Asi jsem od knihy čekal něco trochu jiného. Obecné principy na 30 stranách zbytek recepty, z nichž se řada z nich opakuje, až na to, že někdy určitým způsobem zpracováváme kuřecí, jindy stejně králíka, příště zas rybu... Jinak mě často napadalo, že kniha by se stejně dobře mohla jmenovat Vaříme s česnekem, protože ten je přítomný ve většině receptů, občas v naprosto nečekané kombinaci.
Další výhrada se týká úpravy, graficky mi to připomínalo spíš časopis než knihu.
A myslím, že za těch 12 let se trochu změnila i dietetická doporučení, že dnes už nepanuje tak bezvýhradné nadšení nad všemi těmi Ramami a dalšími našlehanými rostlinnými tuky, u různých nízkotučných alternativ jogurtů a jiných výrobků je dneska slyšet varování před přidanými škroby... A taky si myslím, že definice živého jogurtu by měla vycházet z přítomnosti živých jogurtových kultur a ne z nepřítomnosti přidaných "éček".“... celý text
— vlkcz
Kuchařka: Nejlepší recepty
„Spoustu receptů z klasické české kuchyně. Kuchařka pro začátečníky, ale i pro ty, kdo už mají velké zkušenosti v kuchyni, ale hledají inspiraci, co vařit nebo péct.“... celý text
— Jirinamac
Hrníčkové moučníky
„Tak jsem si koupila tuto kuchařkou a jsem nadšená. Spousta skvělých receptů, jednoduché a rychlé. To mě vyhovuje. Za mě doporučuji. U každého výrobku i foto.“... celý text
— Olous1
Remoska v moderní i babiččině kuchyni
„Je to má 4. knížka o pečení (vaření) v remosce a oceňuji, že má i pevnou vazbu, tak určitě vydrží dlouho pěkná i při častém používání. Tady je psáno, že je brožovaná, tak nevím, jestli je pevná i brožovaná. Sice mám svá stálá jídla, která v remosce dělám, ale i tak jsem za knížku s recepty ráda a určitě jí budu využívat. Je fajn, že jsou tady i informace pro začátečníky, kdy je udáváno pro jakou velikost remosky je recept určený.“... celý text
— Jirinamac
Remoska v moderní i babiččině kuchyni
„Tuto knihu jsem dostala,jako dárek ,abych měla inspiraci,jak využívat remosku naplno-obzvlášť v dnešní době zdražování energií je remoska dobrý pomocník,kdy ušetří spotřebu elektriky oproti klasické troubě.I když mám remosku již hodně let/první jsem dostala,jako svatební dar od tchýně/,tak jsem ji nevyužívala naplno.A teď co v knize najdeme:je opravdu plná receptů na úpravu masa,ryb,uzenin,těstovin,brambor,ale i na sladká jídla,moučník a dokonce recepty na chléb-vše je doplněno fotografiemi-já jsem s touto knihou naprosto spokjená.“... celý text
— alnahu
Alena Doležalová - knihy
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Kuchařky Učebnice a slovníky Zdraví Pro děti a mládež
Štítky z knih
kuchařky ovoce zelenina zavařování a nakládání potravin hubnutí diety cukroví med chléb moučníky
Doležalová je 4x v oblíbených.