Helen Fields životopis

britská, 1969

Životopis

Helen Fields je britská spisovatelka, která si sama si vydala první dvě fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla až díky sérii thrillerů v hlavní roli s detektivem Lucem Callanachem.
Vystudovala právo na University of East Anglia a poté na Inns of Court School of Law v Londýně. Po studiích se stala členkou profesionálního sdružení barristerů (právních zástupců) Middle Temple, kde 13 let praktikovala trestní a rodinné právo, přičemž se věnovala i vážným případům vražd nebo pašování drog. Po narození druhého dítěte Helen advokacii opustila. Spolu se svým manželem Davidem provozuje filmovou produkční společnost, kde působí jako scénáristka a producentka. Helen žije v Hampshire s manželem, třemi dětmi a dvěma psy, má ráda divadlo, filmy, ale také karate nebo létání ve větrném tunelu.
Už její první román Perfekní stopy (Perfect Remains), který vyšel na začátku roku 2017, byl mimořádně úspěšný a stal se nejlépe prodávanou knihou na Amazonu. V rámci McIlvanney Prize v kategorii nejlepší román byla v roce 2017 nominována kniha Dokonalé stopy a v roce 2018 kniha Dokonalá smrt. (zdroj životopisu: https://www.bookseriesinorder.com/helen-fields/, https://www)

Ocenění (1)

2000 - Pulitzerova cena - kniha Poslední na řadě