Helen Fields

britská, 1969

Diskuze (9)

Přidat příspěvek

Belanna
09.12.2023

Naprosto jsem propadla Helenině Dokonalé sérii.
Doufám, že i další knihy budou stejně dobré, napínavé a brutální.

Jaruš7
31.08.2023

Autorka série "Dokonalosti", kdy si nenásilně, dobrovolně a závislé zvykáme na thrillerový styl.


TerapieKNIHOU
30.03.2023

!!!! SPOILER !!!!
Helen Fields a její série PERFECT

Pokud toužíte po kvalitní detektivce, tak Helen Fields @helenfields_author a její série s kriminalisty Lucem a Avou je prostě sázka na jistotu. Za mě je to jedna z nejlepších detektivních sérií.

Sympatická ústřední dvojice, která se perfektně doplňuje a tvoří dynamické duo. Ava je extrémně empatická, skvělá policistka, která dělá to, co miluje. Luc, je jako vyšetřovatel popsán tak atypicky, že si ho prostě musíte zapamatovat typický Francouz, krasavec a bývalý model. Oba vyšetřovatelé jsou od začátku lidští, při vyšetřování jednotlivých případů nejsou neomylní, i přes své zkušenosti dělají chyby a rozhodně případ nevyřeší lusknutím prstu.

V knihách zpravidla dochází k paralelnímu vyšetřování dvou případů, ale nemusíte se bát, že byste se v nich ztráceli nebo alespoň mně se to nikdy nestalo. Autorka Vás svým stylem vtáhne přímo do vyšetřování, shromažďujete a zkoumáte forenzní důkazy a přímo nahlížíte do mysli psychicky narušených jedinců. A to, jak dokonale dokáže vykreslit místo činu a provedení vražd? Uno perfecto. Je to vzrušující, je to vizuální - místy surové a brutální, zkrátka čtivé.

Jednotlivé díly, o kterých se postupně rozepíšu v dalších příspěvcích, jsou svou formou a pojetím diametrálně odlišné. Jedno však mají společné - začátek, střed a konec nikdy nezklame. Zápletky jsou brilantně promyšlené, knihy mají skvělé tempo a autorka s každým dalším dílem jen potvrzuje svůj um a talent.

Ať už sáhnete po kterémkoliv díle tak nešlápnete vedle. Po několika stránkách budete vtaženi do děje natolik, že pro Vás přestane okolní svět téměř existovat.

Little doporučeníčko na závěr:
Knihy čtěte postupně, lépe poznáte a porozumíte vztahu mezi Lucem a Avou, který se během série formuje. Nicméně v každém díle je naznačeno něco málo z předchozího děje a pro orientaci je to dostačující.

Doporučuji i audioknihy Jan Šťastný je excelentní.

Hakate
03.09.2022

Helen mohu už po 1. Díle zařadit mezi oblíbené autorky. Skvělé, brutální, výborné.
Nedoporučuji slabším povahám.
Doufám, že další díly budou minimálně stejně výborné.

Ms.Floyd
29.01.2022

V průběhu roku 2022 bychom se měli dočkat již sedmé knihy ze série Luc Callanach s názvem "One for Sorrow". Zdroj: Goodreads
Uvidíme, kdy bude kniha přeložena do češtiny. Prozatím nevyšla ani ta poslední vydaná v roce 2020 s názvem "Perfect Kill"

ddkk
13.03.2021

V únoru 2020 vydala Helen Fields další knihu ze série "Perfect..." - tentokrát s titulem Perfect Kill.

O čem je? Cituji:
"Bart se nikdy předtím neslyšel křičet. Bylo to děsivé..."
Děj knihy se odehrává v uličkách Paříže a v těch částech Edinburghu, které turisté nikdy nenavštíví. A tématem je obchodování s lidmi a odebírání orgánů.

ydnac
11.11.2020

Helen Fields jsem po přečtení knihy Dokonalé stopy ihned zařadila mezi své nejoblíbenější autory :-) Věřím, že i další díly jsou stejně skvělé a napínavé a moc se na ně těším :-)

mifon
28.01.2019

Dovolím si trochu doplnit informace klokana.1905 o Helen Fields:
Helen Sarah Fields studovala právo na University of East Anglia a poté pokračovala ve studiu na Inns of Court School of Law v Londýně. Poté, co dokončila svá studia práva, stala se členkou profesionálního sdružení barristerů (právních zástupců) Middle Temple, kde praktikovala trestní a rodinné právo po dobu třinácti let. Po narození druhého dítěte Helen opustila advokacii. Spolu se svým manželem Davidem provozuje filmovou produkční společnost, kde působí jako scénáristka a producentka. Helen a její manžel nyní žijí v Los Angeles se svými třemi dětmi a dvěma psy.
Zdroj: https://www.harpercollins.ca/author/cr-183599/helen-fields/

klokan.1905
13.01.2019

Helen Fields...
Vzhledem k tomu, že zde k autorce není žádná poznámka, tak si dovolím napsat pár řádků, které jsem na internetu objevil... ;-)
Helen Fields pracovala 13 let jako právnička, přičemž se věnovala i vážným případům vražd nebo pašování drog. Po narození druhého dítěte s manželem založila filmovou produkční společnost, v níž se uplatnila jako scenáristka i jako producentka. Sama si vydala své dvě první fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla až díky sérii thrillerů v hlavní roli s detektivem Lucem Callanachem. S rodinou a dvěma psy žije v Hampshiru, má ráda divadlo, filmy, ale také karate nebo létání ve větrném tunelu.