Život a doba Skrblíka McKváka zajímavosti

Život a doba Skrblíka McKváka https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373864/mid_zivot-a-doba-skrblika-mckvaka-c3s-373864.jpg 5 53 13

Neuvěřitelné příběhy Skrblíka McKváka z doby, než se stal nejbohatším kačerem na světě! Život a doba Skrblíka McKváka je souborem dvanácti příběhů, které mapují celoživotní příhody nejbohatšího kačera na světě, jak jej barvitě vykreslil podle svých představ známý interpret disneyovského světa Don Rosa. Vydejte se po Skrblíkových šlépějích ze skotského Glasgow a Vysočiny přes prérie i řeky tekdy divoké Ameriky, Klondike, jižní Afriku i Austrálii, poznejte jeho rodinu a těšte se ze všech neuvěřitelných dobrodružství, jež zažil!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Life and Times of Scrooge McDuck , 1996


více info...

Zajímavosti (3)

V příběhu jedenáctém nazvaném „Nejbohatší kačer na světě“ se Keno Rosa musel potýkat s mnoha problémy. Jedním takovým problémem bylo, že nemohl africké postavy Foola Zoolu a Zombie Bombie nakreslit se širokými nosy a masitými rty, jak to udělal Carl Barks, protože v pozdějších vydáních byla zobrazení vzhledem k antirasistické politice cenzurována. (Terva)


Příběh „Král Klondiku“ (King of the Klondike) se původně jmenoval „Fénix z Údolí bílých muk“ a později „Agronaut z Údolí bílých muk“. Spisovatel Keno Don Rosa se nakonec rozhodl pro nový název: Král Klondiku. (Terva)


Keno Don Rosa věnoval tento sborník dvanácti příběhů, zakladateli legendy Kačera McKváka, mistru Carlu Barksemu. (Terva)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.