02 – Vládce Mississippi

Povídka od: Don Rosa
Z knihy: Život a doba Skrblíka McKváka


Skrblík McKvák přijal práci plavčíka na dobytkářské lodi, ocitl se tak v New Orleans a odtamtud se vydává vzhůru proti proudu Mississippi, hluboko do neklidného srdce Ameriky, kde by rád našel svého dlouho ztraceného strýce Anguse McKváka......

Originální název:

The Master of the Mississippi


Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
20.02.2019 5 z 5

Mississippi je jako bahniště!
Farmáři si stěžují,
že na pití je moc hustá
a na orání zase moc řídká!



Tohle už je akčnější a dobrodružnější. Tenhle příběh na Mississippi je ucelenější, než počáteční povídka. Je tu spousta dalších nových postav a hlavně se zde zjevují Rafani. Ti se McKvákům postarají o zábavu...a čtenářům také.

Malá ochutnávka:
Jedna moje tableta vyčistí tuhle sklenici odporné břečky, že bude vypadat, jako byste ji právě nabrali z křišťálového pramínku!
Fuj! Chutná to jako olej z oposuma!
Myslíš? No, řekl bych, že ani Edisonova první žárovka nechutnala kdovíjak!

Líbí se mi ta hravost se kterou je příběh nakreslen. To obrovské množství detailů. Je pro čtenáře nesmírně nutné si obrázky pořádně prohlédnout, hledat skryté skutečnosti a detaily. Příkladem tak je třeba obrázek číslo 73 na straně 38. Je zde zamaskovaná loď Říční víla a poblíž je kláda na které pluje želva. Jen škoda, že jí autor Keno Rosa vložili do úst otazník, jinak by to byl právě skrytý detail. Ale na dalších oknech je takového materiálu spousty. Hledejte a bavte se!

Citát: Amerika, země kde může zbohatnout i blázen!