Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) zajímavosti

Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97964/bmid_pipi-dlouha-puncocha-97964.jpg 5 418 37

Příhody ze života svérázné devítileté dívenky s nevšedním chováním, jménem (Pipi se celým jménem - v českém překladu - jmenuje Pipilota Citrónie Cimprlína Mucholapka Dlouhá punčocha) i vzezřením, nejsou skutečně ledajaké. Pipi bydlí sama bez rodičů v domku na okraji města, společníkem jí je pouze malá opička a kůň. Není však vůbec smutná, prožívá spoustu veselých dobrodružství se svými přáteli. A jednou se dokonce vydá lodí za tatínkem, který je na dalekém ostrově černošským králem. 13-714-85... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Pippi Långstrump , 1945


více info...

Zajímavosti (3)

Knihu ve skutečnosti nepřeložila v tiráži uvedená překladatelka, ale jen svým jménem pokryla Josefa Vohryzka, který v té době byl na indexu a nesměl publikovat. (janamaluveckova)


Jméno dostala Pipi od devítileté dcery Lindgrenové, Karin, které matka začala příběh vyprávět, když byla doma nemocná a nemohla do školy. (Luccy78)


Mezi nejznámější zpracování příběhu patří čtyři televizní filmy o Pipi Dlouhé punčoše z let 1969–1970, v nichž postavu Pipi ztvárnila mladá herečka Inger Nilssonová. Knihy a filmy o Pipi Dlouhé punčoše byly přeloženy do mnoha jazyků. (Luccy78)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Štítky knihy

pro děti od 7 let

Kniha Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) je v

Právě čtených1x
Přečtených637x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených34x
Knihotéce167x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x
dalších seznamech8x