Osm hor zajímavosti

Osm hor https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356448/bmid_osm-hor-fNc-356448.jpg 4 620 160

Ať už je osud cokoli, přebývá v horách, které máme nad hlavou – pro protagonisty románu Osm hor platí tohle tvrzení beze zbytku. V horách se do sebe zamilovali rodiče Pietra, jednoho ze dvou hlavních mužských hrdinů, v horách se Pietro seznámí s Brunem, svým nejlepším kamarádem. Výšlapy do hor se stanou výchovnou metodou Pietrova otce, samotářského chemika střádajícího v šedi Milána svůj vztek na celý svět i svůj stesk po horských vrcholech. Také Pietrův i Brunův dospělý život bude pevně svázán s horami…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Le otto montagne , 2016


více info...

Zajímavosti (1)

Do českých kin prichazí film na motivy knihy, Mrknete na trailer - https://www.youtube.com/watch?v=hsOnhNg83ck&;t=10s (Jirikk)


Ocenění knihy (1)

2017 - Premio Strega


Související novinky (2)

6 knih ze Čtenářského klubu knihkupectví Martinus.cz

15.06.2023

Nové vydání oblíbeného románu s filmovou obálkou

08.12.2022


Citáty z knihy (3)

Člověk má dělat to, co ho naučil život. Možná když je hodně mladej, kdoví, to se třeba ještě může rozhodnout, že se vydá jinudy. Ale v jistý chvíli by se měl zastavit a říct: fajn, tohle dokážu udělat, tohle ale ne.


To vy z města tomu říkáte příroda. Ve vašich hlavách je tak abstraktní, ze má i abstraktní jméno. My tady říkáme les, pastvina, potok, skála, to jsou věci, na který můžu ukázat prstem. Věci, který se daj využít. Když se nedají využít, jména jim nedáváme, protože jim nejsou k ničemu.


My tvrdíme, že uprostřed světa je vysokánská hora, Sumeru. Kolem Sumeru je osm hor a osm moří. To je pro nás svět. ... A říkáme: naučil se víc ten, kdo udělal okruh osmi hor, nebo ten, co vylezl na vrchol hory Sumeru?