Nebe nezná vyvolených zajímavosti

Nebe nezná vyvolených https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46452/bmid_nebe-nezna-vyvolenych-WYs-46452.jpg 4 2384 302

Nebe nezná vyvolených je jediné Remarquovo dílo, jehož děj se odvíjí již po 2. světové válce a jehož hrdinové zápasí o překonání válečných následků. Je to román o lásce k smrti odsouzené tuberkulózni dívky a automobilového závodníka, profesionálního sportovce. Dívka uniká ze švýcarského sanatoria, aby pozvolné umírání zaměnila za poslední intenzívní prožitek lásky. Na postavě jejího milence demonstroval autor typ chlapa, který se žene za penězi nikoli pro peníze samé, ale jako za prostředkem k životu, odpovídajícímu jeho mentalitě. Otřesný obraz hazardérského profesionalismu automobilových závodů na Západě je zde mistrně rozehrán do všech nuancí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Der Himmel kennt keine Günstlinge , 1961


více info...

Zajímavosti (4)

Filmová adaptace je hodnocena jako velmi dobrá, ale značně se liší od knižní předlohy - nejen posazením do rozhodně přitažlivějšího prostředí vozů F1, absencemi některých důležitých postav a v neposlední řadě i nemocí hlavní hrdinky. (RoBertino27)


Kniha je i ve formátu e-knihy (ZDENEK 1000)


Román vycházel na pokračování roku 1959 v hamburském magazínu Kristall pod jménem Vypůjčený život (německy Geborgtes Leben). Poprvé byl vydán v knižní podobě roku 1961. (chaera)


Dle knihy byl natočen film v hlavní roli s Al Pacinem. Film se jmenuje: "Bobby Deerfield" a režíroval ho Sydney Pollack. ( Jedná se o zdařilou adaptaci knihy.) (Šííla)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Život je příliš něco velkého a i smrt je něco příliš velkého - s tím si člověk nezahrává. Mít odvahu je něco jiného než nemít strach; to první je vědomí nebezpečí, to druhé nevědomost.