Nebe nezná vyvolených zajímavosti

Nebe nezná vyvolených https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39239/nebe-nezna-vyvolenych-39239.jpg 4 2384 302

V malém sanatoriu vysoko ve švýcarských horách svede náhoda dohromady dva hráče se smrtí - křehkou, krásnou, avšak nevyléčitelně nemocnou dívku Lillian a stárnoucího automobilového závodníka Clerfayta, který přijel navštívit přítele. Lillian, jež odmítá pomalé umírání pod lékařským dohledem, přijme Clerfaytovu nepříliš vážně míněnou nabídku a hluchá k varování odborníků i přátel opouští sanatorium a odjíždí s novým známým do Paříže. Nehodlá promarnit ani vteřinu. Láska, která mezi Lillian a Clerfaytem vzniká, je bez minulosti a budoucnosti, je to láska ve stylu carpe diem odměřená časem od závodu k závodu a od jednoho chrlení krve k druhému. Zpočátku celkem nezávazný vztah se však náhle začne komplikovat…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Der Himmel kennt keine Günstlinge , 1961


více info...

Zajímavosti (4)

Filmová adaptace je hodnocena jako velmi dobrá, ale značně se liší od knižní předlohy - nejen posazením do rozhodně přitažlivějšího prostředí vozů F1, absencemi některých důležitých postav a v neposlední řadě i nemocí hlavní hrdinky. (RoBertino27)


Kniha je i ve formátu e-knihy (ZDENEK 1000)


Román vycházel na pokračování roku 1959 v hamburském magazínu Kristall pod jménem Vypůjčený život (německy Geborgtes Leben). Poprvé byl vydán v knižní podobě roku 1961. (chaera)


Dle knihy byl natočen film v hlavní roli s Al Pacinem. Film se jmenuje: "Bobby Deerfield" a režíroval ho Sydney Pollack. ( Jedná se o zdařilou adaptaci knihy.) (Šííla)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Život je příliš něco velkého a i smrt je něco příliš velkého - s tím si člověk nezahrává. Mít odvahu je něco jiného než nemít strach; to první je vědomí nebezpečí, to druhé nevědomost.