Jedna želva za druhou zajímavosti

Jedna želva za druhou https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394581/bmid_jedna-zelva-za-druhou-gvX-394581.jpg 4 1159 293

Šestnáctiletá Aza neměla vůbec v plánu pídit se po tajemstvích uprchlého miliardáře Rusella Picketta, ale v sázce je sto tisíc dolarů a její nejlepší a nejstatečnější kamarádka Daisy, se nemůže dočkat, až se společně pustí do vyšetřování. Aza se opravdu snaží. Snaží se být dobrou dcerou, skvělou kamarádkou, vzornou studentkou, a taky schopnou vyšetřovatelkou. Zároveň však bojuje s nekončícím vírem svých vlastních myšlenek, kterým není schopná poručit… Dlouho očekávaný návrat úspěšného autora bestsellerů Johna Greena, v němž se inspiroval svými vlastními zkušenostmi s mentální poruchou.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Turtles All the Way Down , 2017


více info...

Zajímavosti (2)

Trailer filmové adaptace:
https://m.youtube.com/watch?v=9XBFNmV0Bzc
Kdy a kde? 2.5.2024 Hbo Max (Lenka.Vílka)


Vyšlo i v audio verzi, čte Eva Josefíková. (lioncel)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (3)

Říkala, a ne jednou, že roj meteorů se na nebi děje, přestože ho pro mraky nevidíme. Komu záleží na tom, jestli nemůže líbat? Ona vidí skrz mraky. (Davis)


První lásku si pamatujete, protože vám předvede, protože vám dokaže, že můžete milovat a být milování, že nic na světě si člověk nemůže zasloužit, až na lásku, že láska dělá z člověka osobu, a že je v ní jedno jak i proč. Ale pod tím nebem, když vaše ruka spočívá v jeho, tohle všechno ještě nevíte. Nevíte, že v té krabici na stole je ten obraz se spirálou a na něm je zezadu na rámu přilepený lísteček: Ukradl jsem ho pro tebe ještěrce. D.


Díváte se na stejné nebe a on po chvíli řekne: Musím jít, a vy řeknete: Tak nashle, a on řekne: Nashle, Azo, a nikdo neřekne nashle, když tě nechce zase vidět.