Drozdajka zajímavosti

Drozdajka https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82740/mid_drozdajka-td8-82740.jpg 4 5078 599

Ani v záverečnej časti trilógie Hry o život nie je autorka Suzanne Collinsová k svojej hrdinke milosrdná. Naopak, Katniss Everdeenová prežíva najťažšie obdobie svojho života. Hoci z Hier štvrťstoročia ako-tak vyviazla so zdravou kožou a mama so sestrou sú v bezpečí, jej starosti sa ešte neskončili. Sídlo zrovnalo so zemou Dvanásty obvod, zahynuli tisíce ľudí. Katniss pripisuje vinu za ich smrť sebe. Peeta Mellark, jej partner z Hier, zostal v rukách nepriateľov, ktorí ho kruto mučia. Na čelo odboja sa postavil Trinásty obvod, aj keď len donedávna sa o jeho existencii takmer nič nevedelo. Vojna prináša obete na obidvoch stranách, rozdiely medzi dobrom a zlom sa čoraz viac stierajú. Víťazstvo sa síce prikláňa na stranu rebelov, no koniec je stále v nedohľadne. Krviprelievanie môže zastaviť iba Katniss. Ak chce zachrániť Peetu, zabrániť ďalšiemu mareniu životov, poraziť Sídlo a nenávideného prezidenta Snowa, musí sa znova chopiť roly drozdajky. Opäť zisťuje, že o svojom osude nerozhoduje sama, ale do istej miery sa stáva nástrojom v mocenskom súboji. Ešte stále nevyriešila dilemu, ktorému z dvoch najbližších priateľov patria jej city...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Hunger Games: Mockingjay , 2010


více info...

Zajímavosti (6)

Vyšlo v nezkrácené podobě i v audio verzi, načetla Tereza Bebarová. (lioncel)


V poslední části filmu a knihy je změna. V knížce by měli mít Katniss a Peeta starší tmavovlasou holčičku a menšího blondateho kluka. Ve filmu hrají jejich děti synovci Jennifer, oba kluci, blondaci, u mladšího ale není řečené pohlaví. (AnetaM)


Kniha Hunger Games - Síla vzdoru (Mockingjay) vyhrála GoodReads Choice Awards za rok 2010 v kategorii Best Favorite Book (3 947 hlasů), GoodReads Choice Awards za rok 2010 v kategorii Young Adult Fantasy (3 172 hlasů). (LibraryGirl)


Teaser k první části: https://www.youtube.com/watch?v=7dCB2U9lX48 (Neenah)


Kniha získala roku 2013 vítězné místo v rámci Geffen v kategorii Nejlepší zahraniční kniha pro děti nebo mládež. (Edona)


Podle knížky bude natočen film, který bude rozdělen na dvě části. První část půjde do kin 20.11.2014 a druhá 19.11.2015. (patricka)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.