Anna Elliotová zajímavosti

Anna Elliotová https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79377/anna-elliotova-79377.jpg 4 1081 172

Vzdělaná, citlivá a oduševnělá Anna byla zasnoubená s námořním kapitánem Frederickem Wentworthem. Její rodina však tento vztah označila za společensky nepřijatelný a Anna se musela své lásky vzdát. Po letech se s bývalým snoubencem znovu setkává a zjistí, že čas její city k němu nijak nezměnil. Její vyvolený ovšem dal přednost jiné dívce. Zklamané Anně nezbývá než se s tím smířit. Odjíždí do Bathu, kam přesídlil její otec, aby ve víru společenských událostí na vše snáze zapomněla. Osud však neřekl své poslední slovo... Bude mít Anna dost síly, aby se vzepřela společenským konvencím a přáním své rodiny i přátel? ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Persuasion , 1817


více info...

Zajímavosti (3)

Na Českém rozhlase uvedeno jako četba na pokračování: https://dvojka.rozhlas.cz/jane-austenova-anna-elliotova-7850959 (Teckovana)


Ženou na obálce knihy (vydání: 2010, Leda) je Elise Kreuzberger. Autorem portrétu je Friedrich von Amerling (1803-1887). (milamarus)


Na motivy knihy byly natočeny tři filmy: první z roku 1995 se jmenuje Persuasion, režie Nick Dear, v hlavních rolích Ciarán Hinds a Amanda Root; druhý z roku 2007 pod názvem Vyznání Anny Elliotové , režie Adrian Shergold, v hlavních rolích Sally Hawkins a Rupert Penry-Jones; nejnovější zpracování je z dílny Netflix pod názvem Pýcha a přemlouvání, režie Carrie Cracknell, v hlavních rolích Dakota Johnson a Cosmo Jarvis. (D.-e.-e.-)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.