národní jídla

štítky

120 knih


Ruská kuchyně v proměnách doby 90% Ruská kuchyně v proměnách doby 2007, Petr Pešek

Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, a... více


Šoulet a jiné básně, aneb, Židovská kuchařka 73% Šoulet a jiné básně, aneb, Židovská kuchařka 1991, Karel Sýs

Kuchařka tradičních židovských receptů, typických pro střední a východní Evropu. Vycházejí z tradic a náboženských příkazů, také z místních podmínek, z domácích surovin příslušné země. více


Cestování za jídlem 70% Cestování za jídlem 2013, Jitka Rákosníková

Nejzajímavější recepty z celého světa v edici F.O.O.D. Základem publikace se stala oblíbená rubrika časopisu F.O.O.D. Cestování za jídlem. Představují se v ní zajímavé předpisy z nejrůznějších zemí Evropy i světa. Něk... více




Nejlepší světová street food 87% Nejlepší světová street food 2015, kolektiv autorů

Cestujete rádi? Patří k vaší vášni na cestách ochutnávat místní speciality? Zajímá vás, na čem a kde konkrétně si můžete pochutnat a jakou má dané jídlo historii? Tato knížka, která volně navazuje na řadu kulinářských kn... více


Skvělá chuť Maroka 92% Skvělá chuť Maroka 2006, Tess Mallos

Obrazová publikace kuchařských předpisů na tradiční jídla marocké kuchyně. Výpravná obrazová kuchařka předkládá recepty marocké kuchyně - zdejší kuchyně se rodí z tradičních jídel vzdálených zemí okořeněných přísadami d... více


Cesta do Čech 84% Cesta do Čech 1977, Fynes Moryson

Kniha čerpá z autorovy cesty z Anglie do Čech a je obrazem vztahu mladého muže renesanční doby k Čechám a Moravě. Z angl. orig. vybral a přeložil Alois Bejblík; verše J. Taylora přeložil G. Francl a A. Bejblík . Dosl... více


Lehce kdykoliv a kdekoliv 92% Lehce kdykoliv a kdekoliv 2021, Sandra Schmidová

Nebuďte tlouštíci a jezte se Sandrou lehce a kvalitně! V této knize se naučíte jíst lépe, připravovat pokrmy s kvalitním nutričním složením, bez pocitu prohřešků vůči své postavě nebo vůči zdravé výživě. Díky autorči... více


Čínská kuchyně 80% Čínská kuchyně 1978, Miroslav Tomaník

Rozmanité předkrmy, polévky, saláty, hlavní jídla, moučníky apod. z čínské kuchyně. Doplněno brevnými fotografiemi. více


Tajemství židovské kuchyně 84% Tajemství židovské kuchyně 2003, František Janalík

Pohled do židovské kuchyně, recepty jsou orientační bez uvedení váhy. Kuchařka obsahuje předkrmy, polévky, zavářky a vložky do polévek, ryby, drůbež, maso hovězí , telecí a skopové, zvěřina, bezmasá jídla, zelenina, ovo... více


Japonská kuchyně 56% Japonská kuchyně 1992, Marek Lebkowski

Encyklopedie kulinárního umění 5. více


Ruská kuchyně 80% Ruská kuchyně 1992, Marek Lebkowski

Encyklopedie kulinárního umění 6. více


Moderní indická kuchařka 80% Moderní indická kuchařka 2018, Nitisha Patel

Indická kuchyně je pestrá, barevná a plná exotických chutí a koření. Když ucítíte její charakteristickou vůni, začnou se vám zaručeně sbíhat slinky na jazyku. S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického pův... více


Orientální kuchyně 85% Orientální kuchyně 1989, Vladimír Šerý

Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více


Arabská kuchařka 75% Arabská kuchařka 1993, Renáta Janů

Recepty arabských jídel. více


Skvělá chuť Španělska 100% Skvělá chuť Španělska 2007, kolektiv autorů

Výpravná obrazová kuchařka předkládá přehled o španělské kuchyni, jedné z nejznámějších na světě, která ovlivnila kuchyně velké části světa (Jižní Amerika, Mexiko…). Čtenář se nejen dozví, jak španělské speciality připra... více


Speciality z celého světa 85% Speciality z celého světa 2005, Cornelia Schinharl

S kuchařkou kolem světa – prostřednictvím více než 250 receptů podnikneme kulinářskou výpravu do 50 zemí naší planety. S klasikou jako paella, Tafelspitz nebo bamigoreng zavzpomínáme na krásné časy dovolené. Méně známé s... více


Italská kuchyně 85% Italská kuchyně 1987, Marie Pösingerová

Italská kuchyně vychází z gastronomie starověkého Říma a také ovlivnila i další evropské kuchyně. Světové jídelníčky jsou tak obohaceny o mnoho pokrmů, například o slaný koláč zvaný "pizza", zeleninové saláty, výbornou z... více


Mexická kuchyně 73% Mexická kuchyně 1989, Zdeněk Uher

Mexická kuchyně, to je oheň, ohňostroj barev, chutí a vůní. Je to horké pálivé slunce, které je všudypřítomné pravě tak, jako pálivé papriky. Mexická kuchyně je kuchyně sice exotická, ale její hlavní složky nám ji mohou ... více


Švýcarská kuchyně 93% Švýcarská kuchyně 1991, Drahomíra Peukertová

Speciality švýcarské kuchyně, informace o základních a typických surovinách, pokrmy z masa, drůbeže i ryb, pokrmy z brambor, slané koláče, sýrové pokrmy, dezerty, saláty... více


100 nejzajímavějších kuchyní 100% 100 nejzajímavějších kuchyní 2002, Viktor Faktor

Orientační průřez vybranými světovými kuchyněmi. Doplněno stručnou informací o koření, typech sýrů, užívaných bylinách či historických kořenech zmíněné pochutiny. Text je velmi stručný, kuchařka bez rejstříku uspořádaná... více