nápoje

štítky

154 knih


Koktejly - 931 receptů míšených nápojů 100% Koktejly - 931 receptů míšených nápojů 2002, Miloslava Kelblová

Nové recepty stále oblíbených míšených nápojů řadí autorka, známá barmanka, podle základní ingredience, jež určuje výslednou chuť nápoje – akvavit, becherovka, calvados, fernet atd., což umožňuje snadnou orientaci v kniz... více


Pohoštění s teplým nápojem 40% Pohoštění s teplým nápojem 1982, Eva Šafářová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Masíčko, pitíčko a jiné dobrůtky 40% Masíčko, pitíčko a jiné dobrůtky 2009, Jana Duží

V knize najdeme recepty na maso, sýry, přílohy, omáčky a dipy k masu, saláty, nápoje, kávu, čaj a slané pečivo. více




Domácí výroba moštů 80% Domácí výroba moštů 2006, Miloš Hanousek

Kniha je určena pěstitelům ovoce, kteří si chtějí vyrobit mošt sami doma, z menší úrody a to třeba každý den. Dále i těm, kdo chtějí mít jistotu, že získaný mošt je právě z jejich ovoce, že není chemicky ošetřen, kromě t... více


Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů 80% Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů 2018, Susanne Oettle

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které s... více


Lexikon nápojů 80% Lexikon nápojů 1976, Jan Goldhammer

Lexikon nápojů, aneb, Mini vini slovník V abecedně řazených heslech seznamuje populární „průvodce po běžném a u nás nejznámějším pití“ s charakteristickými vlastnostmi našich i zahraničních vín, pálenek, likérů a dalš... více


Výroba ovocných vín a nápojov v domácnosti 100% Výroba ovocných vín a nápojov v domácnosti 1989, František Strelka

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Umění koktejlu 100% Umění koktejlu 2011, Alexander Mikšovič

Zde si přijdou na své všichni milovníci nápojové gastronomie. Najdete zde koktejly a long drinky, které patří ve světě k těm nejoblíbenějším. Každý recept na přípravu je doplněn názornou barevnou fotografií. Koktejly jso... více


Příručka profesionálního baristy 60% Příručka profesionálního baristy 2018, Scott Rao

Proslulá kniha, která by neměla chybět žádnému baristovi, kavárníkovi či zapálenému neprofesionálovi. Odborný průvodce přípravou kávy a čaje od americké legendy Scotta Rao. Na 100 stranách Scott popisuje praktické, exakt... více


Miešané osviežujúce nápoje 80% Miešané osviežujúce nápoje 1986, Ján Silvester Kaščák

Významným doplnkom a niekedy aj súčasťou servírovaných pokrmov,či už pri rozličných návštevách v domácnostiach alebo v zariadeniach verejného stravovania,je vhodne volený nápoj.Zo sortimentu nápojov najmä miešané nápoje ... více


Domácí sirupy a limonády 60% Domácí sirupy a limonády 2018, Monika Halmos

Úžasné sirupy a limonády s citronem, cukrem, medem, barevným ovocem, čerstvými bylinkami, kořením – výběr je jen na vás. Někoho láká lahodná vůně levandule, dalšího zase exotické ovoce. V knize najdete recept pro každého... více


Kompletní encyklopedie piva 100% Kompletní encyklopedie piva 2004, Berry Verhoef

Pivo patří k nejstarším nápojům na světě. Přestože by se na první pohled mohla kultura piva zdát méně bohatá než kultura vína, vyrábí se na světě opravdu pestrá škála piv. Pěnivý mok má dnes početnou základnu příznivců, ... více


Potraviny a nápoje v kostce 100% Potraviny a nápoje v kostce 1996, Libor Mašek

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Cukroví, poháry, nápoje 60% Cukroví, poháry, nápoje 1997, Jiří Kareš

Čaj, káva, čokoláda, kakao - Ovocné nápoje bez alkoholu a nápoje z mléka - Míšené alkoholické nápoje - Aperitivy, bowle, likéry, horké alkoholické nápoje - Poháry, přelivy na poháry, ledové punče - Zmrzlina - Něco o víně... více


Koktejly pro každého - Po celý rok: od osvěžujících a perlivých po lahodně hřejivé 60% Koktejly pro každého - Po celý rok: od osvěžujících a perlivých po lahodně hřejivé 2010, Tanja Dusy

Rozmanité nápoje na celý rok: Od ledově chladivých a perlivých v letním horku po horké a hřejivé proti zimním teplotám pod bodem mrazu. V knize najdete víc než 100 zcela nových nápadů na nápoje: krémové smoothies, ovocné... více


Malá škola degustace vína 60% Malá škola degustace vína 2014, kolektiv autorů

Malá škola degustace vína je ideálním průvodcem degustačními metodami a styly vín. Naučíte se rozeznávat základní chuťové vjemy, dozvíte se, jak ochutnávat bílé, červené, růžové a šumivé víno nebo jak určit svěží či ovoc... více


222 receptů pro mikrovlnnou troubu 60% 222 receptů pro mikrovlnnou troubu 1991, Jindra Nikodémová

Kuchařka s recepty pro mikrovlnnou troubu ze surovin dostupných na našem trhu je rozdělená do kapitol: Předkrmy, Polévky, Maso, Drůbež a králík, Ryby, plody moře, Zelenina, Vejce a sýry, Těstoviny a rýže, Omáčky, Koláče ... více


Pálenka ... a jej výroba 80% Pálenka ... a jej výroba 2002, Mikuláš Rosol

Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více


Džusy pro zdraví 80% Džusy pro zdraví 1994, Caroline Wheater

Tato kniha vás zavede do světa ovocných a zeleninových šťáv -specifických fenoménů zdravé výživy. Dozvíte se, čím jsou džusy tak blahodárné, jak je získáváme, objevíte stovky receptů pro zdraví, krásu a příjemné chvíle. více


1001 receptur cocktailů 60% 1001 receptur cocktailů 2014, Miloš Tretter

Velmi zajímavá publikace pro profesionální barmany, ale i laiky, slouží jako praktický manuál. Jde o přehledně řazenou příručku coctailů, kterou by měl mít po ruce každý barman. Zaujme především obsahem, jednoduchostí ve... více