nápoje
štítky
154 knih
Koktejly - 931 receptů míšených nápojů 2002, Miloslava Kelblová
Nové recepty stále oblíbených míšených nápojů řadí autorka, známá barmanka, podle základní ingredience, jež určuje výslednou chuť nápoje – akvavit, becherovka, calvados, fernet atd., což umožňuje snadnou orientaci v kniz... více
Pohoštění s teplým nápojem 1982, Eva Šafářová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Masíčko, pitíčko a jiné dobrůtky 2009, Jana Duží
V knize najdeme recepty na maso, sýry, přílohy, omáčky a dipy k masu, saláty, nápoje, kávu, čaj a slané pečivo. více
Domácí výroba moštů 2006, Miloš Hanousek
Kniha je určena pěstitelům ovoce, kteří si chtějí vyrobit mošt sami doma, z menší úrody a to třeba každý den. Dále i těm, kdo chtějí mít jistotu, že získaný mošt je právě z jejich ovoce, že není chemicky ošetřen, kromě t... více
Likéry od jara do zimy z našich zahrad, luk a lesů 2018, Susanne Oettle
Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které s... více
Lexikon nápojů 1976, Jan Goldhammer
Lexikon nápojů, aneb, Mini vini slovník V abecedně řazených heslech seznamuje populární „průvodce po běžném a u nás nejznámějším pití“ s charakteristickými vlastnostmi našich i zahraničních vín, pálenek, likérů a dalš... více
Výroba ovocných vín a nápojov v domácnosti 1989, František Strelka
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Umění koktejlu 2011, Alexander Mikšovič
Zde si přijdou na své všichni milovníci nápojové gastronomie. Najdete zde koktejly a long drinky, které patří ve světě k těm nejoblíbenějším. Každý recept na přípravu je doplněn názornou barevnou fotografií. Koktejly jso... více
Příručka profesionálního baristy 2018, Scott Rao
Proslulá kniha, která by neměla chybět žádnému baristovi, kavárníkovi či zapálenému neprofesionálovi. Odborný průvodce přípravou kávy a čaje od americké legendy Scotta Rao. Na 100 stranách Scott popisuje praktické, exakt... více
Miešané osviežujúce nápoje 1986, Ján Silvester Kaščák
Významným doplnkom a niekedy aj súčasťou servírovaných pokrmov,či už pri rozličných návštevách v domácnostiach alebo v zariadeniach verejného stravovania,je vhodne volený nápoj.Zo sortimentu nápojov najmä miešané nápoje ... více
Domácí sirupy a limonády 2018, Monika Halmos
Úžasné sirupy a limonády s citronem, cukrem, medem, barevným ovocem, čerstvými bylinkami, kořením – výběr je jen na vás. Někoho láká lahodná vůně levandule, dalšího zase exotické ovoce. V knize najdete recept pro každého... více
Kompletní encyklopedie piva 2004, Berry Verhoef
Pivo patří k nejstarším nápojům na světě. Přestože by se na první pohled mohla kultura piva zdát méně bohatá než kultura vína, vyrábí se na světě opravdu pestrá škála piv. Pěnivý mok má dnes početnou základnu příznivců, ... více
Potraviny a nápoje v kostce 1996, Libor Mašek
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Cukroví, poháry, nápoje 1997, Jiří Kareš
Čaj, káva, čokoláda, kakao - Ovocné nápoje bez alkoholu a nápoje z mléka - Míšené alkoholické nápoje - Aperitivy, bowle, likéry, horké alkoholické nápoje - Poháry, přelivy na poháry, ledové punče - Zmrzlina - Něco o víně... více
Koktejly pro každého - Po celý rok: od osvěžujících a perlivých po lahodně hřejivé 2010, Tanja Dusy
Rozmanité nápoje na celý rok: Od ledově chladivých a perlivých v letním horku po horké a hřejivé proti zimním teplotám pod bodem mrazu. V knize najdete víc než 100 zcela nových nápadů na nápoje: krémové smoothies, ovocné... více
Malá škola degustace vína 2014, kolektiv autorů
Malá škola degustace vína je ideálním průvodcem degustačními metodami a styly vín. Naučíte se rozeznávat základní chuťové vjemy, dozvíte se, jak ochutnávat bílé, červené, růžové a šumivé víno nebo jak určit svěží či ovoc... více
222 receptů pro mikrovlnnou troubu 1991, Jindra Nikodémová
Kuchařka s recepty pro mikrovlnnou troubu ze surovin dostupných na našem trhu je rozdělená do kapitol: Předkrmy, Polévky, Maso, Drůbež a králík, Ryby, plody moře, Zelenina, Vejce a sýry, Těstoviny a rýže, Omáčky, Koláče ... více
Pálenka ... a jej výroba 2002, Mikuláš Rosol
Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více
Džusy pro zdraví 1994, Caroline Wheater
Tato kniha vás zavede do světa ovocných a zeleninových šťáv -specifických fenoménů zdravé výživy. Dozvíte se, čím jsou džusy tak blahodárné, jak je získáváme, objevíte stovky receptů pro zdraví, krásu a příjemné chvíle. více
1001 receptur cocktailů 2014, Miloš Tretter
Velmi zajímavá publikace pro profesionální barmany, ale i laiky, slouží jako praktický manuál. Jde o přehledně řazenou příručku coctailů, kterou by měl mít po ruce každý barman. Zaujme především obsahem, jednoduchostí ve... více