kvašení, fermentace

štítky

8 knih


Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kulturSíla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur2015, Sandor Ellix Katz

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zelen... více


Kvašená zelenina pro zdraví a vitalituKvašená zelenina pro zdraví a vitalitu2015, Karel Machala

Kvašená zelenina je už tisíce let tradiční potravinou snad všech národů. Moderní dobou pozapomenutá zásobárna velkého množství živin se ve 3. tisíciletí stává „vycházející hvězdou výživy“, nově objevovanou nejen těmi, kt... více


Domácí vína, piva, likéry a medovinyDomácí vína, piva, likéry a medoviny2003, Jiří Cibulka

210 receptů jak si vyrobit domácí vína, piva, likéry a medoviny. Kniha obsahuje základní návody k přípravě různých alkoholických nápojů, které lze připravit z běžných surovin doma. Zde je nutno podotknout, že většina t... více




FermentaceFermentace2015, Cosima Bellersen Quirini

Fermentace - Recepty na domácí kvašení. více


Kvašené potraviny pro vitalitu a zdravíKvašené potraviny pro vitalitu a zdraví2016, Dunja Gulin

Konzumace kvašených potravin může být skvělý způsob, jak přirozeným způsobem podpoříte svůj trávicí a imunitní systém. Kuchařka a odbornice na zdravou výživu Dunja Gulinová v této knize představuje přes 60 lahodných způs... více


Probiotická smoothies - Recepty pro zdravé zažíváníProbiotická smoothies - Recepty pro zdravé zažívání2018, Eliq Maranik

Zdravé zažívání je klíčem k našemu celkovému zdraví. Objevte pestrobarevné, všestranně prospěšné lahůdky, na něž se vám budou sbíhat sliny – budete se divit, jak jste bez nich mohli žít! Krémové pochoutky s voňavými n... více


Děláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní specialityDěláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní speciality2017, Nick Moyle

Dva žízniví kamarádi, zahradníci Nick Moyle a Richard Hood, uskutečňují revoluci v domácí výrobě alkoholu. Autorská dvojice vás přesvědčí, že vyrábět si vlastní alkoholické nápoje může být překvapivě rychlé, snadné a nen... více


Velká kniha o domácí fermentaci: Příprava živých potravin a nápojůVelká kniha o domácí fermentaci: Příprava živých potravin a nápojů2021, Kathryn Lukas

Fermentované a živé kultury jsou oblíbené pro jejich zajímavé a vrstvené chutě a přínosy pro zdraví střev a posílení imunity, dosud však nevznikla kniha, která by byla autorizovaná a snadno použitelná. V knize najdete... více