Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur přehled

Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236763/bmid_sila-prirodni-fermentace-jedinecna--236763.jpg 4 32 32

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu i šumivé víno). S téměř stovkou receptů je neobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

Wild fermentation , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

kopeceli
29.08.2022 5 z 5

Moc se mi líbí. Na úvod a mezi recepty poutavé čtení. Receptů je přehršel, všechny s reálnými ingrediencemi, jednoduché, srozumitelné. Tuhle knihu do knihobudky nedám ani zanic

Kryštofka
13.08.2021 5 z 5

Inspirativní. Během čtení jsem hodně experimentovala a zkoušela různé recepty, moje nadšení se ale postupem času někam vytratilo. Moje chyba. Kniha je krásně hravá a nedogmatická. Vždycky totiž něco vznikne a většinou je to jedlé.


Keiko.L.
28.09.2020 5 z 5

Velmi užitečná kniha pokud chcete do vašeho jídelníčku zařadit více fermentovaných potravin. Najdete zde rozmanité druhy těchto potravin, návody jak si je udělat, recepty z nich a i stručnou historii o původu těchto lahůdek. Celá kniha je protkaná příběhem autora. Doporučuji ji i jako zajímavé čtení i pokud se zajímáte o to co jíte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

vegetariánství kvašení, fermentace zdravá výživa

Autorovy další knížky

Sandor Ellix Katz
americká, 1962
2015  89%Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
2021  100%Umění fermentace I
2021  100%Umění fermentace II
2021  70%Fermentace