mléčné výrobky
štítky
28 knih


Rádi byste si doma vyrobili tvaroh, máslo, různé druhy sýrů? Chcete zpracovávat doma mléko a nevíte jak na to? Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého ... více


Osvěžující pochoutky pro každou příležitost. Zmrzlinové sendviče, mražená lízátka , ledové pralinky a další. Mražené jogurty se v poslední době stávají hitem cukráren. Nyní máte možnost si tuto osvěžující pochoutku připr... více


Kdy byla francouzská revoluce? V létě. A kdy proběhne Pohlreichova francouzská revoluce? Letošní léto. Zdeněk Pohlreich uvádí spoustu zajímavých receptů s výpravnými fotografiemi, které stojí na francouzské kuchyni a lét... více


Lidé a jejich planeta mají patrně šanci na přežití jen v jediném případě: když bude smysluplně spolupracovat mladá moderní věda se znalci tisícileté vědy tradiční. Autorka seznamuje s poznatky o škodlivosti mléka, se kte... více


Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více


Kniha s bohatým fotografickým doprovodem vám nabízí vše, co potřebujete vědět o sýrech. Jak se sýry vyrábějí a proč se různé druhy tolik liší. Jak vybrat sýr v nejlepším možném stavu a co dělat, aby takový až do konzumac... více


Dlouholetá profesorka pražské hotelové školy a autorka řady knih o gastronomii, odborných učebnic i výpravných kuchařek, včetně nedávno vydané Kuchařky české šlechty, přichází tentokrát s drobnější publikací věnovanou je... více


Jíte jogurt jen k snídani? Pravděpodobně jste ho doposud nevyzkoušeli na tolik způsobů, kolik jich najdete v tomto receptáři. Jogurtem dokonale zahájíte den, když si připravíte koktejl s banánem, medem a mandlemi. Jogurt... více


Kniha obsahuje recepty na mléčné pokrmy, lahůdky a nápoje. V souladu se zásadami racionální výživy přinášejí autoři recepty na mléčné nápoje, polévky, hlavní pokrmy a moučníky s použitím mléka a mléčných výrobků. Uvádě... více


V krátkém úvodu ke každé kapitolce se autorka šíří o mléčných výrobcích a o jejich složení a významu pro naši výživu. Předkládá recepty na různé druhy koktejlů a mléčných výrobků, seznamuje s rozmanitým použitím jogurtu ... více

Kapitoly: Nový způsob hodnocení jakosti mlékárenských výrobků, Odborné názvosloví, Mléko, Smetana, Mléčné kysané výrobky tekuté a podmáslí, Kakaové mléko, Mléčné koktaily, Jogurty, Tvarohy, Sýry, Měkké sýry, Tvrdé sýry, ... více


Dokáže zmeniť život. Môže byť liečivou kultúeou tvojho domova. Nielen o domácej výrobe kefíru! Aj o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Spolu s domácou výrobou kefíru odhalíme súvislosti ... více


Uvádí netradiční předpisy na chuťově rozmanité pomazánky, chlebíčky, toasty, saláty, omelety,nákypy, polévky, omáčky, hlavní jídla, příkrmy, dezerty, pečivo a zákusky z mléka, tvarohu, sýrů a vajec.... více


Jogurt patří k velmi rozšířeným potravinám a je součástí téměř všech diet. Díky svým pozitivním účinkům na zdraví je vhodný pro všechny. Vzniká srážením a kysáním mléka pomocí bakterií Lactobacillus bulgaricus a Streptoc... více


Berta Pichová - Poláková: Mléko a jeho zpracování na máslo, sýr i jiné výrobky v hospodářství. Edice: Knihovny českých hospodyněk a dívek, svazek 8. více