mléčné výrobky

štítky

28 knih


Domácí mlékař 98% Domácí mlékař 2014, Klára Hadašová

Rádi byste si doma vyrobili tvaroh, máslo, různé druhy sýrů? Chcete zpracovávat doma mléko a nevíte jak na to? Kniha domácí mlékař, která má 256 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého ... více


Mražené jogurty 95% Mražené jogurty 2016, Nina Engels

Osvěžující pochoutky pro každou příležitost. Zmrzlinové sendviče, mražená lízátka , ledové pralinky a další. Mražené jogurty se v poslední době stávají hitem cukráren. Nyní máte možnost si tuto osvěžující pochoutku připr... více


Šéf na smetaně  Smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha 85% Šéf na smetaně Smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha 2012, Zdeněk Pohlreich

Kdy byla francouzská revoluce? V létě. A kdy proběhne Pohlreichova francouzská revoluce? Letošní léto. Zdeněk Pohlreich uvádí spoustu zajímavých receptů s výpravnými fotografiemi, které stojí na francouzské kuchyni a lét... více




Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 70% Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda 2003, Jarmila Průchová

Lidé a jejich planeta mají patrně šanci na přežití jen v jediném případě: když bude smysluplně spolupracovat mladá moderní věda se znalci tisícileté vědy tradiční. Autorka seznamuje s poznatky o škodlivosti mléka, se kte... více


Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 96% Domácnosti našich babiček I: kuchyně, ošatka, spíž 2019, Alena Anežka Gajdušková

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... více


Jogurtová kuchařka 67% Jogurtová kuchařka 2008, Hana Sedláčková - Pačová

Dlouholetá profesorka pražské hotelové školy a autorka řady knih o gastronomii, odborných učebnic i výpravných kuchařek, včetně nedávno vydané Kuchařky české šlechty, přichází tentokrát s drobnější publikací věnovanou je... více


Jogurt 100% Jogurt 2010, Sarina Jacobson

Jíte jogurt jen k snídani? Pravděpodobně jste ho doposud nevyzkoušeli na tolik způsobů, kolik jich najdete v tomto receptáři. Jogurtem dokonale zahájíte den, když si připravíte koktejl s banánem, medem a mandlemi. Jogurt... více


O sýrech 100% O sýrech 2013, Fiona Beckett

Kniha s bohatým fotografickým doprovodem vám nabízí vše, co potřebujete vědět o sýrech. Jak se sýry vyrábějí a proč se různé druhy tolik liší. Jak vybrat sýr v nejlepším možném stavu a co dělat, aby takový až do konzumac... více


Moderní mléčná kuchařka 80% Moderní mléčná kuchařka 1981, Miloš Teplý

Kniha obsahuje recepty na mléčné pokrmy, lahůdky a nápoje. V souladu se zásadami racionální výživy přinášejí autoři recepty na mléčné nápoje, polévky, hlavní pokrmy a moučníky s použitím mléka a mléčných výrobků. Uvádě... více


Mléko, mléčné výrobky a máslo 80% Mléko, mléčné výrobky a máslo 1965, Jiří Daněk

Kapitoly: Nový způsob hodnocení jakosti mlékárenských výrobků, Odborné názvosloví, Mléko, Smetana, Mléčné kysané výrobky tekuté a podmáslí, Kakaové mléko, Mléčné koktaily, Jogurty, Tvarohy, Sýry, Měkké sýry, Tvrdé sýry, ... více


Domáci liečivý kefír 100% Domáci liečivý kefír 2019, Matej Sabo

Dokáže zmeniť život. Môže byť liečivou kultúeou tvojho domova. Nielen o domácej výrobe kefíru! Aj o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Spolu s domácou výrobou kefíru odhalíme súvislosti ... více


Mléko, vejce, sýry 80% Mléko, vejce, sýry 1980, Maryna Klimentová

Uvádí netradiční předpisy na chuťově rozmanité pomazánky, chlebíčky, toasty, saláty, omelety,nákypy, polévky, omáčky, hlavní jídla, příkrmy, dezerty, pečivo a zákusky z mléka, tvarohu, sýrů a vajec. více


Co z mléka a z mléčných výrobků 100% Co z mléka a z mléčných výrobků 1972, Hana Sedláčková - Pačová

V krátkém úvodu ke každé kapitolce se autorka šíří o mléčných výrobcích a o jejich složení a významu pro naši výživu. Předkládá recepty na různé druhy koktejlů a mléčných výrobků, seznamuje s rozmanitým použitím jogurtu ... více


Receptury mléčných nápojů a pokrmů 0% Receptury mléčných nápojů a pokrmů 1986, František Syrový

Receptury mléčných nápojů a pokrmů 10.VYDÁNÍ více


Mlieko a mliečne prípravky vo výžive 0% Mlieko a mliečne prípravky vo výžive 1986, Terézia Vacová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Jogurt - 50 snadných receptů 0% Jogurt - 50 snadných receptů 2016, Cinzia Trenchi

Jogurt patří k velmi rozšířeným potravinám a je součástí téměř všech diet. Díky svým pozitivním účinkům na zdraví je vhodný pro všechny. Vzniká srážením a kysáním mléka pomocí bakterií Lactobacillus bulgaricus a Streptoc... více


Jedlá z jogurtu a tvarohu 0% Jedlá z jogurtu a tvarohu 1992, Stanislav Muntág

Málokto si vie predstaviť život bez mlieka a mliečnych výrobkov, od jogurtu až po čokoládu. Mlieko bolo našou prvou potravou od narodenia. Materské mlieko je však iné, než mlieko kravské. více


Mléko a jeho zpracování 0% Mléko a jeho zpracování 1913, Berta Pichová - Poláková

Berta Pichová - Poláková: Mléko a jeho zpracování na máslo, sýr i jiné výrobky v hospodářství. Edice: Knihovny českých hospodyněk a dívek, svazek 8. více


Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 0% Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 1977, Anna Marienková

Moderný človek, ktorý sa všestranne psychicky i fyzicky angažuje, potrebuje na obnovu svojich síl také potraviny, ktoré sú zdrojom plnohodnotných bielkovín, minerálnych solí a vitamínov. Mlieko pritom obsahuje aj tuky a ... více


Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 0% Jedlá z mlieka a mliečnych výrobkov 2001, Eva Paulovičová

Možnosti využitia mlieka a mliečnych výrobkov v studenej a teplej kuchyni sú skutočne široké. Potvrdzuje to i táto kuchárska kniha. více