gastronomie
štítky
69 knih
Spišské párky 2013, Mona Salamon
Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více
Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. 2022, Jaroslava Vilemína Marečková
Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka ... více
Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 2008, Vráťa Ebr (p)
Kniha s drobnými literárními postřehy z Vodičkovy ulice se zaměřením na legendární Čínskou restauraci, úsměvné klepy a klípky o známých lidech, kteří do „číny“ chodili (a rádi), připomenutí, co se zde vařilo a kdo a co t... více
Jedlíci na cestách - Německo / Nizozemsko / Polsko / Maďarsko 2023, Tomáš Šapovalov
S plným břichem se hned cestuje lépe! Proč tedy nespojit cestovatelské zážitky s těmi gurmánskými? Představujeme vám Jedlíky na cestách, kteří u BWT Books vydávají svoji první knihu. Jarda Bouzek & Tomáš Šapovalov natáčí... více
S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 2008, Vladimír Tomčík
O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více
Čarovné Slovensko 2020, kolektiv autorů
Poznáte úspešný magazín Čarovné Slovensko? Ak áno - ale aj ak nie, túto knihu musíte zaradiť do svojej knižnice. Pretože takmer každý z nás má vzťah ku krásnym fotografiám, slovenskému folklóru, tradíciám, prírode ale i ... více
Nejlepší pražské restaurace 2014, Libor Budinský
Přelomová kniha o pražské gastronomii. Nový titul s názvem Nejlepší pražské restaurace je prvním skutečným průvodcem špičkovou pražskou gastronomií! V Česku se již objevila řada seznamů či žebříčků prestižních rest... více
Gastronomický kvíz 2015, Jaroslav Vašák
v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje ví... více
Netradiční gastronomie 2010, Jaroslav Vašák
Kuchařka pro širší veřejnost. více
Na vlnách chuti 2009, Miroslava Kuntzmannová
Dostává se Vám do rukou kniha, podle níž můžete uvařit nejednu dobrotu. Můžete při ní také odpočívat a přečíst si, co na téma jídlo a vaření soudí slavné osobnosti. Dozvíte se například, že se Lubomír Brabec ujímá vaření... více
Podnikání v hotelnictví a gastronomii 2009, František Smetana
Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zaří... více
Dějiny kulinářství I 2010, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší první díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více
Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 1999, Dobromil Ječný
Kniha zaměřená na gastronomii a etiketu více
Dějiny kulinářství II 2010, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší druhý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více
Hovada usmrtí stoka 2023, Petr Somogyi
"Hovada usmrtí stoka. Lyssa, OTK & Nesbitt's Inequality na turné 2014 & 2018 & 2023" je knižní vydání tour reportů "Hovada on the beach", "Tohle nás usmrtí" a "Tahle stoka nás pohltí" ze tří evropských turné tří kapel ze... více
Gastronomie: Technologie v kostce 1996, Karel Štěpánek
Gastronomie. Tato kniha není jen klasickou učebnicí technologie přípravy pokrmů, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky. více
Dějiny kulinářství III. 2010, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší třetí díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii více
U pěkného stolu 1960, Libuše Vokrová
O pěkném stolování při rozličných příležitostech a různém prostředí. více
Dějiny kulinářství IV 1991, Jaroslav Vašák
Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší čtvrtý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více
Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 2004, Libor Krejčiřík
Předkládaný slovník obsahuje zhruba 10 000 termínů z oblasti gastronomie, kulinářství, jídelních lístků, technologie přípravy jídel, surovin, potravinářství, pohostinství a příbuzných oborů. Podobný slovník nebyl u nás d... více