gastronomie

štítky

69 knih


Spišské párky 80% Spišské párky 2013, Mona Salamon

Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více


Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. 100% Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. 2022, Jaroslava Vilemína Marečková

Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o  zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka ... více


Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 100% Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 2008, Vráťa Ebr (p)

Kniha s drobnými literárními postřehy z Vodičkovy ulice se zaměřením na legendární Čínskou restauraci, úsměvné klepy a klípky o známých lidech, kteří do „číny“ chodili (a rádi), připomenutí, co se zde vařilo a kdo a co t... více




Jedlíci na cestách - Německo / Nizozemsko / Polsko / Maďarsko 100% Jedlíci na cestách - Německo / Nizozemsko / Polsko / Maďarsko 2023, Tomáš Šapovalov

S plným břichem se hned cestuje lépe! Proč tedy nespojit cestovatelské zážitky s těmi gurmánskými? Představujeme vám Jedlíky na cestách, kteří u BWT Books vydávají svoji první knihu. Jarda Bouzek & Tomáš Šapovalov natáčí... více


S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 100% S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 2008, Vladimír Tomčík

O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více


Čarovné Slovensko 0% Čarovné Slovensko 2020, kolektiv autorů

Poznáte úspešný magazín Čarovné Slovensko? Ak áno - ale aj ak nie, túto knihu musíte zaradiť do svojej knižnice. Pretože takmer každý z nás má vzťah ku krásnym fotografiám, slovenskému folklóru, tradíciám, prírode ale i ... více


Nejlepší pražské restaurace 0% Nejlepší pražské restaurace 2014, Libor Budinský

Přelomová kniha o pražské gastronomii. Nový titul s názvem Nejlepší pražské restaurace je prvním skutečným průvodcem špičkovou pražskou gastronomií! V Česku se již objevila řada seznamů či žebříčků prestižních rest... více


Gastronomický kvíz 0% Gastronomický kvíz 2015, Jaroslav Vašák

v němž najdete více než 700 otázek a odpovědí, které rozšíří a doplní Vaše znalosti z gastronomie a kulinářství... Víte co je to akvavit? A že artyčok snižuje hladinu cukru v krvi? Kniha Gastronomický kvíz obsahuje ví... více


Netradiční gastronomie 0% Netradiční gastronomie 2010, Jaroslav Vašák

Kuchařka pro širší veřejnost. více


Na vlnách chuti 0% Na vlnách chuti 2009, Miroslava Kuntzmannová

Dostává se Vám do rukou kniha, podle níž můžete uvařit nejednu dobrotu. Můžete při ní také odpočívat a přečíst si, co na téma jídlo a vaření soudí slavné osobnosti. Dozvíte se například, že se Lubomír Brabec ujímá vaření... více


Podnikání v hotelnictví a gastronomii 0% Podnikání v hotelnictví a gastronomii 2009, František Smetana

Publikace obsahuje základní problematiku podnikání v oblasti ubytování a stravování. Součástí textu jsou cvičení, ve kterých se žáci naučí aplikovat teorii na příkladech z praxe při řízení ubytovacích a stravovacích zaří... více


Dějiny kulinářství I 0% Dějiny kulinářství I 2010, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší první díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více


Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 0% Gastronomický a společenský průvodce světem - I. Evropa 1999, Dobromil Ječný

Kniha zaměřená na gastronomii a etiketu více


Dějiny kulinářství II 0% Dějiny kulinářství II 2010, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší druhý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více


Hovada usmrtí stoka 0% Hovada usmrtí stoka 2023, Petr Somogyi

"Hovada usmrtí stoka. Lyssa, OTK & Nesbitt's Inequality na turné 2014 & 2018 & 2023" je knižní vydání tour reportů "Hovada on the beach", "Tohle nás usmrtí" a "Tahle stoka nás pohltí" ze tří evropských turné tří kapel ze... více


Gastronomie: Technologie v kostce 0% Gastronomie: Technologie v kostce 1996, Karel Štěpánek

Gastronomie. Tato kniha není jen klasickou učebnicí technologie přípravy pokrmů, ale je průřezem celého oboru a přináší veškeré základní poznatky. více


Dějiny kulinářství III. 0% Dějiny kulinářství III. 2010, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší třetí díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii více


U pěkného stolu 0% U pěkného stolu 1960, Libuše Vokrová

O pěkném stolování při rozličných příležitostech a různém prostředí. více


Dějiny kulinářství IV 0% Dějiny kulinářství IV 1991, Jaroslav Vašák

Jaroslav Vašák - autor 82 kuchařských knih a kalendářů od roku 1991 přináší čtvrtý díl kulinářských zajímavostí pro nejšiřší veřejnost. Doplňuje tak, díky svým dlouholetým zkušenostem, kulinářskou historii. více


Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 0% Gastronomicko-kulinářský slovník česko-ruský/rusko-český 2004, Libor Krejčiřík

Předkládaný slovník obsahuje zhruba 10 000 termínů z oblasti gastronomie, kulinářství, jídelních lístků, technologie přípravy jídel, surovin, potravinářství, pohostinství a příbuzných oborů. Podobný slovník nebyl u nás d... více