Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000.
Jaroslava Vilemína Marečková
Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka po Francii střídají recepty našich babiček. Začtěte se do vzpomínání na dobu, kdy pouze velmi málo lidí znalo kuskus, avokádo nebo mascarpone a internet se teprve rodil. V knížce najdete na osmdesát receptů všech chutí. Kde se ale vzala všehochuť? Naši předkové tak nazvali koření, které vonělo jako pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice dohromady, něco tehdy zcela nového. Uhodnete, které koření to je? Dozvíte se v knize…... celý text
Přidat komentář
Líbilo se mi chronologické vyprávění proložené recepty, musím říct, že je to docela nezvyklý a určitě také velmi pracný způsob literárního zpracování. Čtenář si udělá o časech minulých konkrétní představu bez toho, aby byl zavalený fakty a politickými souvislostmi. A je tam humor, skrytý, jemný, ženský. Strašně dlouho jsem hledala recept na vitacitový koláč a on tam je - díky! (od ER)
Štítky knihy
kuchařky cestování gastronomie rok 2000 kuchařské recepty
Děkuji. Tak nějak jsem to myslela... Knížku výhodněji pořídíte na mém webu vilemininozatisi.cz