gastronomie
štítky
62 knih


Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více


VEZMĚTE pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. PŘIDEJTE populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. OHŘEJTE na správný stupeň napětí. OZDOBTE sladkobolným životním příběhem ženy, kt... více


Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více


Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. ... více


Po pětadvceti letech "sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy" se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Bourdainovi příběhy z kuchyně jsou stejně upřímné jako nepředvídatelné, j... více


Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umě... více


Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více


Vzpomínky na život, jídlo a nenaplněné touhy. Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně pr... více


Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více


Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více


Thajsko, Spojené státy, Anglie, Sicílie -- tam všude zamířily kroky dvou známých postav našeho showbyznysu. Petr Novotný, který sám projel už dvaaosmdesát zemí, vzal za nejistou ruku kamaráda Ringa, jehož představa o ces... více


Účelem Mezinárodní kuchařky je rozšířit sortiment u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných zemích, a zpestřit náš jídelníček. Všechny uvedené pokrmy z kuchyní různých národů odpovídají zásad... více


Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gast... více


Toto je příběh geniálního kuchaře s absolutní chutí, který dobude slovutnou kuchyni v sultánově paláci Topkapı a pozmění osudy celé říše. Historický román tureckého mistra fantasy a detektivních příběhů Saygına Ersina se... více


Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i t... více


Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, ... více


Pikantní epizody a chutné recepty, jídlo, gastronomie, církevní život, kuchařské recepty, příběhy. více


Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, a... více


Abeceda piva je určena všem milovníkům piva, kterým nestačí mít před sebou dobře vychlazený půllitr, ale chtějí se o českém národním nápoji dozvědět něco víc. Třeba to, kde se vaří nejsilnější pivo na světě nebo jak chut... více


Kniha kuchařských zajímavostí je v podstatě kuchařská kniha, ale bez receptů. Jsou zde ta největší nej... z oblasti gastronomie, ty perličky a bonbónky, které najdete roztroušeny v nejrůznější literatuře a tisku. Podle t... více


Ochutnali ste už Savarinov nákyp, alebo nejakú inú dobrotu, ktorá nesie jeho meno? Nie, pán Savarin nebol kuchár ani cukrársky majster. Mal zamestnanie, ktoré mnohí ľudia považujú za suchopárne: bol advokát, a nie hocia... více


Populární televizní rosnička Alena Zárybnická vás překvapí. Je také velmi zdatnou turistkou. Na kole podnikla výlety po Alpách a zaznamenala nejen inspirativní trasy, ale podává i informace o lokálních zajímavostech, tra... více


První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitk... více


Knihu tvoří soubor esejů, které volně spojuje téma gastronomie. Autor v nich zkoumá vztahy lidí v různých situacích, zejména u stolu a při společném jídle a pití. Termín „chemie“ přitom chápe v přeneseném a obecném smysl... více


Tento titul populární herečky si vyžádali diváci oblíbené "Vlachovky",kde paní Stella Zázvorková uváděla chutné recepty,které jsou v této knize doprovázené velmi zajímavým a poutavým vyprávěním např. o Janu Werichovi a ... více


KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti ... více


V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy – ... více


Kniha o gastronomických zvykoch a zlozvykoch diktátorov 20. storočia je jedinečná svojou témou, spracovaním aj obsahom. Autorky Victoria Clarková a Melissa Scottová netradičným spôsobom mapujú nielen život a výčiny diktá... více


Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně drážd... více


Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníků... více


Máte rádi historii a ještě k tomu máte v oblibě dobrá a zajímavá jídla. Tato unikátní publikace spojuje obojí a jako dezert vám servíruje citáty slavných osobností. Čeká na vás kolem tisíce nejzajímavějších receptů minul... více


Monograie je věnována evropské gastronomii od středověku do 20. století, geograficky je zaměřena na střední Evropu. Vychází z předpokladu, že jídlo uspokojuje jednu ze základních životních potřeb a způsob tohoto uspokoje... více


Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více


O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více


Kniha s drobnými literárními postřehy z Vodičkovy ulice se zaměřením na legendární Čínskou restauraci, úsměvné klepy a klípky o známých lidech, kteří do „číny“ chodili (a rádi), připomenutí, co se zde vařilo a kdo a co t... více


Rozsáhlá kniha byla vydána ke 120. výročí založení pivovaru. Kniha ve 12 kapitolách popisuje historii pivovarnictví v Českých Budějovicích a obsahuje dosud nejucelenější informace o pivovaru Budějovický Budvar, n.p. od j... více


Cílem publikace není předložit veřejnosti odborné knihy, ale pokusit se přinést přehlednou čtivou formou maximum informací o víně. Snahou autora není poučovat profesionály, ale udělat z laiků lidi poučené. Kniha obsahuje... více


Autor otevřel pokladnici chuťových požitků ze svých cest po světě. Gastronomii představuje jako něco mnohem vyššího než chutné jídlo. V jeho podání je pokrm uměním, které potěší všechny lidské smysly a vytváří nezapomenu... více


Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka ... více