gastronomie

štítky

41 knih

Americké psychoAmerické psycho2007, Bret Easton Ellis

Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více


Příručka jadranské snoubenkyPříručka jadranské snoubenky2012, Blanka Čechová

Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více


Rozmačkané ego se slaninouRozmačkané ego se slaninou2018, Lenka Požárová

Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více




Kukuřice, komunismus a kaviárKukuřice, komunismus a kaviár2019, Anya von Bremzen

Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně prodávala žvýkačky Juicy Fruit a dívala se, jak j... více


Nejezte blbě!Nejezte blbě!2014, Pavel Maurer

Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více


Café MuseumCafé Museum2014, Robert Makłowicz

Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více


Bez servítkuBez servítku2009, Anthony Bourdain

Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i t... více


Abeceda pivaAbeceda piva2007, Hana Večerková

Abeceda piva je určena všem milovníkům piva, kterým nestačí mít před sebou dobře vychlazený půllitr, ale chtějí se o českém národním nápoji dozvědět něco víc. Třeba to, kde se vaří nejsilnější pivo na světě nebo jak chut... více


Jídlo - dějiny chutiJídlo - dějiny chuti2008, Paul Freedman

První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitk... více


Jak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z ŘímaJak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z Říma2017, Eleonora Galasso

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, ... více


Kniha kuchařských zajímavostí 1.Kniha kuchařských zajímavostí 1.1993, Jaroslav Vašák

Kniha kuchařských zajímavostí je v podstatě kuchařská kniha, ale bez receptů. Jsou zde ta největší nej... z oblasti gastronomie, ty perličky a bonbónky, které najdete roztroušeny v nejrůznější literatuře a tisku. Podle t... více


Obsluha v ceně: čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírkyObsluha v ceně: čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky2010, Phoebe Damrosch

Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně drážd... více


Kniha o židovské kuchyniKniha o židovské kuchyni2005, Claudia Roden

KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti ... více


Fyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umeníFyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umení1987, Jean Anthelme Brillat-Savarin

Ochutnali ste už Savarinov nákyp, alebo nejakú inú dobrotu, ktorá nesie jeho meno? Nie, pán Savarin nebol kuchár ani cukrársky majster. Mal zamestnanie, ktoré mnohí ľudia považujú za suchopárne: bol advokát, a nie hocia... více


Da Vinciho kuchyňaDa Vinciho kuchyňa2006, Dave DeWitt

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy – ... více


1