gastronomie

štítky

50 knih


Americké psychoAmerické psycho2007, Bret Easton Ellis

Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více


Láska s chutí makronkyLáska s chutí makronky2015, Sarah Vaughan

VEZMĚTE pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. PŘIDEJTE populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. OHŘEJTE na správný stupeň napětí. OZDOBTE sladkobolným životním příběhem ženy, kt... více


Příručka jadranské snoubenkyPříručka jadranské snoubenky2012, Blanka Čechová

Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více




Rozmačkané ego se slaninouRozmačkané ego se slaninou2018, Lenka Požárová

Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více


Jak se dědí tajemstvíJak se dědí tajemství2021, B. O'Neal (pseudonym)

Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. ... více


Kukuřice, komunismus a kaviárKukuřice, komunismus a kaviár2019, Anya von Bremzen

Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně prodávala žvýkačky Juicy Fruit a dívala se, jak j... více


Nejezte blbě!Nejezte blbě!2014, Pavel Maurer

Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více


Café MuseumCafé Museum2014, Robert Makłowicz

Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více


V kuchyniV kuchyni2013, Monica Ali

Román je ódou na pomíjivost. A nikde není pocit pomíjivosti intenzivnější než v prostředí velkoměstského hotelu, v tomto případě hotelu Imperial na londýnském náměstí Picadilly Circus. Ústřední postavou je Gabriel Lightf... více


Bez servítkuBez servítku2009, Anthony Bourdain

Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i t... více


Abeceda pivaAbeceda piva2007, Hana Večerková

Abeceda piva je určena všem milovníkům piva, kterým nestačí mít před sebou dobře vychlazený půllitr, ale chtějí se o českém národním nápoji dozvědět něco víc. Třeba to, kde se vaří nejsilnější pivo na světě nebo jak chut... více


Jídlo - dějiny chutiJídlo - dějiny chuti2008, Paul Freedman

První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitk... více


Jak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z ŘímaJak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z Říma2017, Eleonora Galasso

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, ... více


Kniha kuchařských zajímavostí 1.Kniha kuchařských zajímavostí 1.1993, Jaroslav Vašák

Kniha kuchařských zajímavostí je v podstatě kuchařská kniha, ale bez receptů. Jsou zde ta největší nej... z oblasti gastronomie, ty perličky a bonbónky, které najdete roztroušeny v nejrůznější literatuře a tisku. Podle t... více


Obsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírkyObsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky2010, Phoebe Damrosch

Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně drážd... více


1