gastronomie

štítky

62 knih


Americké psycho 71% Americké psycho 2007, Bret Easton Ellis

Kultovní román, jež autora proslavil po celém světě. Americké psycho je fiktivní zpovědí Patricka Batemana, bohatého newyorského mladíka z řad takzvaných „yuppies“, který se v honbě za novými prožitky stává brutálním mas... více


Láska s chutí makronky 75% Láska s chutí makronky 2015, Sarah Vaughan

VEZMĚTE pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. PŘIDEJTE populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. OHŘEJTE na správný stupeň napětí. OZDOBTE sladkobolným životním příběhem ženy, kt... více


Příručka jadranské snoubenky 75% Příručka jadranské snoubenky 2012, Blanka Čechová

Že nevíte, co se skrývá pod tajemnými názvy jídel pastašuta nebo bajadéra? V této knize se to dozvíte a získáte i tajné recepty dalmatských hospodyň. Zprostředkuje vám je pravá dalmatská ljubavna priča, lovestory mezi Če... více




Jak se dědí tajemství 81% Jak se dědí tajemství 2021, Barbara O'Neal (p)

Svět Olivie Shawové, uznávané recenzentky jídla ze San Franciska, se obrátí vzhůru nohama, když po smrti své matky zjistí, že je dědičkou nejen starého anglického panství, ale i šlechtického titulu, který k němu náleží. ... více


Důvěrnosti z kuchyně 80% Důvěrnosti z kuchyně 2012, Anthony Bourdain

Po pětadvceti letech "sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy" se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Bourdainovi příběhy z kuchyně jsou stejně upřímné jako nepředvídatelné, j... více


Vůně medu 82% Vůně medu 2022, Susan Wiggs

Isabel Johansenová, oslavovaná šéfkuchařka, jež vyrostla v ospalém městečku Sonoma, se rozhodla proměnit svůj rodný dům na kuchařskou školu – idylické místo pro snílky, kteří sem mohou přijít a naučit se kulinářskému umě... více


Rozmačkané ego se slaninou 67% Rozmačkané ego se slaninou 2018, Lenka Požárová

Živelná Nela má neobvyklý talent kombinovat chutě i komplikovat si život. Rozhodne se zanechat v Praze svého podnikání a vyráží k norskému fjordu živit se jako servírka. Se slušnou dávkou rebelství a perfekcionismu nevyd... více


Kukuřice, komunismus a kaviár 85% Kukuřice, komunismus a kaviár 2019, Anya von Bremzen

Vzpomínky na život, jídlo a nenaplněné touhy. Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně pr... více


Café Museum 71% Café Museum 2014, Robert Makłowicz

Kniha polského publicisty, cestovatele a spisovatele je osobitě pojatým cestopisem, subjektivně laděným kulturním, historickým, sociologickým a především kulinárním průvodcem po té části Evropy, jejímž společným jmenovat... více


Nejezte blbě! 76% Nejezte blbě! 2014, Pavel Maurer

Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení... více


Jako Čuk a Gek 74% Jako Čuk a Gek 2008, František Ringo Čech

Thajsko, Spojené státy, Anglie, Sicílie -- tam všude zamířily kroky dvou známých postav našeho showbyznysu. Petr Novotný, který sám projel už dvaaosmdesát zemí, vzal za nejistou ruku kamaráda Ringa, jehož představa o ces... více


Mezinárodní kuchařka 89% Mezinárodní kuchařka 1980, Juliana A. Fialová

Účelem Mezinárodní kuchařky je rozšířit sortiment u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných zemích, a zpestřit náš jídelníček. Všechny uvedené pokrmy z kuchyní různých národů odpovídají zásad... více


V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny 73% V restauraci aneb Příběhy z břicha moderny 2016, Christoph Ribbat

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gast... více


Sultánův kuchař 88% Sultánův kuchař 2022, Saygin Ersin

Toto je příběh geniálního kuchaře s absolutní chutí, který dobude slovutnou kuchyni v sultánově paláci Topkapı a pozmění osudy celé říše. Historický román tureckého mistra fantasy a detektivních příběhů Saygına Ersina se... více


Bez servítku 91% Bez servítku 2009, Anthony Bourdain

Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i t... více


Jak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z Říma 86% Jak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z Říma 2017, Eleonora Galasso

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, ... více


Tajemství klášterní kuchyně 71% Tajemství klášterní kuchyně 2005, Josef Imbach

Pikantní epizody a chutné recepty, jídlo, gastronomie, církevní život, kuchařské recepty, příběhy. více


Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 97% Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski

Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


Ruská kuchyně v proměnách doby 90% Ruská kuchyně v proměnách doby 2007, Petr Pešek

Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, a... více


Abeceda piva 96% Abeceda piva 2007, Hana Večerková

Abeceda piva je určena všem milovníkům piva, kterým nestačí mít před sebou dobře vychlazený půllitr, ale chtějí se o českém národním nápoji dozvědět něco víc. Třeba to, kde se vaří nejsilnější pivo na světě nebo jak chut... více


Kniha kuchařských zajímavostí 1. 96% Kniha kuchařských zajímavostí 1. 1993, Jaroslav Vašák

Kniha kuchařských zajímavostí je v podstatě kuchařská kniha, ale bez receptů. Jsou zde ta největší nej... z oblasti gastronomie, ty perličky a bonbónky, které najdete roztroušeny v nejrůznější literatuře a tisku. Podle t... více


Fyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umení 96% Fyziológia chuti alebo Úvahy o gastronomickom umení 1987, Jean Anthelme Brillat-Savarin

Ochutnali ste už Savarinov nákyp, alebo nejakú inú dobrotu, ktorá nesie jeho meno? Nie, pán Savarin nebol kuchár ani cukrársky majster. Mal zamestnanie, ktoré mnohí ľudia považujú za suchopárne: bol advokát, a nie hocia... více


Alpami na kole - 35 tras – Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Slovinsko 96% Alpami na kole - 35 tras – Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Slovinsko 2021, Alena Zárybnická

Populární televizní rosnička Alena Zárybnická vás překvapí. Je také velmi zdatnou turistkou. Na kole podnikla výlety po Alpách a zaznamenala nejen inspirativní trasy, ale podává i informace o lokálních zajímavostech, tra... více


Jídlo - dějiny chuti 92% Jídlo - dějiny chuti 2008, Paul Freedman

První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitk... více


Lidé kolem stolu aneb Úvod do mezilidské chemie 90% Lidé kolem stolu aneb Úvod do mezilidské chemie 2022, Miroslav Raab

Knihu tvoří soubor esejů, které volně spojuje téma gastronomie. Autor v nich zkoumá vztahy lidí v různých situacích, zejména u stolu a při společném jídle a pití. Termín „chemie“ přitom chápe v přeneseném a obecném smysl... více


Recepty z Vlachovky 75% Recepty z Vlachovky 1997, Stella Zázvorková

Tento titul populární herečky si vyžádali diváci oblíbené "Vlachovky",kde paní Stella Zázvorková uváděla chutné recepty,které jsou v této knize doprovázené velmi zajímavým a poutavým vyprávěním např. o Janu Werichovi a ... více


Kniha o židovské kuchyni 95% Kniha o židovské kuchyni 2005, Claudia Roden

KNIHA O ŽIDOVSKÉ KUCHYNI není pouze kuchařkou s židovskými recepty. Autorka v ní jakoby pohledem z kuchyně popisuje dějiny židovské diaspory. Osm stovek receptů odráží různé světové kultury a regiony, od židovské čtvrti ... více


Da Vinciho kuchyňa 87% Da Vinciho kuchyňa 2006, Dave DeWitt

V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy – ... více


Večere diktátorov: Sprievodca skazenými chúťkami diktátorov 80% Večere diktátorov: Sprievodca skazenými chúťkami diktátorov 2017, Victoria Clark

Kniha o gastronomických zvykoch a zlozvykoch diktátorov 20. storočia je jedinečná svojou témou, spracovaním aj obsahom. Autorky Victoria Clarková a Melissa Scottová netradičným spôsobom mapujú nielen život a výčiny diktá... více


Obsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky 53% Obsluha v ceně: Čtyřhvězdičková tajemství zvídavé servírky 2010, Phoebe Damrosch

Vtipné, ironické a zasvěceně napsané zákulisní vzpomínky první ženy s hodností chef de rang v jedné z nejvěhlasnějších restaurací v New Yorku. Něco mezi pikantními Důvěrnostmi z kuchyně Anthonyho Bourdaina a neméně drážd... více


Chvála české kuchyně - bible české gastronomie 100% Chvála české kuchyně - bible české gastronomie 2016, Yvetta Dörflová

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníků... více


Stoletá kuchařka : nejoblíbenější recepty z let 1900–2000 70% Stoletá kuchařka : nejoblíbenější recepty z let 1900–2000 2000, Hana Pavlovcová

Máte rádi historii a ještě k tomu máte v oblibě dobrá a zajímavá jídla. Tato unikátní publikace spojuje obojí a jako dezert vám servíruje citáty slavných osobností. Čeká na vás kolem tisíce nejzajímavějších receptů minul... více


Krajiny prostřených i prázdných stolů I. 100% Krajiny prostřených i prázdných stolů I. 2016, Milena Lenderová

Monograie je věnována evropské gastronomii od středověku do 20. století, geograficky je zaměřena na střední Evropu. Vychází z předpokladu, že jídlo uspokojuje jednu ze základních životních potřeb a způsob tohoto uspokoje... více


Spišské párky 80% Spišské párky 2013, Mona Salamon

Faktograficko-beletristická novela o mäsiarskom remesle výrobcu spišských párkov, osobné príbehy ľudí a dobová atmosféra v multietnickom prostredí Spišského Podhradia. více


S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 100% S vareškou dvoma tisícročiami. Kapitolky z dejín bratislavskej kuchyne s receptami našich predkoch 2008, Vladimír Tomčík

O kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarensky život. více


Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 100% Čínská restaurace aneb Literární procházka Vodičkovou ulicí v Praze a mimořádné zastavení u domu a v domě č. 19 2008, Vráťa Ebr (p)

Kniha s drobnými literárními postřehy z Vodičkovy ulice se zaměřením na legendární Čínskou restauraci, úsměvné klepy a klípky o známých lidech, kteří do „číny“ chodili (a rádi), připomenutí, co se zde vařilo a kdo a co t... více


Budweiser Budvar (1895–2015) 100% Budweiser Budvar (1895–2015) 2015, Ivo Hajn

Rozsáhlá kniha byla vydána ke 120. výročí založení pivovaru. Kniha ve 12 kapitolách popisuje historii pivovarnictví v Českých Budějovicích a obsahuje dosud nejucelenější informace o pivovaru Budějovický Budvar, n.p. od j... více


Hledání pravdy o víně - Víno a jídlo 80% Hledání pravdy o víně - Víno a jídlo 2001, Libor Ševčík

Cílem publikace není předložit veřejnosti odborné knihy, ale pokusit se přinést přehlednou čtivou formou maximum informací o víně. Snahou autora není poučovat profesionály, ale udělat z laiků lidi poučené. Kniha obsahuje... více


Zápisník hladového muže - Za nejlepší gastronomií a zážitky po celém světě 60% Zápisník hladového muže - Za nejlepší gastronomií a zážitky po celém světě 2011, Vladimír Mertlík

Autor otevřel pokladnici chuťových požitků ze svých cest po světě. Gastronomii představuje jako něco mnohem vyššího než chutné jídlo. V jeho podání je pokrm uměním, které potěší všechny lidské smysly a vytváří nezapomenu... více


Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. 100% Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. 2022, Jaroslava Vilemína Marečková

Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o  zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka ... více