Michal Kolář

česká, 1951

Populární knihy

Nové komentáře u autorových knih

Skrytý svět šikanování ve školách Skrytý svět šikanování ve školách

Vhled do problematiky, která je závažná, ale lidé jí velmi rádi zametají pod koberec. Kniha by mohla dětem pomoci. Velmi v to doufám.
Emik87


Bolest šikanování Bolest šikanování

Na ZŠ mě šikanovali a z této knihy mi občas bylo špatně, jak je sugestivní. Trochu mi jen neseděl závěr knihy, který na mě byl už trochu moc teoretický.
Martin_Eli


Nová cesta k léčbě šikany Nová cesta k léčbě šikany

Pan Kolář dokáže obdivuhodně skloubit odbornou erudici a praxi. Je jen škoda, že se jeho metody v praxi neprosazují rychleji. Minimálně v mém okolí je stále plno škol, které jsou si jisté, že na nich šikana není, nebyla ani nikdy nebude, a jakékoliv stížnosti tímto směrem jsou pokládány za neopodstatněné. V podstatě máme velké štěstí, že máme někoho, kdo dokáže problematiku šikany objasnit srozumitelně a přitom zacházet do velké hloubky, co se kořenů a fungování celého problému týče (i když mi někdy lehce vadí některá metaforická pojmenování), tak by bylo fajn, kdybychom toho uměli skutečně využít...... celý text
Maanna



Skrytý svět šikanování ve školách Skrytý svět šikanování ve školách

Knihu jsem zatím jen načetla, tj. nečetla každé slovo. Není to snadné čtení. Ale mělo by být povinné pro pedagogy všech úrovní a i pro rodiče. Na to, že kniha vyšla v devadesátých letech je stále aktuální a potřebná, s kvalitními informaci. Při jejím čtení mi bylo úzko, hlavně při pomyšlení, že je toto chování téměř obvyklé na všech školách a dalších zařízeních. Jsem ráda, že jsou lidí, jako pan Kolář, který se tématu věnuje a šíří osvětu a hlavně, který se nenechá nachystat agresory, ale dokáže je odhalit a pomoci oběti.... celý text
muchomurka


Bolest šikanování Bolest šikanování

Velmi silná a výborně napsaná kniha, která pomůže člověku lépe porozumět obětí i agresorovi. Je zde hodně případů z praxe.
VeruMalfoy