Nová cesta k léčbě šikany

Nová cesta k léčbě šikany https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79124/nova-cesta-k-lecbe-sikany-79124.jpg 5 13 5

Kniha přináší nové poznatky o školní šikaně a nové metody jejího řešení. Je zde srozumitelně, krok za krokem a prostřednictvím řady případů osvětlována účinná a minimálně riziková cesta k léčbě šikanování, jejímž základem jsou metody vnitřní diagnostiky a alternativní nápravy, které respektují vývojová stadia a různé formy šikanování. Pozornost autora se obrací také na nové skutečnosti, jako je kyberšikana, šikana učitelů, projevy šikany v mateřských školách. Jedna kapitola je věnována rodičům, kteří hledají pomoc při šikanování svých dětí. Autor navazuje na svou úspěšnou knihu Bolest šikanování (2005), která se stala učebnicí na vysokých školách a zároveň si získala zájem široké veřejností. Knihu ocení učitelé, vychovatelé, psychologové, sociální pracovníci, rodiče, studenti pedagogiky. Dr. Michal Kolář, etoped a psychoterapeut, se dlouhodobě zabývá problematikou šikanování. V této oblasti spolupracuje s MŠMT ČR na koncepci prevence. Je autorem řady publikací o sociopatogenních jevech. ... celý text

Přidat komentář

Maanna
06.11.2021 5 z 5

Pan Kolář dokáže obdivuhodně skloubit odbornou erudici a praxi. Je jen škoda, že se jeho metody v praxi neprosazují rychleji. Minimálně v mém okolí je stále plno škol, které jsou si jisté, že na nich šikana není, nebyla ani nikdy nebude, a jakékoliv stížnosti tímto směrem jsou pokládány za neopodstatněné. V podstatě máme velké štěstí, že máme někoho, kdo dokáže problematiku šikany objasnit srozumitelně a přitom zacházet do velké hloubky, co se kořenů a fungování celého problému týče (i když mi někdy lehce vadí některá metaforická pojmenování), tak by bylo fajn, kdybychom toho uměli skutečně využít...

KateCullen
11.02.2019 5 z 5

Skvělá kniha o šikaně a o tom, jak ji rozpoznat a řešit, včetně (až neuvěřitelných) případů.


Delicius
07.01.2017 5 z 5

Pan Kolář umí dobře čtivě psát. Občas mě irituje, jak se některé informace dokola opakují, nicméně hádám, že to má svůj význam- zdůraznit důležité informace, opravdu to čtenáři vtlouct do hlavy.
Když jsem tuto knihu poprvé otevřel (měl jsem se učit celou etopedii. a místo toho vytáhl tuto knihu z povinné literatury), četl jsem jen příběhy. Asi pět hodin v kuse, do jedné ráno jsem pročítal pasáže, přečetl všechny děsivé příběhy.
V jinné, skvělé knize (Krizová intervence -Vodáčková a kol) se píše: "Jak na vás vaše okolí pozná, že jste přečetli právě tuto knihu?"
Myslím, že tato kniha k těm vyjímečným knihám, které mají sílu ovlivnit člověka, patří...
Minimálně pro mě přehodnocení mé školní kariéry od základky až po střední...

Maguša
16.10.2014 5 z 5

Kolář je opravdový mistr a profesionál prevence a řešení šikany. Kniha je velmi kvalitní pomocnice pro pedagogy i rodiče. :)

Sisi74
08.03.2012

Další potřebná literatura pro zainteresované, M. Kolář je opravdu špička v oboru.

Štítky knihy

násilí šikana agresivita

Autorovy další knížky

Michal Kolář
česká, 1951
2001  88%Bolest šikanování
1997  90%Skrytý svět šikanování ve školách
2011  98%Nová cesta k léčbě šikany
2016  0%Odborník na řešení školní šikany a kyberšikany první úrovně

Kniha Nová cesta k léčbě šikany je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x