Skrytý svět šikanování ve školách

Skrytý svět šikanování ve školách https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51382/skryty-svet-sikanovani-ve-skolach-51382.jpg 5 4 2

Nikdo a nikde není proti šikaně imunní. Šikanu popsalo na základě vlastních zkušeností několik největších spisovatelů minulého i našeho století – vzpomeňte jen na Musilovy Zmatky chovance Tőrlese zachycující poměry panující v kadetce rakousko-uherské armády v Hranicích na Moravě i geniálního Musilova odhadu, že jde o kořeny fašismu. Krásná i méně krásná literatura jsou však jen literaturou, kterou vracíme do knihovny. Kolářova kniha je opakem – je skutečností, která se na nás bude z knihovny trvale dívat, připomínat se, tahat ty vnímavější z nás za rukáv a říkat třeba – jdi se tam znovu podívat, promluv s těmi dětmi, nenech bujet zlo, nenech ublížit slabším a menším. Každá dětská duše, kterou tato nenápadná knížka pomůže zachránit, by měla být autorovi vděčná, přestože se třeba nikdy nedozví, že někdo takový byl a dal mu dvacet let svého života... celý text

Přidat komentář

Emik87
20.02.2024 4 z 5

Vhled do problematiky, která je závažná, ale lidé jí velmi rádi zametají pod koberec. Kniha by mohla dětem pomoci. Velmi v to doufám.

muchomurka
10.04.2021 5 z 5

Knihu jsem zatím jen načetla, tj. nečetla každé slovo. Není to snadné čtení. Ale mělo by být povinné pro pedagogy všech úrovní a i pro rodiče. Na to, že kniha vyšla v devadesátých letech je stále aktuální a potřebná, s kvalitními informaci.
Při jejím čtení mi bylo úzko, hlavně při pomyšlení, že je toto chování téměř obvyklé na všech školách a dalších zařízeních. Jsem ráda, že jsou lidí, jako pan Kolář, který se tématu věnuje a šíří osvětu a hlavně, který se nenechá nachystat agresory, ale dokáže je odhalit a pomoci oběti.


Štítky knihy

agrese šikana

Autorovy další knížky

Michal Kolář
česká, 1951
2001  88%Bolest šikanování
1997  90%Skrytý svět šikanování ve školách
2011  98%Nová cesta k léčbě šikany
2016  0%Odborník na řešení školní šikany a kyberšikany první úrovně

Kniha Skrytý svět šikanování ve školách je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Doporučených1x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x